Přejít na obsah

140kw tdi dsg hrkotavy zvuk


Pe Ťo

Doporučené příspěvky

Ahojte, pred tyzdnom som kupil superb v nemecku z predajne skoda, superb 2016, limuzina, 2.0 tdi 140kw dsg laurin klement, dnes som zapocul akesi hrkotanie, ked stojim pred autom ide to z lavej strany, niekto rady co skontrolovat? nemam momentalne moznost ist do servisu a bojim sa ci to vydrzi, auto ma 97 000km. dakujem. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Martine, tak to netuším, co se to tady rozmáhá.. To je nějaká vada motoru? přeci to není takový "šmejd", aby nevydržel tři roky, ne? 

Nevím.. dneska jsem to do Škodovky zahodil znovu, protože výměna rozvodů nepomohla... Pazvuky se valí pořád..

Netuším, co by to mohlo být dál.. Ale když se to zahřeje, je klid, takže to bude ložisko, nebo něco, co není promazané a pak se to roztáhne, nebo promaže..

Ale přeci to, proBoha, není neřešitelné!!

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja to idem ukazat zajtra mechanikovi, tak ak nieco zistime dam vediet, tiez mi to lezie na nervy, relativne nove auto a zvuk to ma horsi ak 15rocny touran co som mal predtym... kazdpoadne dufam ze je to len malickost. inak nasiel som toto, nemoze to byt ono? https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/ignorace-jinak-bezneho-projevu-motoru-po-startu-muze-vest-az-k-jeho-uplnemu-zniceni/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já jsem se fakt pobavil..

po výměně rozvodu jsem to vrátil zpět do Skodovky, aby s tím laskavě něco udělali.

vysledek? Dle Boleslavi se mají vymontovat vstriky a poslat na testy do BOSCHe ?

Nerozumim, jak pískání a drhnuti souvisí se vstriky. Ta automobilka je fakt mimo. Takže já jsem porad tam, kde jsem byl.

kdybyste někdo měl něco nového, dejte se, prosím, info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Tak dnes som sa konecne dostal k mechanikovi-robim v Nemecku takze moc casu doma nemam... kazdopadne prisiel som k nemu rano so studenym motorom aby ten zvuk pocul, a hned mi povedal ze moj hrkotavy zvuk sposobuje vakuova pumpa, ze to je ale bezny zvuk pumpy pri tomto motore, ze pracuje na inom systeme ako napr na 110kw verziach.. mal tam dva superby a jedneho passata, vsetky mi nastartoval a vsetky mali ten zvuk ako moj. takze som sklamany, auto drahe ako slak, a hrkoce ze sa hanbim za studena jazdit.. darmo, aj mechanik mi povedal ze co mali superby tak ich predali, ze vag group uz nieje co byval... su s tym zvukom aj videa na youtube kde to tiez pripisuju vakuovej pumpe. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ved ja viem ako to je... ale ma svojim sposobom pravdu.. nebavime sa tu o 20 rocnom aute, ale o novych autach za milion a ta kvalita je fakt hroza. motor za studena hrkoce co je podla kazdeho mechanika pri tomto type motora normalne, niektore casti interieru uz vrzgaju, a to mam na aute 100 000km..

a takych drobnosti na aute je x. ja osobne som velmi sklamany superbom, ako je pekny, ma fajn vybavu,pohodlny, ale to spracovanie nula bodov

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

zdravím pánové, (škoda superb III, 2.0. tdi 140kw dsg)

 

mám nejspíš ten samý problém.. jak se snížily teploty tak auto začalo vydávat pisklavé zvuky z oblasti motoru.. Nejdřív jsem myslel, že je to klínový řemen, tak jsem to zatím moc neřešil. Ale štve mě ,když nastartuji auto , tak je to hrozný zvuk.. Nové auto a dělá to tohle?! se stydím ho ráno startovat proboha.. Tudíž jsem dnes zajel k mechanikovi , ten mi řekl, že to klíňák není, že jsou to na 99% rozvody.. auto ma najete 135 000km a rozvody přece bývají kolem 200.. za druhé - Najedu na nerovnou silnici , nebo nějaké výmoly a z podvozku se ozývají takové skřeky, že mám chuť zastavit a to auto opustit... Před tímhle jsem měl dvojkového supíka a s tím nebyl absolutně žádný problém. kupovanej v 180tis km a najel jsem dalších 60 totálně bez problémů.

Superby miluju, ale tohle mě opravdu mrzí, tak drahé auto a dělá tohle?! :/ ve čtvrtek jsem objednaný do škodovky,, ale čtu tady, že do škodovky to nedávat.. tak nevím :/ , zkusím jeeště jednoho mechanika  a uvidím.. máte už někdo vyřešen tento problém?? díky moc petr :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja to viem skusit az za 2 tyzdne, som v de a auto je doma.. kazdopadne bol by son rad keby to bol alternator, vlastne nech je to cokolvek len nech viem co. hrkoce to len za studena, respektive ked mrzne tak to zacne hrkotat az po chvili a ked je motor zohriaty to opat stichne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každopádně mi někdo říkal, že to na 80% bude nějaká kladka, ve čtvrtek jsem měl dát auto do škodovky, ale co tak čtu, tak na autorizovaný servis kašlu, tudíž to dám mechanikovi kamarádovi a řeknu mu vše, co jsem se tu dočetl, "kladky, řemeny.." tak jsem zvědav. Už ať to je ,protože ten zvuk je nesnesitelný..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...