Přejít na obsah

Infotainment Amundsen


Doporučené příspěvky

Otázka je v tom, kde je ten zakopaný pes. Pokud je problém v poskytovateli služeb SIM karet (a tedy datového spojení), což je "Evropská" firma Cubic telecom (zřejmě virtuální operátor mající nasmlouvané služby s jednotlivými operátory klasických GSM služeb v jednotlivých státech), pak si asi moc dupat nemohou. Ale měli by a pokud to nepomůže, tak změnit operátora. Otázka je, kolik celoevropských operátorů poskytujících tzv. internet do věcí vlastně je takříkajíc na trhu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vypadek sice dle Skody oficialne skoncil, nicmene problem bude asi jinde. Na displeji infotainmentu mam zasedly ten globus - takze to vypada, ze auto neni pripojeno k mobilnim sluzbam, ackoliv to bylo aktivovano a fungovalo to. 
 

V menu Datove sluzby-> Datove pakety naskoci hlaska “Probiha aktivace...” a dlouho se nic nedeje. Normalne by tam melo vyskocit asi cerpani dat. Muzete prosim overit jak je to u vas ;)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Update: Tak jsem zkusil restart infotainmentu do továru a nefunguje toho ještě víc - hlavní uživatel nešel odebrat, pak zmizel a nyní nejde přidat (odhad - nefunguje připojení do světa k Connect službám). Další bonus je nefungující bezdrátový CarPlay. Došla mi trpělivost na hraní si s tím a za týden to jde do servisu s dalšíma věcma...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem si trochu zkusil pohrát s hlasovým ovládáním, spíš mě to zklamalo. Nikde se nepíše, co to vlastně umí ovládat, tak jsem zkusil pár možností (něco jsem viděl na youtube, a už jsem si to vyzkoušel):

 

+ Zapnout navigaci a zadat cíl - chce to trochu trpělivosti ale jde to. Nejlépe umí "Navigovat do zaměstnání" nebo "Navigovat domů". Podle adresy to umí taky, ale kdo si ji pamatuje.

+ "Jak je daleko do cíle" - nenapadlo by mě to se ptát, ale viděl jsem to na videu a funguje to (při zadaném cíli v navigaci).

+ Přepnout na rádio, včetně výběru stanice - občas mi nerozumí, ale dá se to.

- "Přepnout na média" - i když se trochu snaží, tak ale neumí spustit poslední přehrávané (jako při přepnutí tlačítkem). Dál se ptá na zdroj médií (i když na pozadí už vlastně hraje skladba jako při manuálním přepnutí). Po příkazu "zrušit" přehrávání pokračuje normálně. Trochu zbytečně složité, příště to raději přepnu manuálně, takhle mě dalšími dotazy moc rozptyluje od řízení.

- "Přehrát playlist" - vůbec nerozumí příkazu. Předpokládal jsem, že by se mohli alespoň playlisty zobrazit na obrazovce a tam vybrat. Zkusil jsem příkaz i s názvem playlistu, ale je to ještě horší, málem jsem několikrát volal lidem ze seznamu, kteří se (i když velmi vzdáleně) foneticky přibližují názvu playlistu, anebo si to Laura alespoň myslí. Já tam podobnost do dneška neviděl (neslyšel).

+- "Přehrát album / složku" - na několikátý pokus se mi povedlo spustit přehrávání požadované složky / alba (zkoušel jsem to hodněkrát, tak teď nevím přesně na jakou variantu to zafungovalo). Některým názvům nerozumí, i když vím jistě, že tam ta složka je přesně s tím názvem. Rychlejší asi bude, vybrat složku manuálně. Myslel jsem, že by to hlasem mohlo být bezpečnější, než se hrabat v infotainmentu, ale jak to Laura nechtěla pochopit (zase jsem málem volal někomu), tak to rozptyluje ještě víc.

- "Aktivovat dopravní zpravodajství" - Jednoduchý příkaz Laura pochopila, ale odpověděla, že to není možné ovládat hlasem. Proč ne?

- "Zobrazit stav vozidla" - Opět pochopila, zakázáno. Proč to nejde, když si to můžu za jízdy přepnout manuálně?

- "Přepnout na domovskou obrazovku / home" - víc pokusů. V některých případech pobídka k opakování příkazu jindy zas volání ze seznamu.

 

Napadlo mě, když zná dotaz na vzdálenost do cíle, zeptat se třeba:

- "Kolik je hodin" - opakovat příkaz nebo nabídka volání.

- "Jaká je venkovní teplota" - opakovat příkaz nebo nabídka volání.

- "Jaký je dojezd na nádrž" - odpověď "Spusťte navigaci k cíli". Proč? Asi to nepochopila.

 

Máte někdo nějaké další tipy, na co Laura umí odpovědět? Třeba někdo přišel na něco užitečného.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bylo zmiňováno chybějící Green Score. Zpráva z podpory - Funkce Green score byla deaktivována. V servise se mám zeptat, jestli bude do mé Scaly uvolněna nebo ne. Což hádám, že tam to stejně vědět nebudou. Není to životně důležitá funkce, jen doufám že toho časem neproškrtají víc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v ofiko zápisu ze servisu - Green score nejde aktivovat. Nicméně kouknu na data o autě v Infotainmentu a hle:

967948285_greenscore.thumb.jpg.c88ea4a79064a58cd7b8cb3c00ca7ded.jpg

Každopádně to nefunguje jak by mělo - ukazuje to pouze spotřebu a sem tam nějakou ikonu (třeba ECO při "plachtění") v zeleném listu. V pondělí jim tam ještě zavolám a zeptám se :)
 

Plus dotaz na amundseňáky - jde vám ve vestavěné navigaci zadat adresa i s číslem popisným a zahájit navigace? Já jakmile dám za adresu číslo, tak to spustit nejde. Bez čísla jo.

 

Editováno: , autor: Michal Tvrdík
Překlepy :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎29‎.‎11‎.‎2019 na 19:18, Michal Tvrdík napsal:

Plus dotaz na amundseňáky - jde vám ve vestavěné navigaci zadat adresa i s číslem popisným a zahájit navigace? Já jakmile dám za adresu číslo, tak to spustit nejde. Bez čísla jo.

A máš na mysli hlasové ovládání nebo naťukání přes display?

Někdy se mi stalo, že také adresa přesně přes display zadat nešla. Ale když jsem konkrétní místo vyhledal ručně v mapě a označil ho, tak navigace přesně stanovila adresu včetně popisného čísla. Nijak jsem to dál neřešil.

Při hlasovém ovládání, hlavně v případě obcí bez ulic, se mi osvědčilo říkat jméno vesnice jako obec i jako ulici. Tedy například Novákovice 16, Novákovice.

Ale po nějaké době ježdění už stačí hlasovému ovládání říci "Zobrazit poslední cíle" a jen si vybrat z těch, co už jsem navštívil, nových cílů už moc nemám. A když se nějaký objeví, předem si sednu do auta a naťukám. Tím se mi zařadí do těch posledních cílů a je to.

Jo to kdyby byl k dispozici přístup "Import cílů online" a Import tras online" z webu výrobce. Starší verze Amundsena pro Rapida a Fabii tímto disponuje, novější ve Scale bohužel NE.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem chtěl kdysi zadat adresu Vidče 598 (je to u Rožnova pod Radhoštěm). To se nenašlo, ale nabídlo se mi č.p. 523. Kouknul jsem na mapy.cz a tam jsem 598 našel, bylo to kousek vedle. Tak jsem na navigaci Amundsenu vyhledal č.p.523, nechal zobrazit na mapě, přiblížil a ťuknul na display, kde má být č.p.598. No a to už se mi našlo jako přesná adresa. A dál už jsem to neřešil. Jasně, jde to takhle, když se to dá dohledat někde jinde, ale v neznámé krajině něco hledat interaktivně? Holt někdy bez úspěchu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jsem včera měl auto v servisu. Důvodem byla reklamace funkčnosti infotainmentu Amundsen. Nepřítomnost DriveGreen v části Car a nemožnost zaškrtnout volbu Naučit vzorce užívání v nastavení navigace. Auto jsem z tohoto důvodu dal do servisu na základě doporučení ze supportu Škoda. Auto bylo na dílně od devíti rána do půl čtvrté odpoledne. Bylo mi to tak nějak jedno, byl jsem stejně v práci a servis je nedaleko.
Původní požadavek dokonce byl, že auto asi budou potřebovat na dva dny. To jsem odmítl s tím, že auto potřebuji, protože už do Plzně nepojedu, až v pondělí a bez auta prostě přes víkend nebudu. Takže si prostě po třetí hodině odpoledne pro auto přijdu, ať s tím počítají. Když jsem do servisu odpoledne přišel, nic se nevyřešilo (no, ani jsem to moc nečekal). Jediné, co jsem se dozvěděl bylo, že auto je napojeno do výrobního závodu a technik konstatoval "Pinkáme si". Když už mi chtěli auto vrátit, přišel ještě technik, že se ještě ozvali z Boleslavi, že ještě něco zkusí. Asi tak na 10 minut. Do té doby jsem mohl sledovat auto i na Škoda connect. Tak jsem svolil, že mám čas. A po deseti minutách přišlo vyvrcholení celé akce. Technik mi auto předal, ale jak konstatoval, na poslední 10ti minutovou akci bylo nutné provést tovární nastavení infotainmentu. Takže jsem přišel o všechno, co jsem doposud do infotainmentu vložil. Především citelná ztráta cílů v navigaci a naladění rozhlasových stanic (za neexistenci možnosti zálohovat data infotainmentu by měl někdo dostat 25 na holou). No a zlatý hřeb je to, že je vozidlo bez registrace ke Škoda connect a infotainment online. To mě čeká dneska přes den se s tím popasovat.
Trochu srandovní bylo, že se ze mě pokoušeli dostat, kdy asi požadované (reklamované) volby z infotainmentu zmizely a připadalo mi to, že ani nevěřili, že by to tam kdy bylo. Měli totiž na salonu Kamiqa s Amundsenem a tam tyhle volby také nejsou.
Nakonec jsme do zakázkového listu napsali "přerušení zakázky" z důvodu případného nedodržení 30ti denní lhůty na vyřízení reklamace s tím, že na základě včerejších testů se výrobní závod vyjádří písemně k dosavadním výsledkům testů.
Ach jo, musím konstatovat, že coby programátor, pohybující se 25 let v IT prostředí, TRPÍM.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím kam či komu mohou které servisy volat, ale když si MB vyžádá "napíchnutí" infotainmentu a pak teprve je možno vyplnit DISS hlášení tak se nedalo nic dělat.

Ostatně, já v podstatě ten DriveGreen nepotřebuji a obejdu se i bez možnosti učit navigaci nějaké vzorce. Mě šlo a jde o princip. Bylo to tam? bylo. Je to v návodu? Je. Tak se ukažte páni z MB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, Joscer napsal:

za neexistenci možnosti zálohovat data infotainmentu by měl někdo dostat 25 na holou).

To jsem taky nepochopil. Zvlášť u systému, který stabilitou zrovna neoplývá, by se to hodilo. Já musím zaťukat, že od návštěvy servisu vše šlape. Info o Drive Green zatím stále zjišťuje podpora. Ale zdá se, že to chce ŠA zaříznout.

 

EDIT: Vyšel aktualizovaný manuál, který již Green score vůbec neobsahuje.

Editováno: , autor: Michal Tvrdík
Zmínka o novém manuálu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aktuální informace ze servisu. Výrobce se k reklamaci vyjádřil následovně:

Funkčnost DriveGreen byla z možností v infotainmentu odebrána, protože byla v software nasazena předčasně. Stejně tak volba Naučit vzorce užívání v nastavení navigace.

Obě položky by se do infotainmentu měly vrátit v aktualizaci SW ve 25. kalendářním týdnu příštího roku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Michal Tvrdík Tak mi to připadá, že mě "zahnali" páni ze supportu do servisu jako pokusného králíka (viz co popisují výše) a na základě zjištěných zkušeností ostatním posílají jen informaci, jak se věci mají.

 

@Dodi 15 Stačí si přečíst VOP ohledně Infotainmentu a Škoda connect a hned člověk zjistí, že jsou předem vyviněni z čehokoliv. Ab absurdum i kdyby z infotainmentu zmizely všechny funkce. Takže, aby to nebyl podvod, jsou jištěni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Ondra16V umístěno a odebráno toto téma
  • Ondra16V umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...