Přejít na obsah

Servisní interval / servisní prohlídky


slovacik

Doporučené příspěvky

@vormen

1) samozřejmě - asi ti nebudu vypisovat jak třídíme plasty, papír a že mám na zahradě kompost, ale co se oleje týče - něco spotřebuji na mazání řetězu mot. pily, a co ani tak nespotřebuji, odevzdávám ve sběrném dvoře - pro občany města zdarma.

 

2) Určitě déle než 5 let vzhledem k záruce, poté se uvidí kolik bude stát provoz auta. Předpokládám, že tak 10 let, byť časem se bude jednat o druhé auto v rodině - ne tak využívané.

3) Souhlasím, ale není můj případ.

 

Můj roční nájezd je 10-12 tis, takže měnit olej budu zhruba stejně často jako ty. Co se ekonomiky týče - taky záleží, jestli si necháš vyměnit olej v servisu, nebo si za stejné peníze uděláš doma sám 3 mezi výměny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I nebezpečný odpad mi vezmou ve sběrném 2x ročně, ovádím obci na daních víc jak kdokoliv jiný tak ať se starají. Auto mám cca na 10 let, dle stavu se doma dojede jako druhé, třetí. O LL si každý myslí své, vzpomínám i na interval výměny u dvacetiletých Š1000,100,120 ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tehdá to byly obtokové olejové filtry a tak tam byla předepsána po 5.000 km ta výměna oleje a že teda byla potřebná. Vždycky si vzpomenu na magnetickou olejovou zátku, kolik tam bylo kovového otěru a to při každé výměně. I když ty oleje tehdy a dnes, tak to byl taky rozdíl v kvalitě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Rapid1.0 @ben06 ve vašich případech už mi ty výměny dávají smysl, auto na 10 let a zůstane v rodině. Já se ho chci zbavit před koncem záruky a nechat v salónu na protiúčet, takže určitě mi dáte za pravdu, že přehnaná péče je v tomhle případě zbytečná. Proto se nedá paušálně říct, kdy měnit a co je nejlepší pro uživatele, ne pro motor. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak uz som z tej mojej servisnej prehliadky uplne popleteny. Pisal som do predajcu , kde som auto kupoval a tam mi opakovane odpisali, ze mam sa riadit servisnou prehliadkou ako mi ukazuje pc v aute a v servise su mi povinny urobit prehliadku auta bezplatne. Ze je to spravne nastavene. V servise co chodim v blizkosti bydliska mi zas tvrdia ze je to zle nastavene a prehliadku mi nevykonaju len zmenia datum v pc o rok. Takze 2 predajne a servis a vsade inac. Tam kde som kupoval auto je 186 km tam + to iste spat. Servis kde chodim je 23 km. Co by ste radili? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som napisal na stranke Skoda.sk v kontaktnom formulare co mam robit a vsetko mozne mi odpisovali len nie co je spravne. Poslrdna ich dprava bola prejst z vychodu na zapad do BA do ich servisu ale ci sa pomylili pri predpredaji a nastaveni som sa nedozvedel. Neviem kto alebo co za odbornika sedi u pc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj mám dotaz a týká se zase a opět kompetentnosti autorizovaných servisů:) mám Scalu 1.0 TSI, LL interval olej 30t km nebo 2 roky, stejně tak i první servisní prohlídka.

 

Auto jsem kupoval letos v lednu a dnes jsem nechal měnit olej po 10t km. Teď jsem si všiml, že mi v servisu vyresetovali nejen olejový servis ale i servisní prohlídku:-( Takže u obou mám zase 30t km nebo 2 roky.

 

Co teď s tím? Olej plánuju měnit vždy po 10t km nebo roce, tak jim mám při příští výměně říct, že to takhle špatně vyresetovali a ať rovnou udělají tu první servisní prohlídku od koupě?

 

zas jsem přijel domů z autorizáku a jsem akorát nasraný:/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím co furt někdo plaší s těmito výměnami a servisními intervaly. Já jsem u všech Škodovek, co jsem kdy měl, jezdil do servisu na tyhle záležitosti dle hlášení palubního počítače. Sice nemám auto jako celoživotního miláška, ale ani od těch, co mají tato auta po mě jsem nikdy neslyšel, že by auto díky dlouhým lhůtám výměny oleje z mé strany utrpělo tak, že by oni s ním měli problémy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každý si může snad měnit olej jak uváží. S O1 jsem taky jezdil LL dle PP. 

Včera jsem se při stavu 23.000 zrovna na podíval na PP. Při reklamaci v 6.000 jsem nechal i vyměnit olej, servis oleje přenastavili a po dalších 10.000 jsem opět měnil olej a PP nechali tak. Servisní prohlídka se samozřejmě nezměnila a spojím ji i s dalším olejem. Rapid tsi 70kw obě výměny po 3.200, nevím o co je Scala na oleji dražší. 

V servise si vyžádej výpis servisní knížky.

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak normy jsou na všechno, ale přece víme, že není jedno jako druhý. Ale je rozdíl když jedeš na výměnu intervalu a když chceš sám třeba po 5tis. km. Když tam jdu prostě že sám chci, tak bych si třeba i chtěl vybrat, když už je takový problém přinest si svůj vlastní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Chcel by som sa spýtať, pred týždňom som bol na prvej prehliadke aj s výmenou oleja, keď som sa pýtal vymenili olej za 0W30 ževraj originál... a skrátili interval výmeny oleja na jeden rok, tatkiež v rozpise prác bolo uvedené: výmena olejového filtra a kabínového filtra. Len taký dotaz v akom intervale sa má meniť na Scale vzduchový filter a rovnako aký olej vymenili vám po prvej výmene? (Scala 1.0 tsi 85kw)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak som sa pobavil i nastval. 

Vraj po 1. prehliadke interval na servisnu prehliadku nie je 2r/30t km ale je 1r/30t bez nutnosti vymeny oleja.

Vraj ta hlaska je interval este z predajne. Ale je to chobotina, lebo auto je sice vyrobene v maji a teraz bude mat 2r. No posledna prehliadka bola i s vymenou oleja 7/2020 a mam najzdene 17t km odvtedy. Ale gool, ze on mi to nevymaze bez prehliadky. A vravim mu. konci HO a za 3mesiace najazdim do tych 30t km. bez tak pojdem na vymenu oleja cca v july zase. To akoze teraz sa urobi zbytocna prehliadka a potom zase kompletna v july?!

Ako fakt uz nemam slov na tie servisy. z konecne, ked reklamacie v cajchu, tak riesit pytomosti s nimi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nastavenie som kontroloval, bolo 30t/ 2r. Ved vidite, ze i teraz pise servis s vymenou oleja. No objavila sa prehliadka. Ta tam predtym nebola. Zjavne nastavena inde a pri predaji nulovana jediny raz. Nechapem,naco su dvebezavisle hlasky s 2 rozlicnymi intervalmi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...