Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 21 hodinami, Lote napsal:

Bez 5G wifi to bezdrátově rozhodně nepojede, mám ověřeno. ŠA to skutečně neuvádí takhle obecně, ale na svých stránkách má kompatibilní telefony: http://compatibilitylist.skoda-auto.com/?appVIN=&AppLanguage=cs-CZ

Vybereš Scalu, typ infotainmentu, výrobce telefonu a vypadne ti seznam kompatibilních zařízení. Obávám se, že žádné s jen 2G wifi tam nebudou :(

Tak teď jsem se naštval. Tam jsem právě konektivitu ověřoval a podle toho by to mělo fungovat. Jenže... Ten telefon se dělal ve dvou verzích (2018 a 2019) a já mám ten starší. Ten novější má už 5Ghz wifi, ale na stránkách to rozlišeno není... No co už...smůla :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dnes som si všimol, že po poslednej aktualizácii sa mi stratila možnosť diktovať adresu do google maps cez tlačidlo na volante.

DOteraz mi to fungovalo tak, že po stlačení tlačidla na volante som len nadiktoval adresu a google maps automaticky nabehli už s ponúknutou adresou a trasou pre potvrdenie.

Registrovali ste to aj vy. Je to možné nejak nastaviť späť, či sa budem musieť vrátiť k nižšej verzii AA.

Pribudli mi nejaké veci ako ikonka počasia, správy, plánovač, atď. no prakticky nič sa z toho nedá využiť, keďže aj tie správy číta akože v angličtine :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On je to problém androidu. Také se mi na mém Mi 9 aktualizoval Google Assistant místo vyhledání google a umí jen angličtinu a moc se s ním nedá povídat. Dřív mi fungovalo "Počasí Liberec" a řeklo mi to "V Liberci je aktuálně ....". Teď jen anglicky s asistentem. Je to funkce mobilu jako když řekneš OK google tak to pouštělo vyhledávání teď to pouští právě toho asistenta a nemá češtinu - zatím.

 

Zatím netuším jak to dobře vypnout a nečekat na podporu češtiny do asistenta google.

Editováno: , autor: AstranCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som po dlhej dobe siel cca 200 km a skusal zapnut AA cez snuru. Samozrejme nenabehol tak som restartoval cely tablet a stastne naskocil AA no po cca 5 min sa zasekol a tak dookola. Zacal fungovat trebars ked som snuru vytiahol z USB C a vopchal do druhej dierky nasledne sa zas zasekol a tak dookola naskocil ked som vypol motor a proste dookola ked som mal zapnute radio na AA ani nereagovalo tlacidlo app proste cele zle. Tak som zasiel do servisu Skoda kde chodim a tam si to natocil a tiez nevedel co moze byt chyba a nakoniec mu svitla myslienka ze na vine je mobil lebo este nepocul o znacke Xiaomi a isto bude chyba v mobile tak neviem. Mam Redmi 4x a android 7 ale minuly rok v lete cestou na dovolenku mi to vsetko islo ok a s tym istym mobilom. 

Je niekde zoznam mobilov alebo nejake poziadavky na ktore musi ist AA ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Požadavky jsou následovné: Telefon Android 5+ (takže jakýkoli Android telefon) s internetem, rádio s AA podporou, kvalitní USB kabel.

 

https://www.android.com/auto/

What are the requirements to run Android Auto on my car display?

  • An Android phone running Android 5.0 and up with a data plan.
    For best performance, we recommend Android 6.0 and up.
  • A car or stereo that's compatible with Android Auto.
  • A high-quality USB cable.
Editováno: , autor: Kuchar7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, PeWe napsal:

@AstranCZ tak já odinstaloval aktualizace aplikace Google . Občas vyzkouším zda už funguje v češtině, jinak ale fofrem dám aktualizaci pryč. Až to bude fungovat v češtině bude se o tom bude psát všude. Některým to funguje , viz. článek na Dotekománii ODKAZ

 

Tak odinstalace aktualizací aplikace Google pomohla. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, nedaří se mi rozchodit v autě bezdrátově Android Auto. Prošel jsem tady všechny témata, co jsem k tomu našel a všiml jsem si, že v autě je pouze verze Android Auto 3.1. Není zastaralá, nebo záleží na verzi v mobilu?

Mám Android 10 na Huawei, tam už není samostatná appka, ale je to nějak integrované.

 

Nicméně je to jediné co mě napadlo, tak jestli jste to někdo rozchodil, jakou máte verzi AA v autě?

 

Díky.

 

 

IMG_20200619_180021.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám tu samou verzi. Je to otázka nastavení mobilu. V AA musí být v režimu vývojáře povoleno bezdrátové promítání, AA aktivní při datovém připojení. Při tomto nastavení je potřeba první spojení provést přes kabel, pak už to chodí i bezdrátově.

20200123_102435_003.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať nezakládám nové vlákno, tak se zkusím zeptat tady. Včera jsem si pořídil Scalu a ujel prvních 400 kilásků..Zajímalo by mě. zda jde nějak docílit toho, aby se přes Android auto v aplikaci yt music či spotify dalo posouvat v samotné skladbě ? Písničky jdou pouze přeskakovat. Poslouchám často hodinové a delší sety a chci si jednoduše třeba posunout doprostřed setu, ale bohužel to vůbec nejde..Není tam nikde posuvník ve kterém by se to dalo nastavit.

Mimochodem toto nejde udělat ani v případě, kdy nepoužívám android auto, ale telefon si jen klasicky spáruji s infotaimentem a chci si posunout písničku přímo na displeji, zobrazí se jen: "tato funkce není podporována" - tzn. musím to udělat jedině v samotném mobilu, což je otravné a nebezpečné za jízdy..

Děkuji za rady

Editováno: , autor: hannys85
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ spotify premium nemám, to je pravda, ale youtube si platím a nejde to tam...Pokud to vyřeší zaplacení spotify, tak přejdu na spotify. Jestli tedy prosím někdo máte vyzkoušeno, že můžete přeskakovat v písničce a máte spotify premium, dejte prosím info.

A když máš připojen mobil přes BT a posloucháš hudbu z jakékoliv aplikace v mobilu, tak můžeš posouvat v jednotlivé písničce na displeji auta anebo ti to taky píše jak mě "tato funkce není podporována" ?

 

Děkuji

Editováno: , autor: hannys85
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám ani Spotify ani v autě neposlouchám YT, ale já jsem třeba zjistil, že když jsem poslouchal hudbu z MT, který byl připojen přes BT s infoteinmentem, tak když jsem měl v MT (Huawei) nastavenou jako výchozí aplikaci Hudba (od Huaweie), tak mi to hlásilo taky, že tato funkce není podporována. Ale když jsem později změnil výchozí aplikaci pro poslech hudby na Hudba Play (Google), tak to teď jde plynule  posouvat posuvníkem uplně normálně i na displeji v autě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to zkoušel a ani ve spotify premium přes android auto se nejde posunout v samotné písničce :-( Jde to jen klasicky na telefonu..Nikde se nezobrazí žádný řádek pro posunutí (viz. přiložené fotky). Kdybyste náhodou někdo na něco přišli, tak dejte prosím vědět. Přes BT se mi to taky zatím nepodařilo, stále mi to píše "tato funkce není podporována"..

spotify.jpg

YT music.jpg

Editováno: , autor: hannys85
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to vypadá,že podle všeho to přetáčení písniček nejde záměrně (prý kvůli bezpečnosti)..Jde to údajně hlasově, ale mě teď nefunguje android auto v češtině, tak to nedokážu vyzkoušet (údajně poslední aktualizace odstranila české hlasové ovládání - Android 10). Takže je asi podle všeho bezpečnější vzít si telefon do ruky a kliknout si v telefonu třeba doprostřed setu..To mě celkem zklamalo. Jinak když máte Android auto, a kliknete na media a chcete přehrávat hudbu přes BT, tak taky Vám to nejde ? Tzn. buď Android auto anebo bluetoth ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Android auto v android 10 je, najdes to v : nastavenia, aplikacie, android auto. Vsimni si ze velkost apk je len par kb.! Je to preto lebo AA zatial nie je oficialne pre CZ/SK. Takze je potrebne ho doinstalovat. Stiahni si ho napr. tu:

https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Po povoleni pouzivat AA v nasich krajinach bude aktualizacia dostupna aj obchode Play.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...