Přejít na obsah

Motorový olej


slovacik

Doporučené příspěvky

Chalani, pokiaľ správne viem, motory EA211 môžu jazdiť aj na klasický olej 5w30 s normou VW 504.00, tak aj na 508.00. Keď som mal O3FL, tak mi pri výmene oleja automaticky naliali 5w30 504, nakoľko 508 nemali na sklade v tej dobe ešte :) Tak kde je problém? Tá 5w30 je do našich podmienok určite lepšia voľba, ako tá riedka zelená 0w20, ktorá je tam len kvôli zníženiu emisii. Pri diaľničnej rýchlosti, mal olej 124°C v 1.5 TSI pri plne obsadenom. Pri 5w30 sa teploty neprehupli cez 110°C.

 

K tej výmene oleja po cca 2k km je to subjektívna vec. Videl som ten magnetický šroub, na ktorom bol bordel z motora. Urobil som to tak pri Rapide 1.2 tsi 81kw, takisto pri Octavii 1.5 tsi 110kw a čaká to aj Kamiqa 1.0 tsi. Opravte ma, ak sa mýlim. 

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud si to někdo chce vyměnit po záběhu proč ne. Dle mě je to naprostá zbytečnost - v AutoBildu ty testy na 100,200tkm a píší vždy o neznatelném opotřebení uvnitř motoru a jezdí na intervaly 30tkm. Nejlepší proto auto, co tam dává výrobce a v tom pokračovat a nevymýšlet ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výrobce se především snaží ušetřit každý gram CO2 a nezatěžovat zákazníka. Výrobce taky svého času doporučoval měnit olej v naftových Superbech po 50 tisících km.

Neodvážil bych si říct, že 0W20 musí modernímu motoru škodit, ale nevím, proč by měl být někdo lynčován za 5W30, pokud splňuje 504.00.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak. Pro tyto motory lze použít oleje 5w-30, 0w-30 (504.00) či 0w-20 (508.00). Kdo pohledá tady na fóru, tak zjistí, že ani nejsou vyjímky, kdy stejný servis naleje do auta při jedné výměně 0w-20 a při následné zase 5w-30. Naprosto běžná praxe. Proč? Protože obě specifikace lze dle výrobce použít a servis použije takový olej, který zrovna sehnal výhodněji. Takže nevidím důvod popichovat někoho, kdo si chce vyměnit olej sám a mít tím jistotu, jaký olej se mu do auta dostane. Navíc hádám, že MillersOil bude kvalitnější než např. Shell, Total apod. oleje střední třídy (cenově).

Editováno: , autor: Rapid1.0
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je rozdiel do tohoto motora olej dolievat a komplet ho vymienat.Pre doliatie je vhodna aj 504,aj 508,pre vymenu komplet vzdy iba 508,to hovori navod k vozidlu Scala v benzinovej motorizacii.

Sa tu dnes kazdy pasuje za odbornika na oleje,ale iba vyrobca vie a ma otestovane,co tam ma byt a co tam liat.

Samozrejme,ze sa nic viditelne nestane a neudeje,ked tam tu 5w-30,alebo aj nieco ine z Vasich odbornych tipov da,ale otazkou je preco,naco......

Uz ked je ochotny ist do predrazeneho,aj ked ozaj kvalitneho MO,tak nech tam uz teda naleje to,co tam aj bolo z fabriky a co tam aj patri.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Patrik, to čo popisuješ, je možno pravda, nejdem sa hádať. Ale naozaj je holý fakt, že v AS tam lejú zrovna to, čo majú... Keďže ten motor môže mať obe normy VW504.00 ale aj VW508.00. Dôležité ale je, tie normy potom nezamieňať. Stretol som sa aj s tým, že tam jednu garančku naliali 5w30 a druhú 0w20. Žiaľ, uviedol to aj na tomto fóre jeden užívateľ. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návod ku Škoda Kamiq. Špecifikácia: V odbornom servise požiadajte o správnu špecifikáciu motorového oleja pre Vaše vozidlo. A v AS tvrdia, že motor môže používať normu 508, tak aj 504. Čiže, keď tam budem neustále nalievať VW504, tak motoru nijak neuškodím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Patrik1971 odkud to máš? Už v jednom tématu o 1.5 TSI někdo psal to samé, ale nedověděl jsem se, kde na to přišel. V manuálu Scaly vidím větu "Správnou specifikaci motorového oleje pro Váš vůz zjistíte v odborném servisu." Dle informací např. ze Světa motorů se do TSI s GPF mohou nalít obě normy. To samé řekli v AS Cappsimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty mas/budes mat Kamiq?Ak  nie,preco to potom pises sem?

Špecifikácia pre Scala benzin

V odbornom servise požiadajte o správnu špecifikáciu motorového oleja pre vaše vozidlo

Ak nie je k dispozícii žiaden olej so správnou špecifikáciou, až po nasledujúcu výmenu oleja max. 0,5 l sa môže použiť olej s nasledujúcimi špecifikáciami. ▶ Zážihové motory: VW 504 00, VW 508 00, ACEA C3, ACEA C5.

Takze 504 iba na doliatie ak chyba po nasledujucu vymenu........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...