Přejít na obsah

Scala poskakovani steracu


Zbyneek Studený

Doporučené příspěvky

  • o 6 měsíců později...

Řešili jste někdo už výměnu stěračů? Ty origo mi sice sběsile neskáčou (testovací Scala je měla viditelně skákající), ale někdy, typicky před úvratí vydávají jasný zvuk tření gumy o sklo. Někdy jsou zcela potichu a přijde mi, že vydatnost deště/rychlost jízdy nehraje roli. Uvažuju o náhradě stěrači Bosch Aerotwin 650+450 mm BO 3397007863.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že s tím nic neuděláš, na fugl nové OIII skáčou taky. Nové na FIII si taky občas vrznou, hlavně při změně teploty (jel jsem po D1, 200km v dešti nic a ochladilo se z 8°C na 1°C a už to vrzalo).

Zkus vyměnit, staré schovat, ale podle mě je to taková loterie :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi se budu opakovat, ale z řechto příspěvků mám pocit, že nečtete, co je napsané v tomto (zatím velmi krátkém) vláknu. Ve třetím odkazu (McMatěj) - je přesně uvedeno, co to skákání způsobuje a jak se to dá vyřešit. Je to dokonce oficiální postup od AS.

 

https://forum.skodahome.cz/topic/140369-sk%C3%A1kaj%C3%ADc%C3%AD-st%C4%9Bra%C4%8D/?do=findComment&comment=2262157

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Mě originální stěrače vrzaly (hlavně před spolujezdcem), koupil jsem Bosch Aerotwin a bylo ticho. Jenže ve spojení s tekutými stěrači a při slabém dešti začal poskakovat stěrač před řidičem. Vrátil jsem ten původní a tenhle mix funguje bez problémů - je ticho a neposkakuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tedy používám stále originální stěrače a je pravda že ze začátku jsem byl nervozní protože taky poskakovaly, ale bylo to pouze ošetřením skla u dealera před předáním. Po pár dnech a prvním větším dešti to přestalo a od té doby jsem spokojený. Žádný vosk na myčce už poskakování nezpůsobil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak už mě ty stěrače začínají s*át. Při pomalé jízdě za autem v dešti je potřeba stírat mlhu a při častém stírání skáčou už i Bosche. Zkusím ještě objednat Valea a a jestli budou skákat i ty, dám to asi směr servis ať si hrají. Po ostřiku to je chvíli i na sucho OK, ale stačí setřít pár kapek a už to hopsá. Přijde mi, že gumička stírá proti směru a proto to skáče:

 

Guma v klidové poloze:

IMG_2774.thumb.jpg.97893f35f5c950af4b8e978d1bcd684a.jpg

 

Guma v montážní pozici, kdy stěrač jel jen směrem nahoru:

sterace2.thumb.jpg.c0c1d75135d9617a5a2976d975e7621f.jpg

 

Ti kterým to neskáče - můžete prosím chválně kouknout, v jakém úhlu máte gumu při těchto polohách?

@xtrack Valea i po delší době stále OK? Jestli teda byla příležitost je pořádně otestovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@McMatej Ta "tvrdá" část co vede gumičku je se sklem prakticky rovnoběžně. Otázka je, jestli by po poštělování těch vodících ramen začala gumička svírat nějaký jiný úhel, nebo by stejně docházelo k nežádoucímu ohybu. Proto mě napadlo se zeptat "neskákavců", jak mají tu gumu vůči sklu postavenou :)

 

Celý ten mechanismus je u Scaly docela schovaný, takže minimálně by se musel odebrat plastový dekl v motorovém prostoru v blízkosti čelního skla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak bude gumička postavená záleží na tom, jestli se stěrač zastaví před dolní úvratí nebo za ní. Problém je, když se gumička včas nepřeklopí a jede "proti srsti".

 

A ano, když se ramínko zkroutí moc, tak se gumicka nepřeklápí v horní úvrati stěrače a stěrač skáče cestou dolů. Já ramínko zkrucoval (viz pdfko v odkazu) stylem pokus - omyl. Asi na třetí pokus to vyšlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem s tím lehce hýbal a je to o chlup lepší. Btw. mám ještě další zcela čerstvé Bosche a ty neskáčou :D Uvidíme co Silencia, ale:

- zkuším skákající gumičky máznout tekutými stěrači

- zkusím grafitové gumičky. U Aerotwin stěrače je ta výměna docela snadná, a cena je zlomek oproti celým stěračům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...