Přejít na obsah

Piskani zpatecky


Adam182

Doporučené příspěvky

Dobry den,

pred par dny se mi zacalo stavat, ze pri zarazeni zpatecky a naslednem rozjeti me na chvili lehce piska zadni cast vozu. Pri rozjezdu dopredu piskani nepozoruji, pouze pri rozjezdu dozadu. Nemate nekdo podobnou zkusenost nebo napad, co by mohlo byt spatne? Vim, ze pritelkyne s tim autem asi dvakrat lehce drcla pri couvani kolmo do patniku. Jinak pri brzdeni jsem zadny piskot neslysel (proto jsem to nedal do tematu piskani brzd). Kdybyste meli nejake napady jak neco otestovat, rad vyzkousim. Pokud uz se to tu nekde resilo, tak se prosim nezlobte a omlouvam se. Predem vsem moc dekuji za pripadne rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel to pozoruji také. Zatím se mi to stalo vždy při couvání, lehké pískání, ale nijak jsem to zatím neřešil. U mé bývalé Škodovky auto v zimě nebrzdilo a nikdo s tím nechtěl mít nic společného, jak Škodovka, tak servis a to auto bylo v záruce, takže nějaké pískání je ještě dobré :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je ta zadní brzda kotoučová, tak by mohla být možnost např. uvázlé nečistoty, kamínku mezi brzdovým obložením a brzdovým kotoučem a projevuje se to jen při zpáteční jízdě.  Zkusil bych vydělat brzdové destičky a lehce je obrousit jemným smirkem. Takhle mi to kdysi dávno pomohlo u předních kotoučů, i když jsem tam žádnou nečistotu neměl, ale pískalo mi to taky při pohybu vzad a lehké obroušení pomohlo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc Vam vsem dekuju za odpovedi. Mam kotoucove brzdy vpredu i vzadu a kdyz jsem na ne koukal, je tam i viditelna vrstvicka rzi. To obrouseni by mohlo pomoct. Schvalne jsem tu zpatecku testoval a piska to obcas, kdy se tomu zachce. Vypada to, ze couvani pouze na spojku nebo s plynem na to nema vliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...