Přejít na obsah

Podivné chování motoru


Minelan

Doporučené příspěvky

Zdravím, před téměř rokem jsem koupil bouranou fabii 1.4 mpi. Motor nebyl nijak poškozen, ale běhal tak nějak divně, tak jsem ho radši celý rozebral, dal nové těsnění pod hlavu a udělal základní nastavení ventilů v hlavě. Vycistil jsem klapku, nastavil vagem a hle, motor si předl skoro jako moje 1.4 16v. Jenže druhý den jsem auto nastartoval že ho pojedu umýt a zase to samé co předtím. Motor při volnoběhu sebou hází jak buben v pračce a abych se rozjel na měkkém terénu musím točit alespoň 2000 otáček. Po rozebrání jsem se rozjížděl téměř bez plynu. Ale moje otázka zní, co se v tom motoru mohlo přes noc stát, že najednou dělá tyhle sprasky? Kontra matky u ventilů jsem dotáhl pořádně, takže tím to určitě neni. Napadly mě hydroštely, ale proč to tedy běželo po rozebrání půl hoďky absolutně hladce? Svíčky jsou nové, ventily jsou těsné a pružinky ventilů jsou taky ok. Jediné co hlásí vag je něco pressure v sání, to bude hlásit čidlo tlaku a teploty v sání. Pokud něco někoho napadne budu rád za nápady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se díval do vagu, pro jistotu jsem to čidlo očistil. Hodny se mi zdály v pořádku. Zkusil jsem tedy auto projet a hle, když jsem zastavil tak motor běžel hladce. Dojel jsem tedy  zpět domu a nechal motor nějakou dobu běžet. Po pár minutách to začal dělat zase. Vždycky když to dýl hází tak se sporadicky objeví missfire, ale je to na těch válcích náhodně, takže to neni specifikum pro jeden válec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...