Přejít na obsah

Únik chladící kapaliny


Marty888

Doporučené příspěvky

Zdravím, v březnu jsem kupoval Rapida 1,2 TSI 63KW a jsem naprostý automobilový neznalec co se týče svých výměn na autě. Auto je rok výroby 2014, najeto necelých 83000. Na autě dle servisní knížky proběhly zcela normální výměny. Nicméně najel jsem nějakých 4500, a pří 3500 kilometrech jsem doléval cca 400 ml chladící kapaliny (bylo mi to doporučeno ať to neřeším že to může být vedrem). Bohužel ujel jsem pouze 1000 kilometrů a mohu to dolévat znovu, podle pozorování to nejvíc kapaliny sebere při používání klimatizace. Máte někdo podobné zkušenosti? Díky moc za radu.

Editováno: , autor: Marty888
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

může to téct až po zahřátí = natlakování. Pokud to teče jen trochu, tak se voda hned odpaří, únik lze pak poznat podle růžové usazeniny. Mohou téct spoje hadic, chladič, těsnění pod hlavou apod. Častý bývá únik okolo vodní pumpy - ten na první pohled nezjistíš, protože to nateče do rozvodů.

Hrozit může to, že to najednou začne téct podstatně rychleji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jednou Vás zdravím,děkuji za všechny odpovědi. Včera jsem to řešil s několika lidmi i mechaniky. Názory si protiřečí. Po zkoumání od dvou lidí je víčko od oleje i ryska oleje průzračně čistý,nikde stopy od vody,u vody jsme taky nic nenašly. Z výfuku taky voda ani nic podobného nekape,je suchý. Přesto každý z těch mechaniků tvrdí něco jiného. Jeden že to na 90% bude těsnění pod hlavou ikdyž se voda znatelně nikde v motoru nenajde kde nemá být. Druhý toto vyloučil a řekl že možná bude jen někde popraskaná hadička (vyžraná od chladící kapaliny G13) a nebo to bude vodní pumpa či čerpadlo. Uvidíme,příští týden jde auto do servisu a dozvím se víc,každopádně jsem včera koupil a dolil G13,zhrubs půl litru tak aby to bylo mezi min a max přesně na středu,budu to hlídat,je smutné že musím napsat že "snad to na ten týden bude stačit". Budu Vás informovat co za šotka to nakonec bylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...