Přejít na obsah

Infotainment Amundsen


Doporučené příspěvky

@Kolacek12 Tel. Samsung S7 (zatím drží, tak proč ho měnit) a hodinky Samsung Gear S3. Při telefonování v autě funguje dobře, dosud jsem neměl problém. Zkoušel jsem ho připojit přes SmartLink a i když v telefonu je, tak to píše "nepodporované zařízení". Laboroval jsem s tím už několikrát, ale zatím marně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

@Wazi

Nesouhlasím s tebou. Nemyslím, že by se tu "pořád četlo, jak něco nefunguje". Amundsena jsem chtěl a tak jsem si ho pořídil. Ano občas jsou problémy. ALE. Většinou ne s Amundsenem jako takovým, ale spíše se Škoda Connect a takové problémy může mít stejně tak jakýkoliv jiný infotainment používající danou technologii. Rozhodně to žádné nervy necuchá.

I při znalosti věci a zkušenostmi s Amundsenem bych ho do dalšího auta jednoznačně opět zvolil coby výbavu, kterou chci v autě mít.

 

Když to trochu zevšeobecním, mám pro tebe otázku. Proč jsi si pořídil Scalu, když se tady dá pořád číst, jaké s ní mají ti co si ji pořídili před tebou, různé problémy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Joscer

S tím dotazem máš částečně pravdu. Než jsem se rozhodl pro scalu, samozřejmě jsem to tu četl a měl načteny všechny možné problémy, které se mohly objevit i u mne. 

Problém ale je, jak všichni víme, v tom, že téměř u každé značky se najde něco. Takže by člověk musel chodit pěšky. 

Pokud jde o samotný infotainment, tak jasně, on sám o sobě není špatný, ale k čemu mi je, když soudruzi nedokáží udělat pořádný software? 

Jak jsem psal, líbí se mi to a kdyby všechno fungovalo, jak má, tak s tím nemám nejmenší problém. Ikdyž se přiznám, že pořádně nevím, co všechno to umí, ale třeba navigace všeobecně i od známých vím, že radši používají waze, než tu integrovanou v autech. 

Co ale fakt nechápu, proč někdo chce složitě řešit výměnu bolera za amund. Když to dotyčný tak chce, proč si to rovnou nepořídil. Ale asi jsem divný, protože tomuhle jsem nikdy nerozuměl, výměně dílů na novém voze. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bolero vs Amundsen - pokud je člověk zvyklý na Bolero, tak mu to přijde OK. Ale když si zvykne na Amundsen a pak sedne do Scaly co má Bolero, uvidí poměrně razantní rozdíl v rozlišení displeje, kdy Amundsen má 1280 x 640 a Bolero jen 800 x 480 px. Na Waze, kde je toto vuidět víc, se pak kouká lépe :)

bolero-vs-amundsen.thumb.gif.ad4ecd4aff7b2301bbf15a515d72a566.gif

 

Btw. dnes jsem po týdnu převzal Scalu ze servisu. Reklamováno:

- Problémy při delší cestě radio se samovolně restartovává , odpojuje se od internetového připojení , nefunkční conect služby , restartování proběhlo dne 19.12.2020

- Nefungoval zvuk na rádiu 22.12.2020 , pomohlo restartování . potom 10.-12.08.2020, nešel zvuk 3 dny

- Při jízdě když se zmáčklo menu na klimatizaci , tak rádio nereagovalo .16.01.2021

- Když se vypne hlasitost jak na volantu , tak i na infotaimentu , tak se odpojuje car play

 

U všeho - závada se neprojevila :D Nicméně čeká se na nějakou aktualizaci, do té doby asi nemá moc smysl to řešit. Každopádně je to přes rok a čtvrt!!! co na Amundsen žádná větší aktulizace nevylezla.

 

Editováno: , autor: Michal T.
Edit rozlišení
  • Líbí se mi 1
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

@Koutnas6 Ahoj - otázka je, jestli bude aktualizace i pro starší HW (H12), kde je už rok a půl poslední verzí SW 0156 - která má ofiko problémy se zvukem a je na to od konce srpna 2020 i TPI.

Koncem měsíce budu mít "stížnostní" jízdu se servisem a člověkem z MB. Tak se na to rovnou zeptám.

 

Spíš se bojím, aby ta případná aktualizace nerozes*ala zase něco jiného. Ale můj tip je, že na SW 0156 stejně aktualizace nebude. Rád bych se mýlil :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám HW H22, SW 0270 ( ten původní), problém se zvukem mám taky, z ničeho nic auto ztichne a nejde zvuk jak u rádia, tak ani z flešky, infotainment normálně reaguje, ale při zesilování a zeslabování zvuku je stejnak pořád ticho, pomůže buď auto nechat "odpočinout", nebo vytáhnout pojistku od hudebního zesilovače. Toho, co se tam roze*ere se bojím taky. Přinejhorším výměna celé jednotky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Michal T.Ještě by mě zajímalo, ze superba jsem byl zvyklej, že když jsem někomu začal volat a měl jsem mobil připojený přes bluetooth k autu, automaticky se mi ukázal ten hovor i na digitálním štítu, takže jsem mohl hovor ovládat z volantu. U scaly si do položky telefon na digitálním štítu musím najet manuálně. Pokud tohle neudělám musím hovor ukončit dotykem na amundsenu. Máte to taky tak ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

@Kolacek12 Zajimave. Marketplace by mel naskocit mezi ikonkami v menu sam, neni treba jen instalovat. Mne zmizel kdysi po vytazeni pojistek kvuli resetu pripojeni, abych mel bilou zemekouli. A pro znovuobjeveni pomohl az reset infotainmentu do tovarniho nastaveni. - coz je vo*er, jelikoz clovek musi nastavit vse nanovo. Proto se do resetu aktulane  nehrnu, zvlast kdyz v cervnu ma dle SA prijit bajna velka aktualizace Amundsenu…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Kolacek12 Dobrý dotaz. Mně to zatím žádné věci nehlásilo. Možno vyzkoušet tím, že najedeš na dálnici do protisměru - ale to nedoporučuji :D

Na webu píší, že časem do systému budou moct hlásit problémy i sami řidiči. Mně tohle celé zatím supluje Waze, zvlášť oceňuju upozornění na výmoly, které fakt občas stojí zato.

 

Marketplace je normálně v menu, nemusí se instalovat z shopu. Pokud není, zkusil bych (ev. ještě vytáhnout na chvíli pojistku SOS a panelu přístrojů a posléze) dát reset do továr. nastavení. Mně to pomohlo když po resetu pojistkou (nutno prozbělání zeměkoule) jsem dal právě reset do továrního nastavení.

 

Aktuálně ale s podporou řeším, že Marketplace akorát zobrazí error při stahování nabídek, viz. screen výše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau komunito,

Od čtvrtku minulého týdne mi nejde v autě zvuk. Systém se tváří, že stále nebyl ukončen hovor nebo parkovací pozice.

 

Zkoušel jsem několikrát restart infotaimentu, pustit hudbu přes Spotify v rámci AA, vymazat spojení s telefonem, znovu spárovat, aktualizaci systému (žádná mi nebyla nabídnuta), prošel jsem veškeré nastavení….nic z tohoto, co jsem napsal, nepomohlo.

Servis má čas na přehrání software až příští týden. Nevíte co s tím?

 

Při nastavení zvuku mi vyjede toto okno :

 

image.thumb.png.bc3c9d934e167dada4538bf5b3feb5a2.png

 

image.thumb.png.3e6f6e4a8cf0171b74a0756fb26e7cd6.png

 

image.thumb.png.af52c408f896e1af889dc1c42dcfc101.png

 

 

Editováno: , autor: Bohusdk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, tak také přihodím pár problému s amundsenem-dnes se mi přestali ukazovat dopravní značky stále stejná trasa v systému jsem je vypnul a zapnul nepomohlo, pokoušel jsem se vypnout infotaiment nelze ani dlouhé podržení tláčítka vypnout abych systém restartoval a ani toto nejde. Vidím jediné řešení odpojit baterku ale přes týden na to nemám čas. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
před 19 hodinami, Michal T. napsal:

Info ze servisu - na Amundsen kde je aktuální SW: 0156 už by měla být slibovaná červnová aktualizace. Tak snad je to opravdu větší upgrade co povýší i na vyšší číslo. Jedu tam až koncem měsíce, takže kdyby náhodou někdo byl dřív, dejte vědět jak to funguje.

....čekám na telefon ze servisu....před dvěma týdny mi kompletně přestal hrát v autě zvuk. Kluci v servisu přehráli soft a říkali, že by měl co nevidět vyjít nový a pak mi ho tam nahrají

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Ondra16V umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...