Přejít na obsah

Odhlučnenie podvozku/ podlahy/ kolies/ podbehov


Shot

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

riešil už niekto odhlučnenie?? rozmýšľam nad izoláciou z vnútornej strany plastových podblatníkov, aby to trochu stíchlo od kolies.. má niekto skúsenosť či to pomohlo? prípadne čo to stojí a čo ste použili za materiál, dík za rady/návrhy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Před 4 roky jsem se pokoušel odhlučnit Fabii 2 1.4TDI (neřešitelný úkol) a rok před tím Felicii 1.3 BMM Nejvíce inspirace jsem nasbíral na těchto stránkách:

 

ahifi.cz/odhlucneni-vozidel-tlumeni-aut/

 

Mají tam nafocených hromadu fotek ohledně montáže auto hifi, odhlučnění dveří a hlavně odhlučnění hluku kol (polepují plastový podběh i karosérii pod koberečky).

Každopádně, z vlastní zkušenosti, pokud se do toho pustíš, čeká Tě hromada práce: rozebrat, očistit, odmastit, nastříhat tlumící materiál tak, aby seděl, polepit bez vzduchových bublin, složit. Upozorňuji na častý neblahý efekt, zatlumíš jeden zdroj hluku a na povrch vyleze jiný: vytlumíš přední podběhy a uslyšíš hluk pronikající přes přední dveře nebo A sloupky, vytlumíš zadní podběhy a uslyšíš hluk pronikající přes dno kufru.

Já na firemním Rapidu mám obuty kola s pneumatikou 185/60 R15 a hluk od kol prakticky nezaznamenávám (jízdní vlastnosti, ale nic moc).

Díval jsem se na fotky tvého Rapida a tipuju, že tam máš obuté kola s pneumatikou 215/40 R17, ta šířka a nízký profil udělají při odvalování své. Pneumatiky máš ještě z výroby? A kolik máš na nich najeto? Zkoušel jsi na autě kola s pneumatikou od jiného výrobce? Nebo kola s menším rozměrem 215/45 R16, jestli je tam nějaký rozdíl? Předpokládám, že do menších jít asi nechceš :).

S pozdravem

Kamil

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Po dodatočom zapísani pneumatík rozmeru 215/45/R17 do TP a zakúpeni a obutí pneu značky Fulda Sport Control 2, Trakcia za sucha a mokra A-C a hlučnosť 68DB sa výrazne hluk od kolies znížil...Tie Bridgestone Turanza ER050 neskutočne hučia, a to by človek povedal že z výroby tam dajú to najlepšie :/ Tak či onak, rozmýšľam o dodatočom vytlmení plastových podblatnikov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já si auto odhlucnoval. Viz. moje téma. Odhlučnění to bylo "level začátečník" vybral jsem základní levné matrose ( není to Audi A7) a šel jsem do toho s tím že to beru jako zábavu a v nejhorším to nebude mít žádný efekt. Efekt to ale mělo. Přiznám se že hluk mě v autě vadí a proto jsem nejradši na dálnici jezdil kolem 120 kdy víc mě hluk už prostě obtěžoval. Teď to přijde tak ve 140-150. Pravda ale je že zase mnohem víc vnimam hluk od čelního skla, sloupků, střechy atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...