Přejít na obsah

Zimni pneumatiky a disky


slovacik

Doporučené příspěvky

@ben06 GY U7 som mal este na G ckovej astre. Boli o dost maksie ako nokiany a hlavne mne na snehu na nich s tym autom skor uletel zadok. Uvidim tuto zimu, lebo auto a vyladenie elektroniky dost spravi a zatial naj boli Noki D3 v kombinacii astra j htb. Mozno budem po sezone s D4ky so scalou sklamany.

Inak D3 po 3 sezonach mam u nasich na plechoch. Cez vikend spravim foto a dohodim sem. T.j. cca 75-90t km na nich. Osobne by som ich tuto zimu nedal na auto, no kedze je na predaj, davam ich v cene na plechoch

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A blbe poznamky si mozte odpostit. Za poslednych 11 rokov som co to odjazdil a nejakexauta a gumy vyskusal, pisem to co mam odskusane a reklamujem to, co na tom aute nie je ok. Ak niekto drzi hubu a radsej bude jazdit na niecom co nie je ok, ci neodpoveda deklarovanej kvalite, tak to je jeho vec. Ako na rovinu. Od auta vyrobene 2019, cakam dalejo viac ako od auta co navrhli, ci hodili na trh 2009. Mno scala to zatial nicim nepotvrdila. A hlavne tu vyplakavam preto, lebo potrebujem info, krdze podla mna tie veci na aute nefunguju poriadne. Dnes sa ozvalbi front asist. Za jazdy ho deaktivovalo a nasledne zamrzol cely infotaiment. Je to proste nevychytany smejd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Este som neobjednaval z netu disky ani pneumatiky preto este jednu info. Ked budem objednavat plechove disky je potrebne objednat aj skrutky alebo sa daju skrutky použiť  z terajsich AL kolies?

 

https://www.pneuzoom.sk/20555--r16--krisalp-hp3--91-h.p31018.html

https://www.centrumkolies.sk/Plechovy-disk-KFZ6977-6x16-5x100-ET40-SKODA-SCALA-NW-d226508.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@sk0d@ pozri, sirim to co je pravda, fotku pneu ti mozem po vikende sem nahodit Nokian D3 205/60 R16. Mal som 7rokov dve astry Jckove, HTB, ST a obe jazdili na tych istych typoch. STcko som bral 2015 a odjazdil som na D3kach zimu 16,17,18. 15 zimu som odjazdil na plechoch z HTB kedze som si ich nechal po predaji. a tam boli D3ky co mali 12,13,14 zimu za sebou. Takze obe sady dali 3zimne sezony co je  u mna obdobie od NOV-APR.  mesacny najzd 4-5tkm.  Zostatok dezenu nad snezkou.

Ak si si nevsimol, nikdy som sa nevyjadril k teme s ktorou skusenosti nemam, ci k pneumatikam, ktore som neobuval. Viď barum či iné.

A taktiez dodrzujem urcitu kulturu prejavu a neutocim. Ak si s niecim neni stotozneny a pride ti to ako nezmysel, to mozes napisat i normalne s kulturnym prejavom. 

No aby si si vedel usudok spravit a ja podlozit svoje slova, spravim ti fotku cez vikend, kde budes mat zostatkovy dezen D3ky a rok vyroby pneu. Plus ti prilozim hlbkomer dezenu. Tipujem, ze su tam 3,5mm stale 

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@csabac Skutečně nic ve zlém, ale podíval jsi se alespoň na ten odkaz na testy co jsem dával kousek výše? Prostě v hodnocení opotřebení je to tak jak to je. A to v těch testech píší vlastní hodnocení uživatelé pneu, ne nějací testeři. A u těch Nokianů vychází špatný názor na opotřebení z celkem 57 recenzí. To je dost velká váha, abych uvěřil tomu, že takový náběh, jako píšeš, prostě ta pneu nemá ve srovnání s mou zkušeností s Barum Polaris. Dva a půl až trojnásobek kilometrového výkonu. prostě NE.

Píšeš, že uděláš fotky, ale kde bude vidět, kolik mají najeto? Ukážeš maximálně dezén a stáří, přesněji řečeno rok výroby.

Já bych to nechal být. Dál už to nerozebírat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Joscer tie foto som pisal preto, lebo nemam rad, ked niekto si robi tu blbca. viem to proste podlozit. nemam snahu to rozoberat, fotky som slubil doplnim. a nemam dovod ani davat foto, co by neboli moje ci inak. prispel som so skusenostou aku mam ja. proste mi vydrzali. a kolega vedla mna ma golfa, najazd o cosi mensi a tiez dal 3sezony s inou znackou a ma dostatocny dezen pre ludi s mensim najazdom.

km najazd je videt akurat v myopel, kde mam servisy nahadzane a km ako pribudali. kupil som vazne 2sady kolies. jednu 2012 na htb a jednu 2016 na st, tu mam stale doma. neviem aku maju vysku barumy za nova ani nokian, ale viem co mi tam ostalo to nafotit viem. a viem i to, ze v 2015 januar malo auto 21tkm ked som ho nadobudol, teraz ma 251tkm, polovica km je v zime prvy rok jazdene na starej sade D3, dalsie na novej sade. A nerobim tu reklamu ci ta znacka ci ona, kazdemu sedi nieco ine, ci preferuje inu znacku. u mna nerozhoduje znacka ale peniaze/hodnota ktoru za ne dostanem. 

osobne ja by som pri  najazde 10-15tkm za rok dal barum, matador, ci najdostupnejsie neprotektorovane pneu od znaciek co nie su daka uplna cina. a ked som ja pozeral testy na D3ky v 2015/2016 boli v prvej 5ke s rozmerom 205/60r16 co mam na starom aute. ze za co kolko bodov dostali neviem, lebo pre mna je dolezitejsi faktor za mokra a na snehu u zimnych a podla toho som vyberal.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

csabac: Víš co je flašinet? Ať otevřu jakékoliv téma tak pořád dokola to samé.

Koupil jsi si nové auto v prvním roce a tam se musí počítat s neduhy a ty právě budeš řešit ty. Řešil jsi už taky něco na reklamaci, nebo jen tady na fór? Já být v tvé pozici, tak to auto v servisu mají každý den dokud se nevyřeší potřebné.

Ad pneu: foto nic nevyřeší /jak již psal Joscer/, jelikož nemáme jak dokázat skutečný nájezd.

Minule jsi psal, že jsou ještě milimetr nad hranicí a na část zimní sezony /tj. 5mm/ a nyní už píšeš 3,5 mm. Tak když už , tak piš tak, ať se v tom sám neztratíš :-)

Neber to jako blbé poznámky a nebo útočení, ale myslím, že většina zde na fóru již nějaké zkušenosti má a nenechá se tahat za fusekli. :-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pisal som 1mm nad indikator, neviem kolko je indikator, ci 3, ci 4. A v servise vysedavat nemam cas a jednak su cakacie doby na servis 3tyzdne. Ja servis nemam v meste a po ceste ked necham auto, tak dalsich 30km do prace dpravim cim? Uzavrem to tum, ze proste nove auto by teda take problemy mat nemalo. Aj ked je prvovyroba. Sedacky a ine veci prvovyroba nie je. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...