Přejít na obsah

Spojka 1,2 TSI, 63 Kw , r. 2015 - výměna kapaliny, odvzdušnění


Lovosice

Doporučené příspěvky

Postup je obdobný jako při odvzdušňování brzd. Tzn. našlapat, podržet sešlápnutý a povolit odvzdušňovák na spojkovým válečku. Po vytečení kapaliny ho utáhnout a celý postup opakovat tak dlouho až jde čerstvá kapalina.  

Brzdy normálně odvzdušňuju podtlakovou odvzdušňovačkou, kdy odsávám kapalinu z jednotlivých brzd a průběžně dolévám do nádržky kapalinu, ale u spojkovýho okruhu to moc nefunguje. Tam je lepší použít klasiku jak jsem popsal výše. 

 

Kapalina by se měla měnit každý dva roky jako u brzd, ale u spojkovýho okruhu to není tak kritický. Vyměnit ji po čtyřech letech by mohlo stačit. Kilometry v tomhle nehrají moc velkou roli. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já mám strach, že když našlapu a podržím pedál jako u brzdy, tak spojku zavzdušním. Základní věci  jsem si od mládí dělal 

na autě sám a mám za to, že spojkový váleček není tak výkonný jako brzdový.  Mám tedy obavy, že dle návodu Jardy-k, bych spojku zavzdušnil.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvoje obavy jsou zbytečné. Já když to odvzdušňuju, tak jsem většinou sám, tak to dělám tak, že pedál spojky zapřu vhodným předmětem tak aby byla sešláplá, pak povolím odzvdušňovací šroub na válečku.

Po vytečení kapaliny šroub zase utáhnu, rukou zvednu pedál, našlapu a tak stále dokola až jde kapalina čerstvá. Chtěl jsi vlastní zkušenost, ale asi ani to nestačí, tak si to odvzdušni jak chceš, znovu už to popisovat nebudu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...