Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Pokud se ještě netěšíte na pátek, tak právě můžete začít :) Vlastníte-li telefon Samsung s androidem 11 a máte problém s bezdrátovým připojením k AA ve své Scale, ikdyž na androidu 10 vše šlapalo skvěle, mám konečně řešení. Používám celý tenhle týden, nespočet připojení 100% funkčnost, stejná jako CarPlay, žádná předletová příprava, prostě a jednoduše vše funguje jak má. Zbývají mi poslední 3 jízdy a pokud nenstane zvrat, zítra ráno napíšu, v čem je zakopaný pes, ale ve Scale to není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vormen  po downgradu na android10 jede v pohodě cca 20-vteřinu po zapnutí se připojí. Zcela ojediněle (od pondělí jen jednou) se stane že se během jízdy odpojí (ztratí spojení) ale během chvilky opět samo připojí. Jsem zvědav s čím přijdeš , já nikde jak minulý týden tak v lednu-unoru nic nenašel . 

Editováno: , autor: PeWe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

udělám poslední 3 spojení a ráno v 8:30 budete mít řešení, taky jsem hledal jak magor dva týdny a všude samý nesmysly a polopravdy o kanálech wifi, ručním připojování k hotspotu auta a tak a ono je to někde jinde, akorát jsem si řek, že to vytáhnu až v pátek ať má někdo o víkendu radost :)

 

@PeWe klidně tam nahoď zase A11 a zítra budeš fungovat stejně jako na A10

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslední dnešní jízda a trochu dramatična, poprvé po pěti dnech a desítkách spojení nedošlo po nastartování k naběhnutí AA. Příčinu jsem hned identifikoval, mohla za to aplikace na sledování TV, kterou jse nechal spuštěnou v okně na ploše, bránila startu aplikace AA. Následně zase vše OK, provedl jsem několik startů, vypnutí zapalování a vše jede, takže považuji funkčnost bezdrátového AA na telefonech Samsung s androidem 11 za 100% funkční.

 

Vždy mám vypnuté adaptivní řízení baterie, automatické optimalizace a navíc vypnutou optimalizaci baterie pro aplikace: AA, Google, Chrome, Google Pay, to beru jako základ, ikdyž velice pravděpodobně to nebude mít vliv na spolehlivost připojování v autě.

Jelikož s androidem 10 vše fungovalo a po upgradu na 11 ne, bylo jasné, že problém není v autě, snad ani v aplikacích samotných, ale v OS. Jedna z největších změn v A11 je v přistupování k poloze a zacházení s daty o poloze, nebudeme to pitvat do tetalů. Druhá věc od které jsem se odpíchl bylo, že bezprostředně po restartu telefonu, se normálně připojil, ale podruhé už ne. Pak už stačilo jen zkoušet jako vždy nelogické věci, které na první pohled nesouvisí s problémem, tak jak to u androidu bývá. A teď pozor:  řešení je vypnout oprávnění polohy pro aplikaci android auto!!! To je vše. Potom ideálně vymazat její mezipaměť a restartovat telefon a následně je vše plně funkční. Určování polohy jako takové mám trvale zapnuté, oprávnění pro ostatní mapové aplikace povolené. Jak se zprovozňuje AA už psát nebudu, to jsem tady psal už několikrát. Při propojení kabelem si AA jedním odkliknutím povolí všechna oprávnění a nikoho by nenapadlo, že právě díky té poloze to nepojede. Nevím jak jsou na tom ostatní značky telefonů, mám jen ten Samsung a ten teď opravdu funguje na 100%, kdo můžete vyzkoušejte a dejte zpětnou vazbu.

  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 30. 4. 2021 na 8:38, vormen napsal:

....... řešení je vypnout oprávnění polohy pro aplikaci android auto!!! To je vše. Potom ideálně vymazat její mezipaměť a restartovat telefon a následně je vše plně funkční. Určování polohy jako takové mám trvale zapnuté, oprávnění pro ostatní mapové aplikace povolené ...... kdo můžete vyzkoušejte a dejte zpětnou vazbu.

 

Díky za postup, u mě po nastavení úspěšné u 5 z 5ti startů, i když někdy se spojuje nečekaně dlouho (několik minut), ale jednoznačně posun k lepšímu :) 

Mám Samsung A51, Scala, Bolero.

Ještě vyřešit hlasové ovládání v češtině a budu naprosto spokojen (stejně, jako jsem byl cca před 1/2 rokem s A10, kdy mi vše fungovalo OK).

Vormenovi každopádně palec nahoru a díky za jeho čas a vstřícnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Lote děkuji za první pozitivní odezvu. Já už týden se 100% výsledkem, první spojení ráno trvá cca 30s a po zastavení třeba na benzince je to výrazně kratší čas, ale připojí se naprosto vždy. Ta delší doba může být třeba závislá na ostatních aplikací a nastaveních co máš v telefonu. Pro toho asistenta v ČJ zkus v aplikaci Google dát možnost Používat bez účtu, potom by to mohlo částečně fungovat, alespoň na android 10 to tak bylo, teď jsem nezkoušel.

@csabac to co jsem psal bude asi opravdu jen na rozchození bezdrátu na androidu 11 a navíc možná jen u Samsungu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@PeWe díky za zpětnou vazbu, ještě prosím typ telefonu (ikdyž určitě to bude někde nahoře ), teď jen doufat, že to takhle vydrží co nejdéle. Každá aktualizace systému, příp. jiná od Googlu může všechno změnit a budeme opět na začátku. 

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych poprosit o radu, pokud se s tím už někdo setkal.

Po připojení telefonu kabelem, se mě Android Auto normálně rozjede. Vše funguje v pohodě, na hlavní obrazovce např. navigace a dole mam například YTmusic a hraje nějaká muzika. Po minutě mě najednou zčerná obrazovka a není na ni nic vidět. V dolní liště zůstane YTmusic normálně hrát, můžu i přepínat skladby atd. ale navigane nic....černo.

Je jedno co mám přes celou obrazovku, YTmusic, Navigaci, Waze, atd... vždy po cca minutě obrazovka zčerná a neni na ni nic videt.

 

Mám bolero a mobil Huawei NOVA 3. Auto mám od minulého prosince a celou dobu to fungovalo v pohodě až cca měsíc zpět se mě stalo tohle.

Někde jsem četl že Google blokuje telefony z otevřeným menu pro vývojáře. Měl jsem ho otevřený, tak jsem ho zavřel a dělá mě to pořád.

Na fotce je vidět dolní lišta, která funguje normálně, zrovna na ni mám internetové rádio a můžu normálně přeskakovat stanice atd. ale nahoře... černo.

Bolero AA.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...