Přejít na obsah

Infotainment Amundsen


Doporučené příspěvky

Podle mě se někdo špatně podíval, nebo ti tam chtěli do té práce naúčtovat tu první (respektivě dvě) výměny, které udělali sice chybně, ale přece to nebudou dělat zadarmo.

Reálně lze jednoduše diagnostikou udělat zálohu kódování a přizpůsobení současné jednotky, protože není mrtvá, bude žít, vyměníš za novou, nahraješ zálohu, odemkneš ochranu komponent, nahraješ zpět SWaPy a je hotovo. Určitě to nezabere více jak hodinu. A navíc, i kdyby neměli zálohu původní jednotky, tak mohou nahrát online přizpůsobení jednotky z VW serveru, na který se stejně musí napojit kvůli odblokování ochrany komponent a obnovení SWaPů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 31. 1. 2022 na 16:28, Dodi 15 napsal:

@OZracingAhoj, jen technická, ty jsi už po záruce? Pokud ano, tak není domluva na kulanci, přeci jen je to věc kterou si asi nepoškodil ty a auto jako takové je  poměrně nové, o problémech s infotainmentem je popsáno hodně a pokud je solventní servis, popř. rozumný technik, tak to musí přeci uznat sami a navrhnout řešení k oboustranné spokojenosti.

Něco jsem kdysi také řešil a vždy jsme se dohodli. Za pokus to stojí, ono třeba zatopit polovic by bylo přijatelnější.

Zkusil jsem ještě napsat nesouhlas se zamítnutím přímo do SA, jak říkáš 2,5 roku na životnost jednotky je sakra málo....jenže oni si budou zjišťovat info od toho autorizáku a kdo ví co ti jim navykládají vzhledem k tomu, že pochybyli a jak se ke mě zachovali.. Takže si iluze nedělám. Včera jsem tam byl vrátit auto do původního stavu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výměnu jsem nedělal teda přímo já, spíše jsem zprostředkoval setkání :D A jsem rád že to vyšlo.

Každopádně co jsem se ptal, tak tam byl starý HW, co měl občas problémy se zvukem a dokonce tam byl nedoflashovaný současný SW, tak se jednotka měnila s tím, že jestli se nepletu, starou si vzal, že si ji zkusí opravit pak v klidu doma :) 

Co jsem pochopil, tak opravit by šla, akorát by to bylo zdlouhavé dělat to někde v této době venku, výměna byla snazší :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 5. 1. 2022 na 6:51, jarv napsal:

To Traffication: včera jsem použil v dopravní koloně (spíš zácpa či "traffic jam") a na mapě se téměř okamžitě změnila silnice z volné na ucpanou. Pokud by to takto fungovalo stabilně, tak bych to uvítal.

Tak jsem se včera dostal zase k Traffication. Nabídla se mně aktualizace Verze 2.9.0 a hned jsem ji využil. Na cestě II. třídy kamion (bez dřeva) ve škarpě, dalo se projet. Byla tam policie a hasiči. Zpátky cca po 1,5 hod. mně navigace hlásila uzavírku (asi hasiči potřebovali celou šíři k vyproštění)  a nabízela objížďku. V málo přehledném místě policista ve tmě skutečně odkláněl dopravu na tu avizovanou objížďku. Protože to tam znám, byla to ta nejlepší trasa z cca 3 možností. Zatím pouze jedna zkušenost, snad to vydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 16. 1. 2022 na 10:31, jarv napsal:

Fungují vám aplikace, které jsou v infotainmentu, viz obrázky? Mně v infotainmentu nefungují "Zprávy" a "Kalendář", ač je mám, jak je vidět z obrázku, zaplacené. "Počasí" a "Traffication" fungují. Je to pro mne záhada. Jaký mám HW a SW je uvedeno v mém podpisu.

Aplikace.thumb.jpg.7e227c10af533230d10a0af9df04c8d7.jpg

Fungují vám "Zprávy"?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Zprávy" mně nefungují. Objeví se tam jen logo ČTK. Již dříve jsem zkoušel tam dát ty kanály RSS z jiných zdrojů. Ale nefunguje to. Moc to neřeším, protože bych to stejně moc nevyužíval. Chtěl jsem to jen testovat. Zatím je tato aplikace u mě propadák. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahojte, 

Mám takú otázku ohľadom updatu/aktualizácie softvéru. 
Momentálne mám číslo: xxxx16A HW: H12 a SW: 0155
Chcel by som spraviť update v servise, hlavne kvôli androidauto, keďže to chcem využívať bezdrôtovo.
Otázka znie, spravia to na počkanie alebo je to piplačka, ktorá zaberie viac času a auto tam budem musieť nechať. (u servisáka som sa ešte neinformoval, keďže to dám spraviť rovno s výmenou kolies na letné)
A druhá otázka, auto mám v predĺženej záruke, aktualizácia softvéru teda bude niečo stáť alebo to bude v rámci záruky zdarma.

prikladám pre istotu aj fotku systému

275470257_481120017041444_4001533762105322508_n.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, čo som sa dočítal, tak 3V0035816A je proste stará RJ, ktorá bola dodávana do roku 2019. Problémy mávam podobné ako @Michal T. a ešte o niečo viac, systém sa mi niekedy samovoľne reštartuje, mávam sem tam problémy so sekaním a odpájaním AA a zvuku.
Popísal som všetko servisakovi do mailu, tak snáď s tým niečo spravia, najlepšie vymenia RJ za nejakú inú C-čkovu. Lebo s týmto sa nedá veľmi fungovať, nehovoriac o tom reštartovaní systému. S tou RJ, čo prišli na trh v 2019 je haluz, nevidel som tu kladnú reakciu na to. 
Auto som kupoval z druhej ruky od pána s 9 000 km, kde mi aj rovno pri predaji povedal, že už raz dával aktualizovať infotainment do servisu práve kvôli týmto problémom. Moc sa im to teda nepodarilo vyriešiť. 

3V0035816A:
- sekavé, mini mrznutie - hlavne pri dlhších trasách, pri naštartovaní a krátkej trase to je v celku fajn

- reštartovanie, po reštartovaní ti nenahodí navigáciu, musíš znovu zadať adresu. Najlepšie to je niekde v oblasti, ktorú absolútne nepoznám a nemám kde odstaviť auto...

- sem tam sa ani nereštartuje ale vypadne iba navigácia vo virtuálnom kokpite, na infotainmente to naviguje ďalej.

- výpadky AA - kábel som menil 3x, mobily som skúšal taktiež 3, vždy to isté

- výpadok zvuku, ak je pripojený AA - ale to iba sem tam, nie tak často, ale je otravne si počas jazdy odpájať AA z káblu a znovu zapájať. Wireless AA nefunguje, ale to asi ani nemá pri aute z roku 2019. Teda nepodarilo sa mi to

- Systém ohlási aktualizáciu, no nedokáže ju ako keby stiahnuť, stále len "vyhľadávam aktualizáciu" a nič. Po znovunaštartovaní auta, hláška o novej aktualizácií

 

Také postrehy, ostatné funguje fajn, ale toto je niekedy na guľku do hlavy :D


Auto mám v záruke do 2024, tak sa to posnažím vyriešiť a snáď si za to nebudú nič účtovať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tá zmena z A->C nastane len keď ti vymenia RJ nie? @Michal T.
Servisák mi odpísal, že riešiť to bude, ale taktiež, že potrebuje aj nejaké fotky a videa, ak nastane nejaký problém. Tak uvidíme, či budem tak rýchly, no neviem si predstaviť, počas jazdy fotiť a natáčať to, ako sa mi resetuje a vypína systém 

Editováno: , autor: KapoDiKappa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Ondra16V umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...