Přejít na obsah

Motor od oleje


MICHAL5

Doporučené příspěvky

Nevím, do jakého tématu položit tuto otázku, požádat o radu. Zjistil jsem nyní, že v motorovém prostoru mám poměrně dost ocákaný prostor olejem, nejprve jsem myslel, že netěsní olejová vana, ale při výměně oleje jsem zjistil, že vana je umatlaná tím, že olej stéká odněkud zvrchu, viz foto. Posledních 2000 km jsem 2x doléval. Nikdy jsem dřív nedoléval olej a nyní hned 2x. Nevíte, čím by to mohlo být. Chystám se do servisu, ale spíš, jestli někdo neřešil něco podobného. Díky za radu.

DSC_0684.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak v servisu nezjistili vážnější závadu, vše v normě, údajně už motor kolem 130-150 tis může vykazovat netesnosti a větší únik oleje. Nic prý závažného, pro další si mám komplet nechat umýt motor a pak zkusí zjistit odkud konkrétně by únik mohl být. Myl někdo již motor? Dříve na motorku jsem používal arvu, můžu taky na čištění použít arvu a umýt sám nebo se dá nechat motor umýt ve specializované myčce, případně můžete nějakou doporučit v Praze a okolí, moc se jim do toho totiž nechce, že spíš myji naftové motory než benzínové. Díky za radu a tipy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Nevíte, čím by mohlo být toto (viz fotka)? Již dříve jsem řešil mokro na motoru od oleje, ale na jiném místě (vyřešeno). Nyní vždy po jízdě mokro od oleje na místě (viz fotka), sice málo, ale je tam, utřu do sucha a po jízdě totéž. V servisu škoda nic nenašli, že mám jezdit a občas budu dolívat olej. Mě se to ale moc nezdá, nic ulomeného jsem nenašel. Čím to by to mohlo být. Díky za radu.

Motor.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic zavazneho. Opravuji, nezjistili nic, že je vše OK. Přijel jsem s tím do servisu, že se v motoru objevuje trochu olej, po autem olej není, ale po jízdě se vždy na místě, viz fotka objeví zamazana část motoru od oleje. Úplně mě dostalo, když mi řekli, musíte si motor umýt (ne že by byl ten muj jako nový, ale znám špinavejsi motory) a pak to můžeme pripadne vysledovat. Moc nevím, na co se zaměřit. Chci si cca 5/21 vyměnit olej, ale rád bych měl toto vyřešené. V autor. servisu mi bohužel nepomohli. Jo, mám 2009, řetězová verze. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...