Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Tak po letech problémů si troufám říct, že je platforma Android Auto již zcela použitelná a srovnatelná s Apple Car Play a Google se rozhodl tuto platformu ukončit. Nahradí jí Google asistent a to s příchodem androidu 12. Zajímalo by mě, jak se na to budou tvářit aktuální infotainmenty, třeba se jen změní název služby a princip zůstane stejný jako je teď. Mám ale obavy, že se blíží opět období problémů se zprovozňováním a nastavováním, minimálně do doby, než bude Google asistent oficiálně podporovat ČR. Na telefonech s androidem 10/11 se naštěstí údajně nic nezměni a AA bude fungovat nadále. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak som správne pochopil informácie z netu, zarezať idú "Android Auto for Phone Screens" - čiže Android Auto zobrazujúce sa na mobile. To mi síce už dávnejšie nefungovalo, ale klasické Android Auto v našich infotainmentoch by malo naďalej fungovať bez zmien.

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Apka "Android Auto for Phone Screens" existuje ve dvou verzích pro různé typy cpu... 

 

Třeba půjde do andr. 12 zpětně dohrát  AA tak jako do starších androidů 6,7,8,9... a google assistent půjde deaktivovat. 

 

Jo a mapy.cz mají konečně vyhnout se plac. úsekům. Dříve jsem to tam nikde nemohl najít. 

Teď to nabízí po naplánování nové trasy. 

Editováno: , autor: keras
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

@vormen Ohledně bezdrátové verze AA a Samsung mobilů - opravdu je pořád problém s funkcí bezdrátového připojení k AA, pokud je v mobilu u aplikace AA zapnuto oprávnění pro polohu. Před pár dny jsem opět dostal Samsung mobil a pokud mám na AA v mobilu aktivováno, že má přístup k poloze, nepřihlásí se mi k infotaimentu auta AA nikdy bezdrátově, jen přes USB. Jakmile přístup k poloze pro AA v mobilu zakážu, připojí se pokaždé. Už by to konečně mohli pánové z Google opravit, v Androidu 10 se to chovalo normálně, dělá to pouze v Android 11.

 

PS: Na iPhone funguje tato funkce naprosto spolehlivě, navíc je v CarPlay obsažen užitečný mod rozdělené obrazovky na infotaimentu auta. To by mohli také v AA dodělat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to zakázání polohy je potřeba u všech značek telefonů, nejenom u Samsungu, mám vyzkoušeno pár Samsungů, Realme a OnePlus a bezdrát jede vždy na první dobrou, na Swingu. Problém bývá akorát s Amundsenem, protože ten má navíc možnost vytvoření hotspotu a při nastavování si uživatelé pletou hrušky s jabkama a nechápou co a kde nastavit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nakonec používám AA přes usb. 

I když mi jede bezdrátově v poho. (na 2,4gHz)

Sosá to baterku v tel.,  nemám bezdrát. dobíjení. 

Zkoušel jsem dát pod kryt bezdrát. adaptér Qi, ale je to nepraktické a vlastně nepoužitelné. Obsadí to usb v telefonu a třeba v posteli to je na prd, to je nejlepší kabel. Nebo kvůli flešce. Vyndavat ten bazmek na flex kšandě je opruz. 

Když už v telefonu bezdrát. dobíjení tak jedině origo aby byl volnej usb konektor. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No protože už to má "očuchané" že existuje nová verze. 

 

Ještě mě napadlo přímo v G play zakázat ve svém profilu aut. aktualizace. Já to tak mám a AA do teď jede. Když jsem se teď díval tak AA tam ukazuje, že má novou aktualizaci. Ale normálně mi jelo to staré AA... 

Jednou za čas to zkouknu když jsem na wifi a co chci tak zaktualizuju. 

 

Pokud máš data - aktualizuj před jízdou. 

Pokud ne a jezdíš offline (což je dost nevýhoda) tak zakaž pro AA v aplikacích úplný přístup k wifi i k síti a také v G play to co jsem psal. 

Více neporadím. 

 

Editováno: , autor: keras
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...