Přejít na obsah

Mlácení a vibrace po zahřátí či teplém počasí


Designtore

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mám problém se svou Fábiií 1.4 MPI. Krátce popíšu problém. Když je zima, auto není zahřáté, tak je vše v pohodě, plynulé rozjezdy, klidný podvozek. Pokud se auto zahřeje, popř. je horko, tak na podvozku něco mlátí, a to dost (jak tlumené, tak rány kov na kov) na skoro každé díře. A navíc, při rozjezdu začne celé auto vibrovat (cítím to i na volantu), při vyšší rychlosti to již nevibruje. Na neutrál, když stojím, tak auto nevibruje též.

Nedávno byla měněna celé spojka (vibrace byly už předtím), nepomohlo. Kontroloval se podvozek, nikde vůle nebyla (až na jeden čep řízení, ten se bude měnit příští týden, ale nevěřím, že dělá veškeré rány a vibrace on). Měnily se i homokinetické klouby. Auto prošlo bez problémů STK nedávno.

Co může způsobovat vibrace (ale opravdu velké, klepe se celé auto) při rozjezdu a rány na dírách, ale pouze po zahřátí či horku? Když jsem tak přemýšlel nad materiálem, napadly mne silentbloky v motoru a ramenech.

Děkuji za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vibruje celé auto, tak to asi nebude podvozek, ale něco na ose motor-spojka-převodovka-poloosa s klouby-náboj s kotoučem-kolo. Z toho popisu bych tipoval klouby nebo něco s motorem. Klouby se měnily vnější i vnitřní? Zapalují všechny válce? Pokud jeden válec nepálí, tak to vibruje do cca 2000 otáček (když je motor v zátěži) a naopak otáčkách nad 2000 nebo když je motor bez zátěže (volnoběh, brzdění motorem) vibrace cítit nejsou. Silentbloky motoru by to taky mohly být.

Editováno: , autor: Tycoon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...