Přejít na obsah

Krupobití......


waw

Doporučené příspěvky

Hmmm........tak Tě  to nezávidím. Já od určité doby pojišťuji svá auta na všechno, tedy i na krupobití.  Dnešní tzv. měkké povrchové plechy nic nevydrží. Sám jsem to poznal na kapotě mé Fabie III, kde po blbém odraženém kamínku zůstaly 2 dost viditelné důlky. To u mé předešlé Fabii II se jen odloupl lak a teď........? Jinak vzpomínám na rok 1986 a na moji tehdy novou Škodu 120 L, kdy mě na rybářské výpravě zastihlo ohromné krupobití a během 5-10 minut napadla tak 10-ti  cm vrstva krup vellikosti 2-3 cm. Prostě hrůza a než jsem doběhl k mému autu vzdálenému asi tak 1 km daleko,  tak jsem byl celý domlácený a očekával jsem taky auto pěkně domlácené. No a světe div se, ono na autě nic! Prostě plech jako u tanku!!! ? Dneska Tě nezbývá, než to pojistit, nebo tvrdě platit opravu, nebo se na ten pupínkovatý hnus dívat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poradím vyzkoušené opatření proti kroupám někde po cestě, nebo i při parkování mimo garáž. Stačí dvě obyčejné starší deky (ale ty starší poctivé, né ty dnešní larisy, nebo co to je za slabý a lehký materiál). Pokud začnou kroupy, tak při jízdě zastavit na vhodném místě a ty deky přehodit přes auto tak , že jedna jde přes kapotu a čelní sklo a druhá jde přes střechu a zadní sklo.  Vyzkoušeno a zaručeně to stačilo na smršť 2 cm krup. Deka se vodou nasákla a ani větrem při krupobití neodletí, ale byla to opravdu ta stará těžká dobrá deka. Já si ty 2 deky vozím pořád v autě a využívám je i např. ke slunění při koupání v přírodě apod. Kolegyně v práci si takhle dle mé rady zachránila při krupobití auto, ostatní kolegové parkující před budovou zaměstnavatele to odnesly dolíčky po celém autě.

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je otázka já třeba parkuju v garáži v práci v krytém stání a chytlo mě to na cestě...jezdím dobrých 25 let a nic až teď 3 roky starý auto.........ono to vypadalo jako každá jiná bouřka a co už jsem jich projel, kdybych měl před každou zastavit a balit auto do dek...bohužel kroupy předem neposlali sms, začli lítat z ničeho nic....foto není moje neměl jsem náladu zastavovat, ale je odtamtud.65509829_2513504752002698_6498543246950531072_o.thumb.jpg.9a9e5f8aa22283fd7a6ecb7fd2c32c33.jpg   k podělání je, že jsem chtěl fabku po záruce prodat a koupit  něco jiného, ted na to můžu zapomenout.

Editováno: , autor: waw
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě, že nemám nikdy jsem nehodu nezavinil .....tak si říkám na co utrácet....ejhle.... no a minimálně jeden důlek, nebo spíš důl se bojím nepůjde...byla to obří kroupa a odchlípla i lak vyfotím to, až se vrátí fabka z výměny skla. Navíc jsem tu ještě nikoho nesehnal...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Zdravím všechny ,ohledně krupobití ... mé poznatky ....1.7. 19 přišlo  krupobití v obci Polnička na Žďársku. I přesto ,že jsem měl precizně zaplachtováno Superb Combi plachtou proti kroupám od výrobce Hagel Schultz Rakousko,tak mám totálně zničený  celé auto .

Škoda cca 70 000 tis dle pojišťovny. 

 Ostatní auta které stáli vedle mě, nebyli zaplachtované ,semtam nějaký dulík . Plachtu vůbec nedoporučuji absorbuje akorát tlak při dopadu do jednoho místa..kroupa se nesklouzne .Je to prostě k ničemu vyhozený  2500,- 

7F2AD9CF-BD2C-436B-9753-3D1988214F29.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím, u nás  bol koncom júna masaker , padali krúpy cca 4-5 cm loptičky. Dostala to hlavne kapota, 2-3 bodky su aj pri nádrži. Mám panoramatickú strechu čoho som sa dosť obával ale prežila to v pohodičke :) . Naštastie po kúpe fabie ( práve skončila záruka) som sa rozhodol , že si dám havarijné poistenie takže aspoň tak. Na opravu PDR metódou som objednaný až v septembri ale svokor na hyundai i30 to už má za sebou ( on mal komplet obité auto, kapota, strecha, blatniky , kufor ) nič nevidno, nič nebolo striekane len pekne povytahované preliačinky.

Editováno: , autor: tomasendoKE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, títo pédečkári sa asi sťahujú podľa toho, kde udrie krupobitie. Firemnú fabču dávali opravovať do toho x-dentu. Tu v KE majú prenajatú halu a v nej vraj kopec partií aj zo zahraničia - nórsko, švédsko, anglicko, juhoafrická republika. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...