Přejít na obsah

Infotainment Amundsen


Doporučené příspěvky

No pravda třeba připojení telefonu v autě je taky sranda. Se to povede často až tak na třetí čtvrtý pokus. Jinak telefon nevidí, hlasí že načítá nebo že se spojení nepodařilo. Ať mi nikdo neříká, že tohle někdy testovali. Si připadám jak betatester.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teď koukám na zakázkový list ke svolávačce ohledně SW řídící jednotky a na něm je napsáno:

Servisní akce: 91W5099001, MIB3 EI, MIB3 OI, GATEWAY.

Ptal jsem se přejímacího technika, co to znamená, čeho se aktualizace konkrétně týká, ale jsou to asi nějaké interní informace, které nemůže sdělit. Teda dělal, že to hledá, ale stejně jsem se nic nedozvěděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi tak. Ja im planujem len napisat, aby mali spatnu vazbu, lebo nie som si isty, ze tie body servis odkomunikuje s nimi.

Inak mi to cele pride uzasne, lebo tolko nedostatkov by nepostrehli pocas testovania auta? A uz ked daju aktualizaciu, vychytaju jedno a problem presunu inde. No ale verim ze toto dokym budeme predavat auta vyriesia :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako dalsia vec je to pridavne kurenie. Fakt som to mal zapnute 3tyzdne a ani tuk rano. Parkrat som zapol, vypol na beziacom aute na mieste a v tom momente bolo pocut, ze nabehli otacky a ukazalo to i v spotrebe. Neviem ci to bolo tym ovladanim cez infotaiment, no myslim si, ze hej, ze tam nebol ten povel odoslany. Pre istotu to nevypinam uz a kazde rano kontrolujem na odbere spotrebicov, ci to zapne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já třeba vůbec nechápu (a už jsem to tady někde psal), že Amundsen ve Scale nemá:

Import cílů online, Import tras online což obojí má i Fabia a Rapid, když mají Amundsena. To je panečku pokrok. Scala, auto nově definující třídu vozů a má horší vybavení.

Přenos cílů pomocí SD karty nebo USB flešku z webové aplikace MyDestionations. K čemu pak taková aplikace na webu je? Jo aha, pro starší auta. Já zapomněl.

No a jako zásadní pochybení pánů inženýrů je to, že NEEXISTUJE možnost ZÁLOHOVÁNÍ oblíbených cílů, co jsou "naťukané" přes display infotainmentu do systému. Za tohle by se mělo věšet na nejbližší strom.

Když jsem tohle (kromě toho věšení) napsal na helpdesk, tak mi odpověděli, že tohle tam sice není, ale že tam je zase něco lepšího, třeba rychlejší připojení, a že datové spojení mám zadarmo, že ho platí výrobce. No co na to říci? Rychlejší připojení, které nefunguje někdy vůbec? Datové spojené zadarmo nemám, zaplatil jsem ho v rámci ceny paketu Navi. A to ještě jen na 3 roky, pak se za to nejspíše bude platit paušál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jo, hlavně nechápu jak kolem dělají takové opičky a reklamy. Tohle by měla být samozřejmost. Stejně jako třeba, že auto na dálku nastartuju a vyhřeju nebo vychladím podle potřeby. Co je na tom tak složitého? Nebo si to schovávají jen pro dražší modely? Že do auta za půl míče je to málo? Jako jo, jsou to blbosti a jinak autu nemám moc co vytknout (naopak oproti c4 je to praktické a dobře řešené auto), ale prostě to člověka zamrzí, že v roce 2019 nefunguje nebo je to vydáváno za kdoví co.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim si, ze bez toho marketingu by nemali tu predajnost. Napriklad rapidka je celkom slusne auto priestranne a ani som u nu nezakopol, kym som neriesil scalu. Na scalu spravili masivnu reklamu a aj taky ako ja, co roky nemali vztah k vw group a uprimne nemam ani teraz sa nechali zlakat. Zlakal ma priestor a podareny design a aj ten velky display s konektivitou. Scala si mylsim je oproti vw fakt sviezejsia. Reklama spravila ten dojem na mna, ze okrem toho co pocuvam okolo, resp. je trend a v ludoch v ceskoslovensku zakorenene, ze skoda je kvalita a je na lepsej urovni ako mnoho inych znaciek. to vidiet i pri opatovnom predaji, ze skoda si drzi cenu a nie je problem ju predat. pritom ak to zrovnam je to skor velky marketing a kopec veci, ktore su prezentovane ako simply clever, su z mojho pohladu, co sudi auto nehladiac na znacku ale ponuknute vlastnosti a kvalitu skor iba simply.

Ten infotaiment beriem tak, ze casom sa vychyta, no kedy? A fakt preco take nieco pustaju do obehu? Osobne si tym kazia mienku o kvalite a napriklad za mna aj v dosledku tych ostatnych veci uz so skodovkou do buducna ratat asi nebudem. Bol to velky kompromis u mna, skrz niektorych komfortnych veci, co auto neponuka a ine ano, aj ked su to len drobnosti (myslim tempomat na volante, veci ako automaticke zapnutie vyhrevu zadneho skla a zrdkadiel pri nizsej teplote, lepsie stierace-motylikova, atd, asfericke zrkadlo u vodica, hlasenie zapnutych svetiel na palubovke) no bezny standard u inych vozov i v nizsej vybave. Aj preto ma to mrzi, lebo auto sa mi paci a mam ho rad a priestorom mi fakt nahradi combi, no nechcem chodit do servisu ako na hodinu klavira, ci uz update systemu ci ine veci riesit. Aspon keby ten infotaiment ide aktualizovat z domu, ze odpadne navsteva servisu, uz to by bolo velke plus za mna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, mě se po dnešní aktualizaci v servisu změnil SW z 0154 na 0156. Technik mi sdělil, že hlavní důvod aktualizace je odstranění zasekávání displeje.

Nebylo odstraněno to, že nelze nastavit (zapnout) v nastavení navigace "Naučit vzorce užívání".

Ani po aktualizaci není k dispozici DriveGreen.

Jsem zvědav, co mi na toto odpoví na Supportu Škoda. Vozidlo/Infotainment totiž nemá funkčnosti deklarované v návodu k obsluze, které při zakoupení vozidla k dispozici byly (důkaz, že byly bohužel nemám).

A zajímavé, že před chvílí, kdy jsem se byl v autě do infotainmentu podívat, tak se objevilo, že je připravena aktualizace a zda ji stáhnout. Obsahem aktualizace je malé vylepšení a opravy některých funkčností (opisovat se mi to nechtělo). Spustil jsem stahování aktualizace,, ale běželo to dost dlouho. Bylo tam napsáno, že se může s infotainmentem normálně pracovat a že aktualizace bude probíhat i po dalším nastartování vozidla. Tak jsem vypnul zapalování a auto zamknul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@gabuliatko DriveGreen a jeho vývoj je samozřejmě započítán v ceně vozu. Jde o princip. Výrobek nemá deklarované vlastnosti.

@Michal Tvrdík V Obchodě toho moc nenajdeš. Myslím, že jen datové pakety. Jen je zatím deklarováno, že tam budou přibývat aplikace ke stažení. Otázka je, zda se nějakých takových aplikací dočkáme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak divně funguje aplikace Škoda Connect v mobilu.

 

1. Na titulní stránce není zobrazen stav "Dveře a světla" ani "Dojezd".

2. Je prázdná záložka "Dveře a světla", až při kliknutí na prázdné se zobrazí další info.

3. Je prázdná záložka "Stav vozu", až při kliknutí na ní se zobrazí správné informace.

4. Úplně chyby "Zdravotní karta".

 

Že by postupně začaly ze systému mizet části, které nebyly vhodně nasazené k užívání? Jako třeba i ten DriveGreen přímo v Infotainmentu?

Toť otázka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bojuju se spárováním Connect účtu, dnes bude 3. kolo.
1. kolo skončilo zřejmě nefunkčností celého Connectu (hlášky neplatný VIN, pro toto auto nejde registrace apod.)

2. kolo večer skončilo na podivném chování S-PINu (ale už jsem byl ve fázi "nastavení jako hlavního uživatele"). Když to ovšem dlouho nic neděalo a chovalo se to podivně, tak jsem celý účet v autě smazal. Při pokusu o přihlášení znovu najela přihlašovací obrazovka a nebylo jasné jestli se účet přidal nebo ne. Chtělo to S-PIN, ale po jeho zadání se nic nedělo.

3. kolo bude dnes, kdy jsem auto dal to "továrního nastavení" a na domácím PC resetoval S-PIN. A pro zajímavost si připravil druhý Connect účet, který jsem do auta ještě nezadal.

Asi si k tomu budu muset otevřít vínko :D

Zlatej Apple kde v 99% jede vše na první dobrou. Stay tuned!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem měl už Connect připravený při převzetí auta. Technik prodejce založil na seznam.cz k tomu účelu dočasnou identifikační mailovou adresu. V dokumentaci k autu jsem pak měl tohoto uživatele, jeho heslo k mailu a pin k infotainmentu. Pak jsem se doma přihlásil do Škoda Connect přes webové rozhraní na toho dočasného uživatele a změnil jsem identifikační mailovou adresu na soukromou, kterou používám u poskytovatele internetu. Toto je možné, protože interní identifikace v systému Škoda Connect je pod tzv. ŠkodaID a to je jedinečné.

Já jsem si do teď myslel, že je to standardní služba při prodeji a předání vozu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V poslednom okne sa mi zobrazi Zaregistrovat vozidlo. Tam mam Care Conneect Aktivna sluzba a vzdialeny pristup. Na spode je total a 0,00eur a je tam zadat objednavku. 

To ak zadam objednavku budem nieco platit alebo to je zadarmo?

tiez tam mam ze licencia vyprsi 17. oktobra 2020

 

je potrebne nieco v aute nastavit?

Editováno: , autor: slovacik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, musím se vámi také podělit o zkušenosti se službou Connect. S autem jezdím již desátý den a ještě se mi nepodařilo sebe nastavit jako hlavního uživatele. Tak jak píše Joscer, ano prodejce předpřipravuje prodávané vozy s již nastaveným účtem, tedy ale pokud to jde. V mém případě však nikoli, ne snad, že by to tady u nás fungovalo jinak, než třeba u vás, ale jednoduše proto, že to prostě nešlo :).  Jak zde již někdo psal služba Connect, jak přes mobil, tak přes web, funguje opravdu doslova sporadicky a když už se mi tam podaří přihlásit, nevidím tam třeba vůbec vůz, jen jakousi "0". Asi za 3 hodiny, nebo až ráno, kdy se k účtu vrátím, je služba dostupná jako dříve. Šílené :(. No a jak píše pan Tvrdík..Prodejce předal auto s tím, že budu zkoušet tedy já. Zkusil jsem vše možné v koordinaci hlepdesku Škodovky, ovšem bez výsledku. Prodejce tvrdil, že se s tím ještě nesetkal.  A  toto byla poslední rada helpdesku:

 

 

Vyzkoušejte prosím tento postup.

 

1.       Smažte vozidlo z účtu na webovém portále. Nesmí být na žádném z účtů.

2.       Proveďte tovární nastavení systému. MENU – NASTAVENÍ – TOVÁRNÍ NASTAVENÍ

3.       Vypněte motor a zamkněte vozidlo na 15 minut.

4.       Po 15 minutách běžte zpět do svého vozu a proveďte registraci přímo ve voze. Nemusíte používat aplikaci nebo portál. Jen zadejte emailovou adresu a heslo ve voze. MENU – NASTAVENÍ – ŠKODA CONNECT.

 

Nic z uvedeného mi nepomohlo se dobrat k vytvoření mne jako hlavního uživatele a to asi víte, že pokud toto neproběhne, je celá služba Connect dostupná opravdu jen částečně. Pokud se mi už podaří dobrat se ke stisknutím obou klíčků , které jsou potřeba k aktivaci hlavního uživatele, celý proces skončí obrazovkou: Aktivaci nelze provést. Obraťte se na servis. Jsem zvědavý, jestli se panu Tvrdíkovi se SW156 podaří aktivaci dokončit, vlastně bych si to i přál :)

 

Tedy, obracím se na servis, já už takové základní věci věnoval tolik času.....

 

Ale jinak auto je to krásné, to se musí nechat :)))

 

20191021_135926_HDR (1) (1).jpg

20191021_155353 (1).jpg

20191021_193102 (1) (1).jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ještě dobrý. Mě museli měnit řídící jednotku v autě, aby to vůbec fungovalo. Mám stejně jen omezené přístup a nefunguje mi ani ta zdravotní karta k vozu. Ten care connect si snad někdy budu moct objednat v budoucnu. Fakt nechápu, proč to prodejce do auta (kupoval jsem skladovku) nedal, když je to zadara. Každopádně, kdyby se za to mělo ještě speciálně platit, tak to bych tam volal asi 5x denně dokud by to nejelo :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, slovacik napsal:

Na fakture mam ja YOQ - care connect 1 rok ale nic tam nie je ziadna 0 , :) 

a v aplikacii ako som vyzsie pisal mam total 0,00 eur len neviem ak zadam objednavku ci mi tam naskoci nejaka cena.

Treba to cele preklikat, nic neuctuju. Somvto vtedy cital cele postupne, lebo ma tiez zaskocil ten nazov, ze objednavka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sláva, otevírám flašku - na pokus 3.1 spárováno a zatím to šlape :)
Možná trochu offtopic otázka - netušíte někdo, jestli jde upravit hlasitost výstrahy, např. při otevření dveří a zapnutém zapalování? Docela to řve a nikde jsem na to nenašel nastavení... jen parking senzory atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Ondra16V umístěno a odebráno toto téma
  • Ondra16V umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...