Přejít na obsah

Karog 1,5 TSI DSG pískání při nízké rychlosti


dumackanic

Doporučené příspěvky

Ve 4/2018/ jsem zakoupil Karoq 1,5 TSI s automatem. Mám najeto cca 12 000 km. Před týdnem jsem při zajíždění do garáže, při rychlosti cca 15-20 km/h, zaregistroval pískání. Pískání se projevovalo při jízdě rovně i při otáčení volantu. Pokud je vozidlo studené, pískání se neprojevuje. Vozidlo jsem odvezl do autorizovaného Škoda servisu. Při zkušební jízdě servisní technik potvrdil pískání. Musím konstatovat, že servis se snažil zjistit příčinu. Bohužel bez výsledku. Dokonce servis obrousil brzdové destičky. Obávám se, aby při jízdě nedošlo k poškození vozidla nebo k havárii. Rozhodl jsem se nechat vozidlo v servisu a trvat na odstranění pískání.

Máte někdo podobnou zkušenost, případně radu jak problém odstranit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

mám stejný problém, při rychlosti 20-30 km a tak nějak  mi píská něco od kol, ale děje se to jen při delší jízdě, jezdím li na krátkou vzdálenost nic se neděje, ale když jedu do práce tak po praze to píská při té rychlosti ale porád také ne, ale mam tu smůlu, že když jsem s tím byl v servisu tak se závada neprojevila a tudíž nemají co opravovat, podruhé jsem tam přijel s natočeným videem kde to píská, tak rozebrali brzdy zkontrolovali nečistoty ale nic nepomohlo, to pískání je velmi nepříjemné a nevím co s tím, říkali mi akorát že si můžu nechat vyměnit komplet destičky a kotouče - ae ikdyž je auto v záruce že toto škodovka neuzná jako závadu kterou by měly hradit ze záruky.

Tedka čekám, jestli to začne pískat ihned po prvním brzdění abych s tím mohl jet znova do servisu aby se to tam projevilo

Dle známého co dělá v servisu mi říkal že to prostě dělají destičky ale že se nemusím ničeho bát - nehrozí že by auto přestalo brzdit-

ale mě to vadí tak to zkouším řešit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Podobný problém mám u svého Karoqu 1,5 TSI (6/2018)! Projevuje se ale pouze při couvání v malé rychlosti. Přisuzuju tuto nepříjemnost styčné ploše povrchu brzového kotouče a brzové destičky zadních brzd. Lelké přimazání vnější strany destičky a brzdového třmenu nepomohlo!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem podobný problém, při couvání po delší jízdě (brzdy tedy zahřáté) zadní brzdy dost hučely, nebylo to úplně pískání. Začalo se to projevovat už od najetých zhruba 1100 km. Podle servisu jsem nebyl jediný s tímhle problémem, Škodovka o něm taky ví (dokonce od roku 2017 - asi se občas objeví špatná série destiček, což se projeví až po nějaké době ježdění). Po výměně zadních desek zatím bez problému - zhruba 1000 km od výměny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny, vlastním Seat Atecu 1.4 TSI a mám stejný problém. Po návštěvě aut. servisu a přebroušení destiček se pískání po týdnu objevilo znovu. Auta obou značek se vyrábějí na stejné lince, tak usuzuji že mohou být vadné série destiček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...