Přejít na obsah

Infotainment Bolero (Style) - výpadky GPS, připojení telefonu


Doporučené příspěvky

Ahoj, 

mám Scalu 1.0 TSI ve Stylu s infotainmentem Bolero.

 

Občas (1x za týden) se stane, že přestane hrát rádio a obr. zamrzne.

Dál používám Waze přes CarPlay (iPhone 5s) a již asi 3x se mi stalo, že během navigování přestane fungovat GPS přijímač auta, navigace neví, kde je a přestane svítit zelené světlo vedle SOS tlačítka.

Dále při připojení telefonu přes bluetooth a následně přes kabel je při opětovném pokusu připojení přes bluetooth potřeba zaškrtnou HFS v nastavení jednotlivých zařízení, což je dost krkolomný, občas nejde telefon připojit vůbec....

 

Na všechny tyhle potíže pomůže jediná věc: vypnout motor, dát si na benzínce čtvrt hodiny kafe a pak znovu řídit...  občas pomůže i vymazání a přidání telefonu znovu.

 

Odpověď výrobce: 

Vážený zákazníku,
 
aplikace Apple Carplay bohužel není pro český trh zatím uvolněna a tak nedokážeme zajistit její funkčnost. Můžete zkusit Vámi popsané kroky.
 
S pozdravem,
 
Adam Anders
Informační linka ŠKODA AUTO
 
Máte někdo podobné potíže? A nevíte, jak vymazat mezipaměť Bolera, aniž bych musel opustit vůz na čtvrt hodiny? (samotné vypnutí motoru a otevření dveří nepomůže)?
Nějaké tipy kromě čekání na příští update?
 
Díky
 
Edit: zkoušeli jsme i iPhone SE přítelkyně a dělá to totéž.
 
Editováno: , autor: emboracas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten update, o kterem mluvis, mel vyjit 8.7., tak se poptej u dealera, zda uz ho maji.

 

Jinak pan na podpore si evidentne plete technologie, protoze Apple CarPlay v CR dostupny je, co neni ofiko dostupne je Android Auto.

Editováno: , autor: ikoala
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, Habi001 napsal:

 

 @emboracas to, že zamrzne je chyba. Zkus to natočit a ukázat v servise.

 

- když používáš navigaci WAZE nebo podobné nejedeš přes GPS vozu, takže chyba signálu telefonu

 

právě, že si to polohu bere z vozu... při odpojení kabelu waze funguje správně...i na druhém telefonu.. při opětovném připojení  kabelu se auto na mapě opět odporouci někam jinam... Navíc nesvítí ani ta zelená kontrolka u SOS - domnívám se, že právě kvůli chybějícím GPS souradnicim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, jsem na tom podobně. Po komplikacích s android auto jsem koupil nový iphone SE 2020. Narozdíl od předchozího telefonu propojení s obrazovkou Bolera funguje bez problémů, ale stává se mi, že se mi šipka navigace objeví z ničeho nic v poli nebo na silnici vedle a navigace je pak zmatená. Dělá to i na waze, mapy.cz a další... Takže aplikací to není. Když vytáhnu mobil z kabelu, bez problému mi ta samá aplikace najde trasu. Takže chyba bude někde v autě. Objednávám se tedy do servisu (auto je stále v záruce) a dám vědět, co s tím dělali a jak to dopadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S AA jsem měl neustálé prolbémy s propojením mobilu (Xperia XA2, řešili jsme to i tady). Další nový mobil s androidem už fakt kupovat nebudu...

Citovat

to s tou šipkou mimo trasu se mi stalo na iphonech Xr a SE2020 a na Swingu...

Řešil jsi to nějak, prosím Tě?

Editováno: , autor: b.jozka
Úprava pro lepší srozumitelnost.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@b.jozka Mne sa to stalo s navigacio Amigo cez vikend na AA. Ale pripisoval som to celkovo slabemu signalu tel. Ako viem, ze to by malo byt GPS lokalizovane, no hned ako nabehol kvalitnejsi signal telefonu sa sipka vratila na cestu. Celkovo ale infotaiment este u mna blbne a restartuje sa aspon 1x tyzdenne, no toto si myslim nebude autom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře, zatím díky. Pak dám vědět.

Do servisu jsem objednaný příští týden, tak zkusím ještě o víkendu trochu zkoušet. Musím si všimnout, jestli při výpadku navigace přestane svítit i kontrolka SOS nahoře (jak psal Emboracas na začátku tématu). Pokud ano, ohrožuje to bezpečnost a tím spíš se snad nikdo nebude vymlouvat na to, že CarPlay tady oficiálně není.

Taky mě napadá pohrabat se v nastavení auta, co se týče sdílení polohy (umožnit to naplno, nebo naopak zakázat - aby se auto muselo spolehnout na signál telefonu).

Je mi trochu smutno z představy, že nakonec stejně koupím držák telefonu do klimatizace a vedle bude téměř nevyužitý displej. Ale to už hodně předbíhám. Uvidíme, co ukážou pokusy a servis. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, tak po týdnu testování se problém s výpadkem GPS signálu zatím neopakoval. Včera jsem byl v servise, ale jen mi poradili abych zkusil vysledovat kontrolku u SOS tlačítka (kdyby se to zopakovalo). Říkali, že s tímto se zatím nesetkali. Diagnostiku zrovna měli napíchnutou na čtyřkovou Octavii (posteskli si že je tam dost chyb v softwaru) a já bych tam musel nechat auto, což se mi teď ještě nechce. Takže budu testovat dál a všímat si...

 

Přes CarPlay mi zatím funguje takřka bezproblémově Google maps (akorát mě mrzí že tam není ukazatel rychlosti). Mapy.cz mám nejdradši, ale často se mi po zadání cíle trasy a kliknutí na něj ukáže zase znovu menu Carplay a když kliknu na Mapy.cz, nic zadaného tam není. Třeba to opraví nějakou aktualizací... Waze se mi seká, zpožďuje se. Ještě mám v plánu vyzkoušet mapy od Applu.

 

Zatím díky za reakce :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Aktualizace po měsíci (najeto cca 2,5 tis. km):

 

Dnes se mi stalo znovu, že mi vypadl signál GPS (kontrolka u SOS tlačítka přestala svítit).

Mám mobil na stojanu vedle displeje, takže jsem byl připravený - vytáhl jsem kabel z mobilu a dojel jen podle navigace z mobilu.

 

Je ale pravda, že pár dní zpátky jsem zkusil režim "soukromí" přepnout na jiný. Tak teď přepnu zpátky na soukromí a uvidím, jestli se chyba zopakuje.

 

Aktualizace: Bohužel to zase vypadlo (kontrolka SOS zhadla) i při režimu soukromí. Pomohlo mi zastavit, vypnout motor a znovu nastartovat. Pokud se mi to bude objevovat častěji, natočím to na video a hurá do servisu. Fakt nepotřebuju, aby mi blbnula navigace.

Podobné záležitosti se řeší i v tématu SOS tlacitko Scala pokud by to někoho zajímalo...

Editováno: , autor: b.jozka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci zakládat nové téma. Zeptám se zde. 

Měl jsem dříve Bolero v sup2. Tam byl super příjem fm stanic. Selektivita, citlivost. 

Tady jsem si všimnul jak blbě jdou fm stanice. Dost bída dál od měst☹️

Šumí to, praská to... 

DAB jde v pohodě, ale FM dost tragédie oproti staršímu Boleru. 

Máte to tak taky nebo je chyba jen u mě? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Já jsem z toho příjmu na FM také dost zklamaný... Říkal jsem si ale, že by to mohlo být i atmosférickými poruchami, protože někdy, v místech, kde vím, že se to nedá přes to škrčení poslouchat, to najednou jde čistě... Ale v dřívějším autě nebyl s poslechem FM problém..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ešte raz. Prijímač FM mal 2 tunery, dve antény na FM. Predsa jedna bola vo vyhrievaní zadného skla a druhá bola na streche. Stačí sa pozrieť do servisných návodov. A v tom prípade jeden tuner FM neustále hľadal stanice s najlepším prijímom a druhý bol naladený na počúvajúcu FM stanicu. A tak to išlo dokola. Či ? VKV FM teória nepustí... Bolo aj Bolero z Číny.  To fakt malo len jeden tuner, jednu anténu, bez RDS a rádiotextu a hralo to len v meste pri vysielači. Mimo mesta len šum...

Editováno: , autor: touareg3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš zapnutú funkciu AF? Neviem, ja mám tiež Bolero, ale príjem je dobrý, aj mimo mesta, na diaľnici, na okreskách... A to mám vyskúšané na jednom mieste na strednom Slovensku mi ide na tuneri, aj na autorádie v Rapidke Amundsen+, Swing...rakúsky rozhlas OE3 a ide aj na Scale na tom Boleru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi lepší Čína.

Aut. změnu frekv. mám samozřejmě zapnutou. 

Ještě jí ale zkusím vypnout. 

Ono záleží na lokalitě. Někdo je v poho. 

Tady na Vysočině samej kopec.

Starý Bolero bylo ovšem fakt kvalitou někde úplně jinde. Holt je tohle šunt, s tím nic nenaděláme. 

Měl jsem pak místo Bolera Čínskej 9" s androidem s tím nejlepším možným fm čipem (kterej prý dávají do Porsche, číslo už si nepamatuju) a ten byl ale zase horší než tohle ve Scale. 

 

Možná jsou rozdíly i v zesíku samotném. 

Zase nemusíme do myčky sundavat anténu 🤣 (ještě jsem tam nebyl🤣

 

Třeba se dab časem více rozšíří a stanice přejdou na digi. Měl by aby lidi kupovali rádia a settopboxy. 

TV byl lepší kšeft, do tohohle se moc nehrnou. 

 

Nic no, fleška to jistí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...