Přejít na obsah

Repas zadného brzdiča


jakub_z_bb

Doporučené příspěvky

V poslednej dobe pozorujem, že zadné brzdy nefungujú úplne správne. Okrem pískania pri jemnom brzdení mám taktiež pocit, akoby sa mi piestik nevracal ľahko naspäť, ale trvá mu to dlhšie, prípadne ostane stále mierne von a teda brzda stále jemne brzdí.

Zatiaľ som nemal čas ľahnúť si pod auto a skontrolovať mechanizmus ručnej brzdy, či to náhodou nespôsobuje ten. Skôr sa však pripravujem na to, že to nebude len o "nastriekani WD a rozhýbaní niečoho", ale bude treba aj vymeniť nejaké tesnenia, možno aj s piestikom.

No a to ma privádza k otázke, je možné nejak pri nerozobranom stave (keď budem celý strmeň držať v ruke) zistiť, či je opotrebovaný aj valec (myslím dieru pre piestik) a tým pádom je v podstate repas nemožný?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

I ja jsem pri přibrzďování slyšel pískání, rozebral zadní brzdy (pístek šel dobře), ale na levé straně rez "zvedla" plíšek, v kterém se pohybuje destička, takže se nevracela a přibržďovala mi kolo(nejspíš se tím i spálila). Musel jsem ji vypáčit, jak nešla ven ven.Teď mám nové desky a už je to ok.

S tím repasem. Existují sady na repas, např. ( https://www.motora.cz/autofren-seinsa/D42009C.html?gclid=EAIaIQobChMIyuW9kfDN5AIVAuJ3Ch1q2wItEAQYASABEgLEXvD_BwE )

Ale jestli nebude lepší pak koupit nový/použitý celý díl..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...