Přejít na obsah

Infotainment Amundsen


Doporučené příspěvky

Začetl jsem se na webu Škoda do novinek a zaujala mě tato stránka https://www.skoda-auto.cz/novinky/novinky-detail/2019-12-19-laura-doplnek-simply-clever.

Kromě jiného vychvalování jsem se tam dočetl i toto: "Současně je možno posílat informace také přímo do vozu, například doma zjištěnou adresu restaurace přímo do navigačního systému." Věta mě docela překvapuje především proto, že rozhovor je o vozech SCALA a KAMIQ. A na supportu jsem byl nedávno zpraven o tom, že pro vozy SCALA to prostě není a nebude. To by mě zajímalo, kde je pravda. Nebo jen nevím jak na to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mas Apple? Me to taky delalo, myslim ze to bylo kvuli toho ze jsem poprve nepovolil nejake opravneni co vyskocilo v telefonu. Bohuzel si nepamatuju stoprocentne jak jsem to opravil, ale myslim ze stacilo odparovat carplay a znovu sparovat a pak vyskocilo znovu na telefonu i to potvrzeni o pristupu ke kontaktum.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naklikavam si ted konfiguraci a samozrejme prisla na radu polozka navigace.

 

Zaplatili byste si za ni znovu v ramci paketu Navi?

 

Moje pozadavky dle priorit jsou:

  1. Bezchybne fungovani bluetooth spojeni a prehravani hudby
  2. Bezdratove Android Auto
  3. A az pak resim navigovani pomoci navigace... zadny posilani cilu na dalku napotrebuju, proste naklikam a jedu.

Funguje Vam 1+2 spolehlive, pokud to pouzivate?

 

Vidim tu celou radu "zavad", ale myslim si, ze vetsina zavad je pro bezneho uzivatele nepodstatnych (DriveGreen, pristup na dalku), byt principielne pravdu mate, kdyz za to platite.

 

Ta hlavni zavada je za me ta, ze obcas se to sekne a musite restartovat, ale nabyvam pocitu, ze to uz je v ramci aktualizaci odstraneno. Nebo se pletu?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano jde o priority. A pro mě priorita číslo jedna, kterou Amundsen nedisponuje, je možnost zálohování nastavení infotainmentu někam na USB. To je prostě zásadní chyba. A to říkám od začátku. Nedávno mi v servisu provedli tovární nastavení Amundsenu a o vše (hlavně cíle v navigaci) jsem přišel.

Možná je většina závad pro někoho nepodstatných, ale jde o princip. Před koupí auta jsou deklarovány nějaké vlastnosti Amundsenu a ty potom k dispozici nejsou nebo jsou z funkčnosti odstraněné. Přitom probíhal jejich vývoj, tedy vývoj stál nějaké peníze a ty peníze se samozřejmě promítly do ceny auta a kdo za auto zaplatil danou cenu? No přeci zákazník.

A přesto, že funkčnost vzdáleného přístupu pro posílání cílů a tras do Amundsenu ve Scale není k dispozici, tak v posledním rozhovoru to vedení fabriky opět vyzdvihuje jako funkčnost.

Dovolím si citovat: "Současně je možno posílat informace také přímo do vozu, například doma zjištěnou adresu restaurace přímo do navigačního systému."

Celý rozhovor je zde 

https://www.skoda-auto.cz/novinky/novinky-detail/2019-12-19-laura-doplnek-simply-clever

 

Dělají si tedy z majitelů Scaly srandu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Píši o principu, ne o tom jak to obstojí před zákonem. Stačí si přečíst VOP ohledně Škoda Connect a Infotainment online a je jasno.

Já jsem s autem spokojen, nemám důvod usilovat o zpětný odkup, ale to zase neznamená, že nebudu poukazovat na chyby a nedostatky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Franta Novak Popravdě, pokud využíváte navigaci z mobilu, je Amundsen/Navi zbytečný. Body 1 a 2 umí i Bolero:  Za co bych si připlatil, je bezdrátový Smartlink + dobíjení (paket Connectivity za 15k - ušetříš dvacku). To je supr, zapnu zapalování a rovnou mi najede Apple Carplay/Waze a neřeším nějakou kabeláž.

Já do Navi šel z toho důvodu, že měl virtual kokpit a soundsystém. Jinou cestou to do auta nenarvete. Pro případný prodej auta je fajn, že tam Navi je, nicméně zpětně bych šel práve do Connectivity paketu - je tam většina věcí kromě Škoda soundu, který jsem očekával lepší. I když nejsem vyslovený audiofil, čekal jsem trochu víc - takovou tu pověstnou lehkost a sílu hraní basů/středů/výšek (táhlama to lze alespoň doladit). Navíc subwoofer a sílu jeho nastavení pocítí spíše lidi vzadu. Vepředu u většiny písniček není slyšet až tak velký rozdíl, vzadu to dunění může být u některých písní až rušivé.
 

Plus mě napadá ještě jedna výhoda Amundsenu - fakt příjemně jemný displej, Bolero mi přišlo hrubší a z navigace se tam toho vlezlo méně.
A pokud Škoda nekecala - tak do budoucna služby Amundsenu rozšíří. Ale jak píše @Joscer, podmínky mají napsané tak chytře, že jako uživatel nezmůžete při "reklamování" prakticky nic.

 

A edit - aktuální verze Amundsenu se neseká.

Editováno: , autor: Michal Tvrdík
Sekání Amundsenu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Franta Novak napsal:

Ale zaplatili byste 35k znovu, kdyz to ted vsechno vite?

Takhle přeci otázka nestojí. Prostě při uvedení na trh bylo vyvyšováno, že auto má konektivitu nové generace a kdesi cosi. A prostě to nesplňuje to, co bylo slibováno.

Já se třeba pořád točím kolem toho Import cílů a tras online. Jak je možné, že vychvalovaná Scala to nemá (přestože to bylo avizováno) a třeba Fabia s Amundsenem toto má? Je to tedy normální?

A navíc, v aktuálním rozhovoru, který zmiňuji výše, je opět tato funkčnost Scale přisuzována jedním z vedení automobilky. Cožpak tam neví levá, co dělá pravá?

Editováno: , autor: Joscer
Doplnění.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se zkusil podívat, jestli se něco nezměnilo na webu výrobce pro vyhledávání cílů a ejhle!!! Již neexistující funkčnost. Viz stránka

http://mydestination.skoda-auto.com/?appLanguage=cs-cz

A přitom na hlavním přehledu webu k funkčnosti Amundsenu mají Import cílů a tras online stále uváděn.

To by mě zajímalo, jak teď přenos cílů a tras online mohou provádět ti, co to měli dosud k dispozici, například v typu Karoq, Rapid a Fabia s Amundsenem.

Ale co naděláme, vše je v souladu s VOP.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přihlášený jako hlavní uživatel jsem, bylo to focené hned po nastartování, tak se to asi ještě nepřihlásilo. Normálně tam panáček svítí. A Škoda Connect služby taky mám aktivované. Zkusím se zeptat podpory, se zdravotní kartou mi pomohli tak třeba poradí i teď. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Ondra16V umístěno a odebráno toto téma
  • Ondra16V umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...