Přejít na obsah

Vlhké čelní sklo


Martin Stárek

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, vlastním Škoda Fabie I. rok 2000 1.4/16V elegance a můj problém je v tom, že jak použiji stěrače a setřu okno mám na okně stále mokré šmouhy.Okno vypadá jak špinavé.A někdy se mi pod steračema udélá po celé šíři okna 5 kulatých fleků.Ty setřu stěračema jsou pryč, ale za chvíli jsou tam znovu.Stěrače jsem koupil nové Bosh, ale dělá to pořád.Pomůže mi prosím někdo nebo poradí? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Nové stěrače (gumičky) omýt saponátem. Buď se to používáním zlepší, nebo ne.

2. Vyčistit sklo, možná tam je nějaká mastnota, glykol,...

3. Jestli máš velké fleky na skle, tak buď křivé (propadlé) sklo, nebo defektní stěrače.

Sklo je originální? Mám bez vlastního sohlasu druhošku a ta dělá malé fleky zvenku za chladna, zatím nic nepomohlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neřešitelný problém. Mně teče od zadních dveří pod kobereček, nebo kondezuje, to držím auto v maximální čistotě a pokud možno, dost topím, aby se to aspoň trochu sušilo (dveře seřizovalý, těsnění jak nový). Pod gumou se to nevysuší, za jízdy ve vlhku (podzim až jaro) taky ne. Nepoužívám vůbec vnitřní okruh, AC nemám - psal jsem to do tématu s rosením. Loni v zimě poprvé koondenzát zamrzl zevnitř(=nepojízdé do ohřátí). Sklo hobluju ironem 2x ročně, kvůli "mlze", povlaku. Už nevim jak dál. Sterače Bosch naštěstí stírají, i když flíčky (co se rozlezou kondenzací za jízdy za chladna) na tom šuntu vidím. Příležitostně trochu skáčou nebo vržou. Na nekoncernu matlaly (asi 2-3 roky starý), s mým požadavekem na strojní seřízení ramínek se mi vysmáli, že nic takovýho neexistuje. Takže nový Bosch (retro) Twin a Valeo po křivce ven.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím se myslí gumičky kolem okna zvenku? No, servisák říkal, že to, že teče dveřma, je v pořádku (dírama dole ve dveřích skutečně dost po dešti vyteče), ale samozřejmě týct to má ven. Mně to tam valí přes těsnění, myslím, že jsem viděl drobnou stopu od vody na těsnění (dolní roh) a na plastu uvnitř auta. Ale je to jen občas, na stěžování by bylo to druhý auto - nevýkonný topení, sklon skla atd. Ono taky jezdilo skoro pořád město, nic daleko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...