Přejít na obsah

MaxiDot


ntr23

Doporučené příspěvky

Zdravím, dnes po cestě začala blikat část budíků (ty mám s MAXIDOTem) - konkrétně část otáčkoměru s budíkem chladící kapaliny. Bohužel chvíli bliká, pak nesvítí, pak zase svítí normálně, je to bez ohledu na jízdu na rovné silnici nebo s nerovnostmi, točení volantu také nemá vliv, rozsvícená potkávací světla...Co prvně zkontrolovat samo domo, prtž diagnostiku nemám. díky

Viz foto, která část nesvítí.

 

IMG_20180111_161316.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To může dělat LEDka, před totálním KO. A protože jsou zapojené v sérii, tak jich zhasne více. A nemusí to být otřesama. Klidně jen tak samovolně, jak se jí zachce.

Edit: psal jsem to na minulé stránce a nevšiml jsem si že už je odpovídáno. Ale shodli jsme se.

Vyměnit určitě půjde, ale je to vyšší level. Určitě miniaturní SMD, a když to rozděláš, tak zrovna může mít náladu svítit, tak nepoznáš která to je.

Editováno: , autor: jipol57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za ukázku. Ještě jsem to v reálu neviděl, ale tak nějak jsem si to představoval, jen jsem myslel že budou ještě menší.

Ale další problém bude s výběrem nové led. Asi se mu těžko podaří koupit úplně tu stejnou, se stejnou teplotou světla a svítivostí. A to může narušit celkovou vizáž osvětlení.

 

Vzpomínám si že když mě kdysi na Feldě odešla žárovka v budíkách, tak při prosté výměně jedné žárovky půl budíku svítilo více a nebylo to pěkné. Nová, i když se stejnou wattáží, svítila jinak. Nakonec jsem je měnil všechny. To ale byly vyměnitelné žárovky v paticích.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím pánové,

nechal jsem si do Fabie I předělat budíky z F2 ale mám tam jeden problém oproti maxíku z F1, který mi ukazoval krom prázdné nádrže i docházející kapalinu v ostřikovačích, otevřené dveře atd... Bohužel tyto budíky mi ukazují po nastavení ve VCDS pouze varování paliva, a pokud nastavím hodnotu aby se ukazovala i hladina v ostřikovačích, tak mi nefungují minimálně dveře a myslím že i nádrž (ale to nemám ověřeno). Vím že se to dá nějakým způsobem nastavit přes L-code, ale v tom zběhlý nejsem a ani nemám příslušný program. Dá se s tím dělat něco jiného než přes L-code? Popř. byl by někdo ochotný mi to nastavit? Jsem z Bíliny a v rozumném dojezdu bych samozřejmě dojel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, cosby napsal:

Budíky mají klasické kódování a najdeš ho v bublině VCDS,nic jednoduššího už není

Přes tohle jsem to kódoval a mám právě tenhle problém. když nastavím hodnotu na 16 tak to ukazuje tu nádrž a dveře, ale neukazuje mi to ostřikovače a prasklý žárovky. Pokud nastavím 04, tak mi to zas neukazuje ty dveře atd... :-( nevím jestli nedělám něco blbě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď si nevzpomenu na jméno, je to člověk z okolí Chomutova, byl ochotnej a šikovnej a všechno, ale na tohle jsme při instalaci nepřišli (myslím že tu i na fóru taky je -> instalovali jsme to na parkovišti u Albertu v Bílině a měnil mi je právě za maxik z F1, ale je to už dlouho a jméno si nepamatuju. Tuším, že to je tak půl roku možná rok, co mi to dělal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravím, řešil někdo špatně ukazující spotřebu - 99,9 l/100? Je to Roomster rv 2007 s motorem 1.4 16V. Občas to ukazuje správně, ale většinou to ukazuje 99,9. Hledal jsem na internetu a ptal jsem se a nikdo se s touto závadou nesetkal. V záruce zkoušeli měnit plovák a tím to nebylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

ahojte, riesili te niekto budiky z rapidu 2012 do fabie 2011? resp ja som tu na fore cital ze budiky sa tam jednu dobu pouzivali identicke tj stary rapida a F2 FL. pozeral som na nete obrazky a tie budiky su identicke, lisia sa cislom znacenia. totiz jeden predajca u nas v SR ma budiky ale z rapida a vraj ich este neskusal davat do fabie a pisal mi, ze su tam nejake rozdiely v uchytení do palubovky. na druhej strane niektori predajcovia v CR maju bezne inzeraty ze maxidot fabia2/roomster/rapid. Daju sa podla vas teda tie budiky namontovat a hlavne potom aj nakodovat? Ma niekto skusenost?

 

image.thumb.png.460fabbc14e824ec3464ff6745f1db43.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...