Přejít na obsah

Fabia1 1,4 55kw,r.v.2003- zablokovane kolesa-nejde.


alexander medko

Doporučené příspěvky

Fabia1 1,4 55kw,r.v.2003- zablokovane kolesa-nejde.

Co sa teda stalo?Auto som kupil pred dvoma tyzdnami a presiel na nom max 380km,kym sa nepokazilo.Bolo lacne,ale islo krasne je aj zachovale,dobry tahudajne rozvody a spojka menene tento rok..iba jedna vec ma trocha vyrusovala,ked som zaradil spiatocku,troska to zahrkalo..,,

Dnes nastartujem ,dam spiatocku,zase ten neprijemny zvuk,idem sa pohnut,pustam spojku a auto nejde,nepohne sa .Zaradim jednotku a to iste.kolesa sa nepohnu,nieco je zablokovane,neodtlacim ho ani ked je zaradeny neutral.ani centimeter,tak neviem-zablokovana rucna brzda asi nie,či možno?auto som vypol a teraz som uz neisiel startovat,ale pisem na forum aby som nieco startovanim nepokazil...ked som mal nastartovane a zaradene to auto tusim aj zaberalo na spojku,lebo som citil ze chce ist,aj dopredu aj dozadu,ale ako keby mu nieco drzalo kolesa.

Poradte co s tym moze bit

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rano nadvihnem zadne koleso ci sa bude tocit,ci nahodou neni zaseknuta ta rucna brzda...lebo zadne brzdy su udajne nove..

takze ak sa bude zadne koleso po nadvihnuti tocit tak prevodovka?

to sa aj opravuje ci len vymena?

nevies nahodou oznacenie ake boli vo fabia1 rok 2003 1,4 benzin 55kw,alebo ako to zistim bez nadvihnutia auta?

 

a ak je to prevodoukou,preco ked mam neutral nemozem auto odtlacit?

Editováno: , autor: alexander medko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle dílenské příručky tam může být asi pět variant, takže ti nezbývá, než najít kód převodky v autě. Třímístný kód převodovky bývá na datovém štítku s výbavou a VIN, který bývá nalepen na začátku servisní knížky anebo v kufru pod koberečkem na podlaze. Pokud tam je, vyfoť to a dej sem. Jinak budeš muset hledat přímo na převodovce:

1148272632_p.thumb.JPG.36352b051d6a8f92e179db0277e1d989.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

diky,a odpoved na toto nevies nahodou?......... a ak je to prevodoukou,preco ked mam neutral nemozem auto odtlacit? .........

 

vsetkym co pisu rady velmi pekne dakujem...

som uplny laik,co kupil auto 150km od domova.Inak bolo mi divne,ze pri podpise zmluvy,chcela pani dopisat vetu do zmluvy---A ak sa nieco pokazi,tak auto nebudem u nich reklamovat...Samozrejme,ze to mi dopredu nepovedala,az ked som bol u nich.

a nenapadlo ma,ze by sa mohla po prejdeni 380km pokazit prevodovka

Editováno: , autor: alexander medko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

protože to může být diferenciálem (je ve stejné skříni, jako převodovka), nebo i rozpadlým kloubem na poloose. Kdyby to bylo chycenou zadní brznou, tak se auto bude při rozjezdu zvedat/klesat.

Jinak s tou zárukou je to v ČR následovně a předpokládám, že to u vás bude stejné:

§ 2168, občanský zákoník

Ujednají-li prodávající a kupující zkrácení doby pro uplatnění práv z vadného plnění, nepřihlíží se k takovému ujednání. To neplatí, pokud strany zkrátily tuto dobu na polovinu zákonné doby při koupi již použitého spotřebního zboží; ujednaly-li si zkrácení větší, platí za ujednanou polovina zákonné doby.

 

 

 

Editováno: , autor: Wittmann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hlavně kroucení zadním kolem se převodovky nijak netýká. Zadní kola drží zjednodušeně řečeno na kusu železa a jen se pasivně točí. Pak jsou tam brzdy. Tak dobře zataženou, či zaseklou ruční brzdu jsem ještě neviděl. Nebo, že by systémový problém u brzdových okruhů? (Ani nevím, jestli to může nastat...) Žádné kontrolky na palubce? Ano, novější auta umějí zaseknout brzdy na krev, ale z jiných příčin (bezpečnost, servis,..) a opravdu jen novější a složitější. Nejprve zkusit hnout zadními, pak předními. Co třeba kousnuté ložisko (kdekoli)? Mno a pak ta převodovka. Kdyby auto šlo tlačit, ale nerozjelo se, tak by to byl pravděpodobně rozpadlý diferenciál, stačí pár zubů v místě styku s druhým kolem (za jízdy to funguje, rozjezdy (dle natočení) ne). Chtělo by to video, takový problém jsem fkt asi neviděl (u ježděného auta).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som to rano nadvihol-

-koleso vzadu za spolujazdcom sa toci,aj ked tam nieco sucha..

-koleso za soferom je zablokovane-na fest,s tym sa neda pohnut..

predajca tvrdil ze vzadu su nove brzdy,tak asi sa nieco dosralo.

s rucnou brzdou som hybal hore,dole,skusal,koleso sa aj tak nepohlo,motor v pohode nastartuje,ked zaradim a chcem cuvat,zdviha ma.

Editováno: , autor: alexander medko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tu je obrazok rucnej brzdy

 

poradte co s tym teraz urobim,lebo technikom sa nechce prist k mojmu autu-tak nech nejako dokazem odblokovat to koleso a potom to dam do servisu,nech tu brzdu aj rucnu opravia.

ak viete mozete poradit ake nahradne diely si mam pripravit,aby som isiel za technikom pripraveny ked odblokujem koleso,,
minimalne ten drziak tych dvoch natahovacim laniek urcite...a co este?
vopred dakujem za pomoc

 

 

rucna.jpg

Editováno: , autor: alexander medko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úplně vyšroubovat tu maticí, až se třmen lanek uvolní a lanka půjdou vyháknout. I když je to možná blbost, ještě bych zkusil posunout samostav do vypnuté polohy. I na tomto fóru to někdo už řešil, že když se dají špatné pakny (třeba levné z Číny), tak je tam problém z tvarem samostavu, ten spadne dolů a zablokuje tak úplně čelisti, které se nevrátí do uvolněné polohy. https://forum.skodahome.cz/topic/119021-samostavy-na-doraz-fabie/#comments

Samostav na straně u řidiče je v poloze cca 10 hodin, otvorem pro kolový šroub tam zasuň tyčku nebo šroubovák a páčením dolů se klín samostavu posune nahoru.

 

 

 

 

 

 

 

 

2570_buben.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasne,rucnej sa nechytam,bojim sa ze to skoci znova.

dolezite je ze uz auto mozem zaniest mechanikovi

 

ci radsej vobec nejazdit?moze sa to stat aj pri pouziti brzdy pedalom?

 

Este ak mozte tak poradte co vsetko mam objednat,ake nahradne diely.Predajca povedal ze brzdy zadne su nove,ale zrejme pouzil nekvalitne diely a tie sposobili zaseknutie....

 

,podla toho co som sa docital tu-

 

-objednam toto - 

Zadné brzdové obloženie Ferodo Premier

 

-a co este okolo toho samostavu

-a podla mojej fotky tam na rucnej brzde vidim poskoeny ten plech-neviem co to je....

 

--https://www.skoda-diely.sk/nahradni-dil/6c0698520-zadne-brzdove-oblozenie-ferodo-premier-13484.html

 

 

Editováno: , autor: alexander medko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...