Přejít na obsah

Infotainment Amundsen


Doporučené příspěvky

Od úterka vlastním Scalu. Auto zatím hodnotit nemohu, ale jsem zklamán ohledně navigace Amundsen. Auto je díky marketingu vyzdvihováno coby výkvět v oblasti konektivity a možností jejího využití. A ejhle. Hned první co jsem chtěl vyzkoušet v rámci Škoda Connect není k dispozici. Jedná se o funkce Import cílů online a Import tras online. To, že si trasu připravím v počítači, s průjezdnými body a pak jen nahraji do navigace, to už jsem používal u Garmina několik let. A teď, u novějšího auta, s pojetím konektivity  nové generace, to nelze. Po přihlášení do Škoda Connect to prostě nemám k dispozici. Nechápu proč, když u stejného infotainmentu a navigace u Karoqa to jde. Jestli je důvod pouze ten, aby bylo odlišení třídy auta, tak je to ubohé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpověď z Infolinky:

 

Dobrý den pane xxx,

 

Ve Vašem vozidle skutečně není možnost importu tras ani cílů.

 

Scala oproti Karoqu sice nemá tyto funkce, ale má jiné výhody MOD3, například že ŠKODA Auto platí data za navigaci, odpadá nutnost vytvářet Hotspot.

 

Navíc MOD3 funguje na 4G LTE, tudíž je vše výrazně rychlejší.

 

Děkujeme Vám za pochopení.

Editováno: , autor: Joscer
Úprava řádkování
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mám otázku k maximální vzorkovací frekvenci při použítí FLAC souborů. Nezkoušel jste někdo zda to zlvádne doopravdy 192 kHz? viz https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Scala_NW1/02-2019/Manual/Scala/A05_Scala_OwnersManual.pdf  strana 93.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Musím se podělit s nedávnou zkušeností ohledně online informací v navigaci Amundsen.

V pátek 20.září jsem je do práce a na části trasy z Klatov kolem Švihova mi na levém okraji (mimo mojí trasu) ukazovala navigace uzavírku na silnici číslo 185 z Dolan do Lučice. Vzhledem k tomu, že tamtudy jezdí rodina mojí sestry na chalupu, chtěl jsem je upozornit, no ale pro jistotu jsem se v práci ještě podíval na dopravniinfo.cz a tam je vyznačena uzavírka z Dolan na Svrčovec. A to jsem si potvrdil i na Waze. Když to bylo v pondělí 23.září stejné, napsal jsem na support Škody.
Přišla mi odpověď, která mě trochu rozesmála. Že prý mám poslat VIN vozidla, aby zjistili, jestli mám online přístup k informacím navigace ohledně dopravních situací.
VIN jsem jim samozřejmě neposlal, ale napsal jsem jim, že to online mám, protože jinde mi to "aktuální" informace ukazuje správně a ať nepíší naučené fráze a raději se věnují mému podnětu.
V úterý mi pak přišla odpověď s odkazy na webové stránky portálu dopravniinfo.cz s tím, že to dohledali a dají technikům, aby to opravili.
Když to týden vydrželo ve stále stejném stavu, tedy neopravené, napsal jsem teď v úterý 1.října trochu rozhořčený mail, že takto si fungování hyper super extra online navigace nepředstavuji, a že kdybych já ve firmě dělal takto svoji práci, tak už jsem na úřadu práce. A aby si z webových stránek odstranili vychvalování toho nového infotainmentu.
A co se stalo? NIC. Už se neozvali a v navigaci je stále chybná informace.

Zkusil jsem ještě prohlédnout na dopraviinfo.cz další uzavírky kolem mojí trasy do práce a další dvě, které jsem našel a nejsou v navigaci jsou Nezdice kousek od Borov a v Dolní Lukavici. Jsou to možná drobnosti, ale asi to něco vypovídá. A to navíc na mapách TOMTOM, od kterých Škoda bere do Amundsenu mapové podklady, to je správně.

Jestli tohle je služba, kterou tak vychvalují v souvislosti s novým přístupem (Skoda Connect Infotainment online) tak potěš koště. Mám to na 3 roky zdarma (teda v ceně paketu Navi), ale jestli se bude po třech letech za takovouto služby platit, tak to tedy NE!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to paradox, když infotainment auta s deklarovanou konektivitou nové generace (Scala) má méně funkcí než generačně starší auto (Fabia).

Infotainment ve Scale nejen, že nemá import cílů online (a import tras online), ale nelze ani přenést cíle pomocí SD karty/USB flash z prostředí webu, kde je možné si cíle vyhledat a definovat. Když jsem se na toto dotazoval na supportu, odpovědí mi bylo, že infotainment (resp. online connect) ve Scale má jiné výhody, například že je to připojení daleko rychlejší díky 4G LTE. A také, že data za mě platí Škoda Auto. Ha, ha. Řekl bych, že je mám předplacené v ceně paketu Navi. Ostatně, platit za takové informace, co opisuji výše?

Pro mě prostě byl a je infotainment tak trochu zklamáním proti tomu, co bylo (a také pořád je) možné si přečíst na webu Škoda Auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Už pár dní se seznamuji s novým autem a infotainmentem Amundsen a některé věci se mi příliš nedaří nastavit.

 

  1. Přehrávání médií z vybrané složky. Už jsem našel, kde to jde spustit, chvíli to funguje, ale po několikátém nastartování už to přehrává jiné soubory, z jiných složek ale nějakým náhodným způsobem. Zdá se mi, že to přehrává všechny soubory z média v abecedním pořadí. Dá se to někde nastavit? Zkusím to přes vytvořené playlisty a uvidím.
  2. Dopravní zpravodajství (TP). Jsem zvyklý mít zapnuté TP a tady se to spouští nějakým náhodným způsobem. Když už se náhodou přepne na TP, tak to je i z jiných stanic, než jsem měl posledně předvolenou (tak to bývalo u minulého auta FII). V horní části displeje svítí TP a dnes se mi během 2h nespustilo žádné hlášení. Nevím, jesli to nemá souvislost s dalším bodem.
  3. FM / DAB. Naladění stanic OK. Kvůli TP jsem přepnul v nastavení jen FM, naladil ČRo - Radiožurnál, uložil do předvolby. Když během jízdy přepnu z medií na rádio, tak se stává, že ČRo R. nemá signál na naladěné frekvenci, a tedy že není schopno hledat alternativní frekvence i když je tato možnost v nastavení zapnutá. Což by mohlo vysvětlovat proč se nespouští dopravní zpravodajství, ale nevysvětluje to proč to tu frekvenci nemá. A tím to nekončí, po chvíli se stanice ČRo R. naladí ale před DAB, i když je tato možnost vypnutá (tedy byla, než se zase sama aktivovala zpět). Vysílá se v DAB dopravní zpravodajství s příšlušným příznakem pro rádia?
  4. Uživatelský účet spojený s klíčem. Tuto možnost uvádí manuál, ale já jsem ji v nastavení nenašel, ale je pravda, že po odemknutí auta se zobrazí moje jméno na štítu (virtual), tak to nejspíše již někde nastavené je.
  5. Moc se mi nelíbí to úvodní dlouhé načítání profilu uživatele po zapnutí zapalování a podle mě zbytečné uporoznění na odhlášení po vypnutí.
  6. Zkusil jsem Mirror Link (zatím jen přes kabel) a nijak mě to nenadchlo, zatím. Možná to časem zkusím znovu a trochu si s tím pohraju, ale nyní to raději vynechám abych si nekazil jinak dobrý dojem z auta.
  7. Navigace. Zkusil jsem zaškrtnout položku "Naučit vzorce používání" ale ta volba jen problikne a zase se změní na nevybranou. Funguje to někomu?
  8. Ovládací centrum infatainmentu (stažení lišty z horní části displeje). V manuálu je k tomu obrázek, na kterém je možnost vypnutí start / stop jako jedno z tlačítek na obrazovce. Takovou možnost mi to ale nenabízí. Je možné nastavit, nebo je to jen matoucí obrázek v manuálu a tato možnost není k dispozici?
  9. Nezobrazuje se Drive Green. Nemůžu to najít, nebo to tu není - ale to ani nevadí. Jen mě to zajímalo.

 

Editováno: , autor: KennyMc
Doplnil jsem 9. bod.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@KennyMc

K bodu 4:

I já to mám stejně udělané. Infotainment jsem měl nastavený a účet zřízený již od prodejce. Jen jsem dostal přístupový pin a login (mailová adresa ne seznam.cz) s heslem. Na webu jsem si pak změnil u účtu mailovou adresu na svoji privátní, co mám od poskytovatele internetového připojení, a už jsem se tím dál nezabýval. Ta volba, co píšeš, by se možná objevila, pokud bys přes menu zrušil hlavní účet k infotainmentu.

K bodům 7 a 9:

Pokud si dobře pamatuji, tak krátce po zakoupení auta (13.8.) jsem na tohle v infotainmentu koukal a volba byla zaškrtnutá a byl "přítomen" i Drive Green. A teď, ač jsem s tím nic nedělal, mám volbu odškrtnutou a zaškrtnou nejde a zrovna Drive Green se také nezobrazuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak včera po delší době opět infotainment odmítl po zapnutí zapalování poslušnost. Stále ve stavu připojování k účtu, bez funkce rádia a bez navigace. Nutnost tvrdého resetu a to dvakrát během jedné hodiny.

A konečně jsem měl "tu čest" sledovat navigaci při jízdě ve velkém městě za většího provozu. Plzeň znám velice dobře a navigaci tam nepotřebuji, ale chtěl jsem vidět, jak bude ukazovat například kolony. A byl jsem docela nemile překvapen. Zde je popis cesty:

Můžete klidně kouknout i na mapu, bylo to z ulice Elišky Krásnohorské směrem do Klatov. Na Klatovské třídě hlášené kolony a tak mě navigace automaticky chtěla vést přes ulici Přemyslovu, Kotkovu, Borskou a Folmavskou. Já jsem vytrval na Klatovské třídě a tam byl téměř běžný provoz, jen chvíle čekání na semaforech, ne více jak jeden cyklus. Před příjezdem na Chodské náměstí mi navigace zase kvůli dalším kolonám na trase ukazovala odbočit vlevo a jet ulicemi Edvarda Beneše, 17.listopadu a Sukovou. Opět jsem vytrval na Klatovské třídě a díky tomu bez kolon dojel až na výpadovku na Klatovy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám Amundsena, napsal jsem servisu jaké mám problémy, oni ví ,že mám Amundsena tak mi zřejmě podali informaci, že svolávačka se týká Amundsena. Už jen proto, že mám vestavěnou navigaci, což Bolero ani Swing nemají.

Se servismanem jsem se o žádných verzích nebavil jen mi oznamoval, že mi to udělají, až přijedu na výměnu kol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak včera při návratu ze Slovenska výpadek služby infotainment online někde u Mohelnice, takže na západ Čech (cca 370 km) navigace bez informací o kolonách a podobných záležitostech. A že jsem si užil. Kolony v Moravské Třebové, Litomyšli a Vysokém Mýtě.  O Praze ani nemluvě.

Nevím, jestli výpadek je záležitostí infotainmentu nebo někde na serverech, které službu zajišťují. Fakt je, že to nejde ani teď po ránu (jen jsem kontroloval v autě, nikam necestuji). Velmi problematické se k informacím o autu dostat i přes web nebo mobilní aplikaci.

Je to katastrofa něco takového vypustit do užívání a to ještě s takovým vychvalováním na webu Škoda Auto.

Zítra jedu na tu svolávačku "Amundsen", tak jsem zvědav, co se dozvím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Funguje vám korektně Škoda connect? Mě se nedá přihlásit ani z mobilní aplikace, ani z webu. Blbne to už delší dobu. Někdy se přihlásit podaří, ale třeba v jízdních datech nejsou poslední údaje, které jsem najel. A po chvíli už to zase neběží vůbec. Když už se mi z webu přihlásit podaří, tak tam zase nemám vidět mé auto.

K čertu s takovouto funkčností.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nefunguje, ale u skodovky nefunguje viac veci ani my skoda, ani v aute infotaiment ani konfigurator na ich stranke, kazdu chvilu je to nefunkcne, atd. IT oddelenie by mali komplet vymenit. Infotaiment po aktualizacii nemrzne, pre zmenu sa zasekava pri prehravani medii, nedokaze nacitat, odide zvuk, atd. Proste reset, ci restart celeho auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Ondra16V umístěno a odebráno toto téma
  • Ondra16V umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...