Přejít na obsah

1.6TDI 85kW škubani při cca 2000 rpm


strangerino

Doporučené příspěvky

Zdravím,

Moc dobře vím, že je zde již stejné téma, ale jedná se o odlišné kódy motoru. Já mám konkrétně verzi CXMA 85kW.

 

A co vlastně motor dělá... Když se zahřeje a někam jedeme delší trasu, tak přesně kolem 2000ot na 3 až 4 rychlostnim stupni je znát takové divné poskubavani. Ani nevím, k čemu bych to přirovnal, je to takové specifické. 

 

Auto má najeto 105tis. Dával jsem to kvůli tomu do servisu, kde mechanik na nic nepřišel, protože veškeré komponenty jsou plně funkční a vše testoval. Diagnostika je bez závad. Jediné, co se mu nezdálo byl zavzdusneny spojkovy válec, kde bylo i vyschle mazivo, takže při seslapnuti spojky vrzal. Naopak, co zaráží mě je tuhost spojky, která je podstatne vyšší než u totozneho vozidla mého známého. Liší se u něj pouze barva auta. Ale spojka s tím samozřejmě asi nemá nic společného. 

 

Níže přikládám výpis z diagnostiky

 

Scan-TMBEE6NH5G4506869-20190908-1950-105552km-65586mi.txt

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, můžu zkusit pomoct moji zkušeností. Řešil jsem úplně to samé. Měnil jsem vzduchový filtr, palivový filtr, silenblok akcelerace, opravu přední nápravy (silenblok, čepy, stabilizátor + geo), znovuvyvážení pneu, a miliardy věcí spojené s tímto. Nic z toho situaci nezlepšilo. Až v momentě, kdy jsem nechal nahrát starý SW, nechal vytáhnout usměrňovač vzduchu v sání a dal tam chip na cca 94kW, tak problém zmizel a všechny vibrace ustaly i s cukání. Jinak tuhá spojka značí opotřebování a říká si o výměnu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělal to můj mechanik s chiptunerem, který k němu přijel. Žádná ofiko cesta (v autorizáku by to stejně neudělali). Asi jsem slepý, ale já tam tu verzi nenašel. To bude muset asi někdo zkušenější nebo to chce jiný log s informacemi o voze. Jinak jasné, jak spojka klouže, tak se mění. Jen jsem říkal, že tím, že je tvrdá, tak to značí její opotřebení. Jinak ten kód SW vypadá asi nějak takto (viz foto - calibration ID)

 

E: jen musím podotknout, že tento kód motoru už nespadá pod dieselgate.

Screenshot_20190507-195540.jpg

Editováno: , autor: PajaSS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...