Přejít na obsah

EGR - musí být vadný?


PatrSaw

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

 

jistě jste se setkali s problémem typu EGR. Podělím se s Vámi o mou zkušenost.

Čím dal častěji jsem měl na maxidotu nezvaneho hosta v podobě zhavicky... Zpravidla EGR..

Zhavici kontrolka se zobrazovala velmi nepravidelně, byl jsem ve 2 autorizovaných servisech, u několika mechaniku a elektrikaru.

Všichni poukazovali na EGR, který byl dle jejich slov “zaseknuty”, měli pravdu, ze nefungoval při blikající zhavicce, ale nevěděli o jedné důležité věci a to je, jak se chová RJ, pokud nastane závada níže.

O EGR jsem se začal zajímat, studoval jsem jeho přesné fungování a jeho vliv na chod motoru. Můj velmi dobrý známy je vývojář motoru, konkrétně CFFB (vyráběny primárně do Indie?)

Jsou 2 typy závad proč EGR nefunguje

 

A) chyba P0403 - zavada poukazuje na nefunkční systém zavírání klapky (pulmesicku), jelikož je zakarbonovana díky nízkým otáčkam, zaměřovani se na nízkou spotřebu ? a nekvalitní naftou (tankuji, kde je to levné??) - oprava? = vyčištění/výměna (doporučuje se spíše výměna, jelikož cena za vyčištění není úměrná pravděpodobnosti opětovné závady a lepší je spíše vyměnit.)

 

B) chyba P0101, 0102, 0103, 0104 - zavada poukazuje na nesmyslný průtok vzduchu - diagnostika Vám sdělí, ze mate někde díru a standardní mechanik Vám řekne, egr nepracuje - vyměnit.... NESMYSL a proč?

- EGR dostane, kdy je někde v sacim systemu díra/ netesnost, příkaz z RJ k jeho vypnutí a uzavření se do polohy 100% closed. Toto mi bylo řečeno prave od vývojáře, zkuste se zeptat jakéhokoli mechanika zda to ví..

Shrnutí - pokud se Vám zobrazí na diagnostice případ A musíte EGR vyměnit, ale pokud diagnostika přímo nepoukazuje na EGR a mechanik Vás ho nechá rovnou vyměnit, tak zajděte radsi k jinému, abyste si byli 100% jisti.

Zavada mého vozidla typu B byla vyřešena výměnou regulace plniciho tlaku u turba, ventil n75.

Prikladam schéma

Doufám, ze Vám to pomůže a kdybyste měli jakýkoliv dotaz, pište sz.66905885_1449478561844089_3439394520553226240_n.thumb.jpg.24f7936018a467362fdc3f8c36c6fa67.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...