Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Další v AA je aplikace TomTom AmiGO. Neznám, ale vypadá pěkně, asi jen online, velice jednoduchá, ale dopravní info i radary má. 

Jinak jsem vyměnil Xiaomi za Samsung a nestačím se divit, najednou všechno funguje hned na první dobrou, nic nepadá, nic neblne. Ještě, aby se vrátilo bezdrátové připojení, které fungovalo na androidu 10 a budu spokojenej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je dobre pocut, ze nic nepada. Ja mam samsung ale starsi a veru nejde to na 1x pripojit. Na vitara bez problemov. Takze asi to bude suhra auta s telefonom. Planujem ale pixla si zadovazit, tak som zvedavy, co ten cisty android potom spravi v scale.

A aj ti to rozdeluje obrazovku ako pri iphone? S tou zostavou co mas by to uz malo ist si myslim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to rozdělování obrazovky mně na Swingu nepojede, musí být širokoúhlý displej a zatím to ještě není plně v provozu, spouští se to postupně na servrech googlu. pixel byl taky můj sen, teď jsem skoro kupoval 4a 5G, ale rozmyslel jsem si to, chyběly by mně různý vychytávky co nabízí konkurence

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale je to model od modelu, nedá se to brát po značkách, třeba S21 neskutečně blbne a nedá se připojit na autech různých značek. A nejhorší je, že tohle člověk zjistí až telefon vyzkouší ve vlastním autě. Sice většina lidí AA nepoužívá, protože nemají třeba řidičák :) nebo nemají novější auto(rádio), příp. používají tovární navi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim si, ze je to suhra i vyrobcu i mobilu. Osobne si myslim, ze android v scale je velmi citlivy na telefon. Kedze mam moznost to porovnat s vitarou i superbom a tam s pripojenim s tym istym telefonom nemam. Ja si myslim, ze to prislo do skody s tym novym systemom, co pouzivaju teraz. Zase ti co jazdime dlhsie trasy to asi neriesime, lebo ci tuknem 2-3x pre pripojenie a potom 1h nic je ok. Ale teraz ak jjazdim kratsie trasy, tak to je citelnejsie. Ale som toho nazoru, ze toto sa stale da vyladit softwarom auta a nie je to funkcna vada. Skor komfortna :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minulý týden jsem koupil Samsung A52 a hned po jeho istalaci jsem natěšeně běžel do auta propojit. Bohužel AA jen přes kabel, bezdrátově ani ťuk. Bezdrátově mi fungoval na 100% Samsung M21 s androidem 10 a po aktualizaci na a11 už taky jen kabel. Včera jsem dělal na A52 továrko. Dnes jsem sedl do auta, v infotainmentu byla A52 už uložená z předchozího používání. Auto se hned spojilo samo s telefonem pře BT, akorát jsem potvrdil párovací kód a obratem naskočilo dostupné spojení AA, klikl jsem na něj, dal vytvořit datové spojení a AA bezdrátově naběhlo. Během cesty jsem udělal 3 zastávky a telefon se vždy sám automaticky bezdrátově připojil. Další překvapení bylo, že všechny apky se spouštěly mnohem rychleji, vyzkoušel jsem google mapy, mapy cz, waze, tom tom, spotify, podcasty, všechno 100% funkční a velice rychlé. AmiGO od tomtomu je takový waze, velice dobrá grafika, svělé UI a během 30km si vezme cca 9MB. Doufám, že vše bude takhle skvěle fungovat i nadále a nepokazí to nějaká aktualizace čehokoliv, protože jsem teď spokojený stejně jako s CarPlay.

Naproti tomu jsem minulý měsíc kupoval Poco X3NFC a tam nejenže spojení pouze přes kabel, ale nebylo možné kromě map a podcastů sputit žádnou jinou apku, waze, audiotéku, prostě nic. Nepomohlo žádné nastavování oprávnění, běhu na pozadí, optimalizace baterie, prostě nic.

Jinak další zpráva ohledně AA je, že Google začíná blokovat připojení telefonů, které mají povolené možnosti pro vývojaře a ladění USB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak bohužel už jedu zase pouze přes kabel, tohle fakt nechápu. Jediná změna na telefonu byla, že se aktualizovala aplikace Google. Auto telefon bez drátu vidí, ale prostě se nepřipojí. 

 

Hrál jsem si dál s připojením a zkusil jsem se ručně připojit na WLAN auta s tím, že mobilní data jsem nechal trvale zapnutá a žádná změna. Po wipe cache telefonu se telefon zase bezdrátově připojil k AA! Překvapilo mě, že v nastavení wifi je poznámka o automatickém připojení Googlem. Z toho plyne, že nemá cenu laborovat s ručním připojováním k hotspotu auta, protože, když si v telefonu googlu postaví hlavu, nic nepomůže. Blbý je, že u toho automatického připojení se nedá ručně přepnout na MAC adresu telefonu, ale je tam pouze natvrdo náhodná, možná to ničemu nevadí. Tak uvidím kolik dnů (hodin) to bude snad zase fungovat.

 

Screenshot_20210418-111214_Settings.jpg

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak rozchdit ten WLAN z androida??? 

Žádnej mobil mi v autě nevidí wifi síť.

Je to jen pro iphone? 

Jakou frekv. to používá? 

Jak připojit android bezdrátově k amunsenu? 

Buď na mirror nebo na AA. 

Jde to vůbec bezdrátově? 

Druh mobilu s androidem? 

Žádnou síť wlan nevidím. 

 

Po usb mi AA šlape. Ale ten kabel jak se s founem zamele nebo vezme do ruky tak je spojení nestabilní. Konektor no☹️

 

Pokud mám v menu položku WLAN a jde zapnout mám tedy bezdrátový smart link??? 

Editováno: , autor: keras
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to i pro Android, ale nefunguje s každým mobilem, WiFi AP scaly vysílá na spodních frekvencích 5G pásma, někde kolem kanálu 150, řešilo se to v tomto stejném vlákně asi před rokem. Pokud tvůj telefon tyto kanály nepodporuje, máš smůlu.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

lote zdar a díky. 

Pětigigo na androidu mám. 

Bohužel android wifi scaly (amunsena) nevidí. 

Když vezmu iphone 11 tak wifi scaly normálně najdu a připojím se bezdrátové pomocí carplay a navi  šlape jak hodinky bezdrátově - mapy.cz

 

Takže bezdrátový smartlink mám. 

Problém je v OS android a asi i v daném mobilu. Ač mám android 10, bezdrát prostě nejde☹️

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som skusal AA cez android10. Sygic nabegol, no iba ako 7dnove verzia pre zrkadlenie. Nahadzal som i licencie a stale sa to tvarilo ako 7dnova verzia. Ani rychlosti, ani ine veci som nevidel. Skusim po 7dnoch. Tel. motorola. Na android 9 nejde sygic na AA,no tie iste licencie cez mirrorlink zrkadlia vsetko. Ak by ten sygic nesiel ako doteraz, tak to 40ecok za licenciu na AA nie je hodne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po vyzkoušení iphone na carplay se android může jít zahrabat. 

stáhnul jsem na storu mapy.cz a jede to bezdrátově jak víno. 

Jako nedá se to srovnat!!! 

Připojení stabilní. 

Bez kabelu nádhera. Asi mě čeká koupit nějakýho kchepla s iOS. Nahraju tam mapy offline a nechám to stabilně v autě. Zase ale nějakej levnej iPhone nebude mít bezdrát. dobíjení ☹️

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@keras ano, ako pises. jablko ide na aute perfektne. co sa tyka funkcnosti mimo auta, vec nazoru, ale jablko teda nie. tyzden som skusal sa s nim zzit, no kamosi nebudeme :( a horsie je, ze sgic ma fakt zvlastnu politiku. lebo po zakupeni licencie na android sa neda prehodit na ios, ci opacne. skusal som nahodit sygic zene do iphonov a ze to heslo je pre android. tak pozor na tieto prechody, ak mate niekto plnohodnotny sygic

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem používal 2-3 roky ihpone a další věci z ekosystému a android jsem měl jen na hraní, všechno 100% funkční, v autě až na vyjímkly paráda. Jenže jsem teď přepnul na android, protože se mi tak nějak líbí víc větší výběr HW, možnosti a tak. No v autě je to tragédie, ikdyž to zrovna funguje, tak ta grafika a celkově použitelnost je nic moc. Takže taky uvažuju nad tím, že budu mít do auta iphone a bude klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Furt to oproti navi od Škody vyjde levněji. A aktualizace zdarma. 

Když jsem skálu kupoval, chtěl jsem i s navi. Ovšem nabídka byla s navi velice omezená. Chtěl jsem další věci (čubu, tdi, dsg, atd... ) tak jsem dal na doporučení samotných škodovkářů, že se dá android /iOS připojit k amunsenu a zrcadlit telefon popř. carplay nebo AA. 

 

Můj Honor 8X bohužel mirror nemá. Takže jedině AA a to ještě po kabelu☹️

 

Nebo zvážit novej třeba Samsung A41 nebo tak něco. 

 

Teď jsem zjistil, že se dá resetovat síťové připojení, že se občas stane, že tam pětigigo nefunguje. 

 

Tak uvidím, třeba WLAN v autě už uvidím, když foun by měl umět wifi 5GHz.

 

Škoda, že tam není usb třeba v kastíku na palubce. 

Píchnout tam nějakej ten starej iphon a nebo i android by šel s mapy.cz když to bude na kabelu, bez simky ho tam nechat a fertig. I na příjem GPS to budel lépe viditelné než až dole u těch usb-c. 

 

Nedodělával někdo nějakej switch nebo jen přepojeni jednoho z těch usb-c do kastíku??? 

 

edit: na starém autě jsem měl 9" china 2din a tam se dali 2 usb kable rovnou do kastlíku. 

 

Ještě když si člověk dá micro sd kartu do toho founu tak to bude mít i jako flešku na muziku. 

Nebo foun s větší pamětí.

 

Doufám, že půjde při spuštěném AA přehrávat z připojeného founu i muziku v přehrávači rádia. 

V AA je třeba notify, ale mám raději mp3 klasiku s tagama. 

Editováno: , autor: keras
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vormen lenze ten problem s AA sa zatial prejavuje u nas iba u skodovky. Obe auta idu cez kabel a pri zeninom s AA problem nie je. Loguje na prve, ide stabilne, nezamrza. Ako aple ma stale lepsie prostredie v aute, delenie obrazovky, atd. No zalezi to zjavne nielen od phonu, ale i od vyrobcu auta. CItlive auto, citlivy telefon sa rovna neuspech :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vormen ja viem porovnat len to, co je na dvore. Scala aj cez kabel potrebuje 2-3 pokusy na pripojenie. Vita na 1x pripaja a ide vsetko pekne. Ja to pripisujem tomu novemu systemu, co je nevychytany v scale. Superb mi pripajal zatial na 1x, no skusal som ho zatial len 3x. Neber to tak, ze utocim na skodu. Proste pisem skusenosti a jasne, ze i ine auta mozu mat problem. Je to o odladeni tel. a auta. Scala si myslim odladena s bolreom nie je. Raz tyzdenne sa mi i restartuje, zamrza na 5min a nepomohla ani posledna aktualizacia. 

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...