Přejít na obsah

Reklamace - náhradní vůz


Michal T.

Doporučené příspěvky

Chlapi, ti co máte nejaké postrehy, problémy so scalou, pošlite mi prosím popis danej vady a ako a kedy sa prejavuje, M"žte mi to hodiť do vlákna, kde mám svoje auto. Možno podchytíme niečo, čo ešte ostatní nemáme, či sme si nevšimli.  Spisujem výrobné vady do excelu i s popisom, ktoré chcem v najbližšej dobe riešiť v autorizáku. Rád by som podchytil všetko o čom vieme, aby som to neriešil otom 2x. Plánujem šete dáke 2 týždne sledovať veci a potom sa nahlásiť a riešiť to. Zoznam, čo bolo už registrované je v mojom vlákne. Tiež reakciu, ak sten niečo z toho zoznamu reklamovali a či ste uspeli.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mne včera vravel technik že nemám nárok na náhradné vozidlo lebo je pojazdné a ostáva v servise nie kôli tomu že je nepojazdne. Tak som vravel že keď mi budú opravovať sedačku nech mi ho dajú bez  sedačky keď je pojazdné tak také auto mi nepomôžu dať ale je pojazdné. Idú mi opravovať vyhrievanie sedadla čo raz ide raz nejde a ak bude vadna nejaká súčiastka a nebudú ju mať a bude treba ju objednať tak aby nazad neskladali sedadlo ale počkajú za súčiastkou a auto ostane v servise. Samozrejme pisal som do Škoda Bratislava kde mi múdro odpísali že o náhradnom vozidle sa mám informovať v konkrétnom servise. Avšak na stránke kde su servis s ponukou náhradných vozidiel môj servis nieje. Takže je to kocurkovo. Najbližší servis kde poskytujú náhradné vozidlo je cca 100 km. Chcem osobné zajst do servisu a dohodnúť aby sedadlo poskladali nech tam auto neostáva. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@petulko Náhradné vozidlo (skoda-auto.sk)

 

zarucna zakazka, bod.2

mam to odlozene, kedze neustale musim deklarovat technikom, kedy mam narok

ak to nepomoze, skoda auto, zastupenie slovensko. odporucam cez formular, cez telefon ta skusia tiez odbit

ja som si takto narokoval auto pri spojke, lebo sice uznali narok no nemame. nakoniec nasli po intervencii cez SA

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže prišla mi odpoveď. :

 

Podľa našich informácií vzniká zákaznikovi nárok na náhradné vozidlo v momente kedy je Vaše vozidlo nepojazdné. Pre bližšie informácie ohľadom záručných podmienok je potrebné kontaktovať priamo garančného technika v autorizovanom servise ŠKODA AUTO.

 

Takže takú múdru odpoveď pošlu. Teraz je otázka ak rozoberú sedačku je auto pojazdné??? 😁 Nech mi ho dajú pojazdné bez sedačky. Ale že Škoda ma taký prístup som prekvapený. Toto som nečakal. Dá sa prepostat ta múdra odpoveď niekde vyššie aby vedeli aké odpovede dostávajú zákazníci?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skus volat a pisat, bombardovat ich. Mna to stalo vtedy 1,5 dna namahy a to klaplo na poslednu chvilu, lebo v piatok som vyboxoval nahradny voz a v pondelok zavreli servisy skrz pandemie. Bol som 3t na nahradnom aute. O pristupe iba tolko, ze zbytocne je na kazdom rohu skoda servis, ked sa musis vsetkeho krvopotne domahat a hlavne maju velku navratnost, takze nestihaju a su flustrovany. Radsej 1 servis v okrese, ale poriadny, ako 3 a nic z toho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobne som od SA očakával jasnu odpoved. Máte nárok alebo nie. A k tomu vysvetlenie. Nie nejaké hlúposti že obráťte sa na autorizovaný servis. Pisal som im 2x Jasné som im napísal že autorizovaný servis mi odmietol dať auto. Nech mi oni odpovedia či mám alebo nemám nárok. A oni 2x rovnakú vetu. Načo potom je tá infolinka? Osobne nemám problém preposlat mail niekomu do vedenia ako informujú zákazníka. Len neviem kde a komu. Aj máte niekto nejaký nápad resp. komu to adresovat okrem infolinky môžte mi dať vedieť. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže ďalšia odpoveď zo SA a zas vyhýbava. Prečo nedokážu napísať slovo ano alebo nie?

 

 

Prosím berte do úvahy aj to, že v danom servise už nemusia mať voľné náharadné vozidla. Ohľadom bližších informácií je potrebné kontaktovať priamo garančného technika v autorizovanom servise ŠKODA AUTO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...