Přejít na obsah

Škoda connect (bolero) - registrace


Doporučené příspěvky

Ahoj, dnes už týden jezdím novou scalou. Zatím velká spokojenost, ale nejde mi provést registrace do škoda connect. Na webu proběhne všechno ok, vygeneruje se mi pin, ale pak v autě mi v nabídce chybí možnost registrace. Je tam jen možnost nastavit soukromí, ale pod tím by měla být podle návodu nabídka na registraci a ta mi tam prostě chybí. Online připojení zdá se funguje, protože ikonka globusu je bílá.

Je nutná návštěva servisu nebo se to dá pořešit i z "domu"? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám sice Amundsen, ale když jsem auto přebíral, tak tohle všechno už bylo připraveno. Sdělili mi uživatelské připojen (e-mail založený na seznam.cz a heslo k němu) a pin. Doma jsem se pak do Škoda connect přihlásil a změnil jsem si login na mojí normální mailovou adresu u mého poskytovatele.

Také mi pak museli provést takzvané "Ověření" podle řidičáku, abych mohl ve webové aplikaci Škoda connect měnit některé údaje ve svém profilu a provádět zamykání a odemykání auta na dálku přes mobil (nevím, jestli je tohle i u Bolera).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo to je tam taky, já při přebírání dostal návod a že je to snadné a tak to zvládnu sám :D Jako na webu v poho, ale auto asi nepřipravili nebo nevim. K prodejci pojedu až bude připraven velký techničák, ale aspoň po telefonu stejně nebyli schopni poradit a spíš si mysleli, že nevím co dělám, ale prostě ta nabídka na registraci tam není. Asi to bude muset jít přes ten servis, stejně chcu s nima řešit tlačítka na volání na střeše, protože při lehkém zatlačení zajely lehce pod kryt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak řešení je nakonec vcelku prosté. Auto to nakonec nepodporuje. Kupoval jsem skladovku (potřeboval jsem auto hned) a bylo mi tvrzeno, že to tam je. A když vás v tom ještě podpoří aplikace na webu, která vás k registraci navádí. Mohli přece rovnou po zadání vinu napsat sory, ale funkce není pro vaše auto dostupná. Nejde o nic zásadního a stejně bych to bral i tak, ale tak zamrzí no.

Takže příště stačí lepší info od prodejce a taky ideálně od škody, která by info o tom, jaké funkce auto podporuje, mít mohla a měla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale jo, jenom když ti dají při převzetí vozu do ruky ještě návod jak si to spustit, tak to člověk zmate :) Beru to jen jako malé mínus. Na tyhle blbosti mě užije a chápu, že většinu lidí ne. Spíš mě mrzí, že to nejde ani doobjednat, ale asi tam chybí nějaký hw jako třeba gps chip nebo něco takového. Každopádně je stejně celkem blbina. Jen ten to ověření, zda je zamknuto, by se mi hodilo. Na to nemám prostě hlavu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já, když jsem objednával Scalu v lednu, tak jsem se těšil na to "konektivita nové generace". Co měli na webu, to jsem přečetl. A dozvěděl jsem se, kromě jiného i to, že u navigace Amundsen je možné si doma u počítače nadefinovat vlastní cíle a vlastní průběhy tras pak to jednoduše přes online connect odeslat do infotainmentu. A hle? Po dodání vozidla a přihlášení se do Škoda connect tam tyhle možnosti nejsou. Dotázal jsem se na info mailu Škoda s odkazem, že u stejného Amundsena u Karqa to možné je, a dozvěděl jsem se, že se s tímto u vozu Scala nikdy nepočítalo.

Asi tak, i když trochu o něčem jiném, co se netýká Bolera.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mě prodejce upozorňoval, že mi přijde email od škodovky a bude tam dotazník a speciálně se budou ptát na škoda connect. Oni by asi měli s každým udělat registraci a nastavení při přebírání vozu jsem tak pochopil. U mě to prodejce vynechal, protože mu bylo blbé mi to jako "ajťákovi" nastavovat. Takže asi by to mělo proběhnout jestli to nechápu blbě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi prodejce nové generace, hele prachy už máme tak val ?

 

Jo to člověka zamrzí asi nejvíc jak se všude vyzdvihuje konektivita 21. století a ve skutečnosti prd velebnosti. Něco jako kdyby vyzvihovali nulové emise a při předávání by jste se ptali co má znamenat ta díra v zemi “no nesmíte startovat ale šlapat pěškobusem, to jste si měl za 150000 koupit i elektromotor víte?” Jo no už vím, ale při konfiguraci jste mě na to neupozornili. Člověk co si o tom dopředu nemá možnost z jakéhokoliv důvodu něco zjistit má prostě smůlu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak nějak, lákají na to, ale pak je to takhle omezené. A přitom je to taková blbost, že není důvod, aby to měly všechny auta v ceně. Nechápu.

Ale zarazila mě jiné věc. Mám teda jen proaktivní servis, ale ani ten mi nejde v tom infotainmentu registrovat. Prostě tam ta možnost chybí. Se mi tam znova nechce, ale stejně budu muset, protože jsem omylem místo zatáhnutí střechy, zmáčkl tlačítko infolinky a zase mi ta tlačítka zajela pod kryt. Když už to spravovali, tak to teda mohl i zkusit aspoň jednou zmáčknout. To je pro servis trochu ostuda teda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná mám pro někoho zajímavou informaci, ale volal mi prodejce a říkal, že podle nových info z boleslavi bude možné škoda connect nakonec spustit i na autech, kde nebylo původně objednán. To je aspoň pro mě pozitivní informace :)

Ve čtvrtek tam jedu, protože mi nejde registrovat ani proaktivní servis, tak se snad dozvím více :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

No to znamená, že máš možnost vzdáleného přístupu do vozu (zamknout/odemnknout na dálku, zablikat/zahoukat, kontrola kde auto je atd) a proaktivní servis (zdravotní karta vozu, plánování servisu atd). Tzn to je maximum co ze scaly dostaneš.

 

Já mám bohužel jen proaktivní servis, protože jsem bral škodovku a jim přišlo zbytečné to nakonfigurovat, i když to bylo zadara. Snad do budoucna bude možnost si to dokoupit, ale už logicky za peníze. No to prostě potěší :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to trosku jinak. V konfiguratoru je sice 0kc za care connect ale taky te to donuti vzit bud paket media, connectivity nebo navi. Ja nemam nic z toho takze smula. Zdravotni karta mi nefunguje a na strope mi nesviti zelene ta leva ledka i prestoze mam nastaveny servis - takze to nefunguje korektne. Trosku zklamani :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, tak moje chyba já se jenom díval na cenu v konfigurátoru, ale už jsem to přidávat nezkoušel. Ale stejně nechápu, že to podmiňují nějakým dalším příslušenstvím. Tohle měl být základ v ambientu a ne za x tisích navíc i pro style. Krom toho jak to nefunguje, je to taky slušná ostuda pro škodovku. Jinak je ta scala pro mě super auto, ale tohle mě prostě štve.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...