Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Je to stejně divný. 

Ač mám mobil s 5GHz wifinou a routery v pasmu 5G vidím tak Skála ani hovno. 

Vezmu iphone 11 a wifi hotspot ve Skále normálně najdu. 

 

WPA 2 měnit nejde. 

Zkoušel jsem ve founu i přidat síť ručně. NIC☹️

 

Že by nějakej kanál nízkej jak tu kolega psal které foun nemá???

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi přišla upozornění na novou aktualizaci Mapy.cz, podporuje už AA. Škoda, že mám telefon s A9 :-D.

Dokážu nějakým způsobem s nějakým telefonem rozjet bezdrátově AA nebo carplay když nemám bezdrátový smartlink + Bolero?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano jde o kanál jak bylo psáno výše , po koupi auta jsem také na předchozím telefonu Huawei P10 lite wifi neviděl. Ze zásuvky jsem vytáhl prehistorickou Sony xperii V (android 4.4 ) a ta wifi viděla . Tak jsem 2 týdny po koupi auta šel do nového telefonu (Samsung S10e).

A tam se i jako @vormen  potýkám s problémem nefunkčního bezdrátu AA po updatu na android 11 . V lednu po updatu jsem to přehrál zpět na android 10 ,  v pátek  jsem nahrál opět A11 i s updatem dubnovým na test , celý den v pátek bez problému bezdrátově a dnes opět pešek a nejede .

 

EDIT: doplněno o screeny z aplikace Wifi Analyzer

Screenshot_20210419-164932_WiFi Analyzer.jpg

Screenshot_20210419-164918_WiFi Analyzer.jpg

Editováno: , autor: PeWe
screeny z aplikace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AA bude moje noční můra. Vymazal jsem mobil z rádia a rádio z mobilu a teď už se nepřipojím ani kabelem. Zatím mě to baví se v tom vrtat, akorát by bylo lepší mít auto v obýváku, věřím že bych se dopracoval výsledku, ale běhat před barák pořád nebudu. Asi budu muset tahat dva telefony.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popravdě za sebe netuším , aplikaci jsem nainstaloval chvíli před screeny a co  jsem ji zkoušel naposledy před rokem a půl , když mi to nešlo na Huawei a to si kanál z Xperie V nepamatuji :) . Jestli si vzpomenu můžu zkusit appku v jiný den .

Editováno: , autor: PeWe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud by amunsen měnil kanály tak by to zachytit někdy šlo.

holt blbej mobil... ☹️

 

Teď jsem tu vyndal snad 10 mobilů 🤣

Ač s velkejma lcd tak bohužel na spousta z nich ještě android 4.xxx

Sice g. play otevřu, ale mapy.cz nenajdu. Jsou na novější android☹️

 

Škoda těch founů, takhle by šly využít. 

GPS maj všechny.

 

Tak jedině nějakýho kchepla za 1500,- kterej bude mít aspoň android 10.

AA už je obsaženo. 

 

Natáhnout nějak šikovně kabel do kastlíku a bude integrovaná navi. 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, keras napsal:

@PeWeDíkes za kanály...

Jestli Skála valí na 153 kanále tak nechápu proč ho nevidím???

Běžná frekvence, žádná okrajová.

To právě není "úplně běžná" frekvence, jde o pásmo 5,725–5,875 GHz, kde je sice povolené vysílání, ale se sníženým výkonem (25 mW e.i.r.p.). Jde o 5G kanály 145,  149, 153, 157, 161 a 165. Scala toto pásmo 5G právě využívá na svém wifi AP a náhodně po těchto kanálech přeskakuje, což je dle mého názoru nešťastný výběr. 

Jako "běžné kanály" bych označil 5G kanály 100 až 140 (5,5-5,7GHz), mají povolený výkon 100 mW e.i.r.p. a tyto kanály skutečně připojí naprosto všechna zařízení s podporou 5G.

Pro úplnost ještě zbývají 5G kanály 36 až 64 (5,180 až 5,320GHz), ty jsou tuším jen pro vnitřní použití.

Takže pokud telefon nepodporuje 145 až 165, tak na bezdrátové AA skutečně zapomeň (pokud tedy škodovka něco nezmění upgradem - nejspíš ne).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@PeWe kabel předpokládám, že to funguje ne? Hlavně rozhodně nepřipojuj telefon ručně k WiFi hotspotu auta, tohle je největší chyba, protože bez mobilních dat AA nepojede a při ručním připojení k WiFi auta bude telefon bez přistupu na internet a záleží na značce telefonu, co udělá, jestli ponechá připojení WiFi a použije LTE. Pak je řešením v nastavení pro vývojáře trvale zapnout mobilní data, což je kravina. Prostě k WiFi auta se připojí telefon automaticky prostřednictvím Google služeb po inicializaci přes BT.

Dejme tomu, že máš telefon spárovaný s autem přes BT a AA funguje přes kabel, bezdrátově ne. Potom zkus vypnout zapalování, zamčít auto, prostě ho "umrtvit". V telefonu vymaž v nastavení BT profil auta, v infotainmentu ponechat. Následně po nasednutí do auta se na infotainmentu objeví hláška o nalezení nového zařízení a po potvrzení párovacího kódu na telefonu i infotainmentu, se telefon připojí přes BT a velice pravděpodobně i bezdrátově k AA. Když se nepřipojí automaticky, měla by být už k prokliknutí volba android auto, která byla do teď zašedlá. Zatím mám vypozorováno, že když přestaně AA bezdrátově fungovat, vyřeší to restart telefonu těsně před nasednutím do auta. Tentokrát je v tom Scala nevinně. Aktuální verze AA je 6.3 a je vidět, že se to pořád ladí.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcera som skusal Mapy.cz navigaciu a bol som sklamany. Pripojil som sa, prostredie naozaj pekne ale po prejdeni snad 2 km. mi vypadli mapy a vyskocila hlaska ze prestali spravne pracovat. Musel som odpojit, znovu  kabel pripojit a takto sa to opakovalo 3x potom som stratil chut na to opakovanie. Mobil mam Redmi Note 5  A9 . 

Spoiler

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

problém na telefonech s MIUi chápu, tam byl problém vůbec cokoli spustit, aplikace musela být spuštěna ručně v telefonu, jinak jsem ji nedokázal z AA zapnout a po chvíli ji telefon na pozadí zavře a je konec. Včera na Samsungu 80km v tahu a mapy cz bez chyby, dokonce už je tam možnost vypnutí zvuku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj kluci. Mate nekdo presny postup na aktivaci wireless AA u MR2021 / tovarni A11 Samsung S21, radio Bolero. Aktualne mam rozparovany BT, wifi, tovarni nastaveni v aute.

Nedari se, stve me to, byl jsem jeden z prvnich, kdo wireless AA vyuzival a to jiz zacatkem listopadu 2019 (foto) na Scale se starsim infotainmentem, radio Bolero s telefonem Samsung S10 (A10), tam jsem se manualne pripojil k wifi a samo vse bez problemu fungovalo. Od vymeny za Monte Carlo jsem neuspel, svadel jsem to na starou technologii telefonu , tak jsem upgradeoval na S21 a bohuzel bez vysledku, zkousel jsem snad 100 postupu.

Diky.

Screenshot_20210426-000602_Photos.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesný postup je ten, že dáš v telefonu v nastavení BT vyhledat a klikneš na auto, potvrdíš párovací PIN na displeji telefonu i auta a to je všechno. Když stiskneš tlačítko APP, tak se telefon hned bezdrátové připojí. Tohle je normální postup, nic víc není třeba, jenomže to teď nefunguje. Mně to taky běhalo na podzim a po aktualizaci na android 11 to jede náhodně. Mj. zrovna S21 má problémy s připojením i kabelem a bezdrátově je to spíš zázrak, když se zadaří. Pohledej android auto community. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Hardcam je to tak a dřív to opravdu fungovalo. Ted mám Samsung A52 s A11 a všechno je jinak, napíšu postup, který mně pomáhá se bezdrátově připojit:

 

Smaž profil telefonu z auta, v telefonu odstraň v nastavení BT auto a příp. i uloženou wifi auta.

Na telefonu spusť hleání BT a připoj auto, teď by mělo nabídnout AA, ale  to se nestane. Propoj usb kabelem a AA by mělo naběhnout (ikdyž u S21 to není jisté). Po odpojení kabelu se spojení ztratí, bezdrát stále nefunguje a ani při následném startu se bezdrátově nespojí. V tenhle moment nechám auto stát delší dobu, přes noc, v práci. Potom smažu v telefonu BT profil auta. Při dalším nastartování auto najde telefon a vyzve k párování, po potrvrzení pinů se velice pravděpodobně bezdrátově telefon připojí a pokun ne, bude již dostupná ikona AA ke kliknutí a je možné, že se spojení vytvoří po chvilce po kliknutí na ni. Bezdrátově mně to fungovalo naprosto skvěle 2 dny po továrním nastavení telefonu a teď už mám zase problém. Pokud chci, aby to fungovalo, musím před nastoupení do auta, ráno, nebo po práci, restartovat telefon ale opravdu max 5 minut před nastoupením a potom se sám připojí bezdrátově. Pokud restart neudělám, tak ne a nepomůže restartovat telefon ani infotainment. Samsung M21, který s androidem 10 fungoval dokonale, teď s androidem 11 má naprosto stejné chování jako A52, proto bych vyloučil problém v autě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...