Přejít na obsah

Zahřívání motoru


H0nzus

Doporučené příspěvky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat majitelů octávií na průběh zahřívání motoru. Koupil jsem v květnu octávii 1.6 tdi 81kw r.v. 7/2016 a při zahřívání se mi teplota dostane na 65°C a pak hned spadne na 55°C jako by se otevřel termostat a pak teplota pomalu stoupá na 90°C a tam zůstane. Auto se nepřehřívá, topí asi dobře. (Od května nebylo až tak chladno, takže se uvidí až v mrazech.) Na autě byla měněna chladící kapalina. Na diagnostice to nepíše žádnou závadu.

 

Je tohle v pořádku? Stoupá vám teplota taky takto?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus ráno, když bude chladněji pustit topení na plno a nech to chvíli topit. Pak se podívej na rysku kapaliny. Dělá mi to taky, když topím na plno. Teplota vyleze na 90 stupňů, pak spadne a pak to vyleze zpátky na 90 stupňů a drží. Možná máš vzduch v topení a špatně to odvzdušnili. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se to chová podobně. Je ale nutný to pozorovat při rovnoměrný jízdě ustálenou rychlostí ideálně po rovině. Teplota vyleze na cca 60 stupňů, tam se růst na chvíli zastaví (otevře se velký okruh), případně klesne na 58-59 a pak zase stoupá normálně k 90 stupňům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je tam nafixlování, interval nevím, ale v něm se ukazuje přesně 90°C, mimo něj už se teplota na teploměru mění. Mně bylo doporučeno po výměně první jízdu nechat zapnutý motor, až se roztočí ventilátor (známka, že je termostat plně otevřený). To by mělo vzduch odstranit. Potom dolít.

Jestli to bude kolísat i potom, buď se generuje bublina, nebo je špatný termostat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...