Přejít na obsah

Zimni pneumatiky a disky


slovacik

Doporučené příspěvky

před 4 hodinami, slovacik napsal:

Ahojte,

Už máte vybrané zimné pneumatiky? 

Môžete dať čo sa tyká ceny a kvality nejaký typ? Veľa km v zime nenabehám.

Ďakujem

Jak už jsem psal, 205/55 R16 jsou jedny z nejlevnějších rozměrů. Pak záleží v jakém prostředí jezdíš. Samozřejmě na pneu není radno šetřit, ale pokud nejezdíš často na hory popřípadě bydlíš jen v nížině a ve městě, tak Barum Polaris 5 poslouží dobře. V opačném případě volit Nokian/Continental/Mischelin/Goodyear, mezi těmi co jsou ve všech testech na prvních příčkách moc rozdílů nehledej. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 minutami, MilanHos napsal:

Proč nezvolíš rozměr 205/55 R16? Ty jsou jedny z nejpoužívanějších rozměrů a tudíš levné. Na ty 205 nejdou dát řetězy? Ono, že je v TP u 195/60 M+S neznamená, že jiný rozměr nemůžeš na zimu použít. 

Právě kvůli řetězům. Sice povětšinou absolvuju zimy v nížině, ale už bylo pár cest do hor kdy se jelo i po ledu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Aky máte rozmer pneu v TP?

Ja mám pri všetkých rozmeroch rýchl. index V. aj pri zimných. Fakt nechápem. Pritom sama škodovka predáva sadu, kde je index H, ktorý bez tak pokrýva to auto. Už som písal na poisťovňu o stanovisko, či akceptujú index H, nakoľko nie je v TP, bez dopadu na plnenie pri udalosti. Ale toto vidím fakt prvý krát v TP, že všade je stanovený aj index rýchlosti a ešte k tomu taký vysoký aj pre zimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slovenská vyhláška je v podstate rovnaká.. na zimu môžeš dať nižší rýchlostný index, ale buď musíš mať niekde na čelnom skle nálepku s upozornením na obmedzenú maximálnu rýchlosť podľa indexu pneu, alebo nastaviť v infotainmente auta toto obmedzenie. Scala by to už mala podporovať - pozri manuál.

 

Potom daj vedieť, čo ti poisťovňa odpovedala...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, vďaka za odpovede. No ale ak dám pneumatiku H nič predsa nastavovať nemusím, lebo auto ma max. rýchl 202. Preto mi príde nelogické, ž enikde nemám Hčkove rýchlostné indexi zapísane. Pozriem pre istotu doma ešte raz COC, či nenastala chyba pri prepise. Ale ak sa dobre pamätám bolo tam V. A hľavne to V pri rozmere 195/60 M+S mi príde extrém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, csabac napsal:

Aha, ty to tam mas.Ja to v TP nemam a nemam to ani v COC certifikate na zaklade ktoreho robili TP. Vid. foto

Toto mi je fakt divne

 

tp.jpg

 

Ahoj ja mam presne vo VTP napisane ako ty .

Prave dnes som rieisl ake kolesa na zimu kupit alu disky sa mi zdaju drahe. 

Ak mate niekto dobru volbu co sa tyka diskov dajte to sem. Pneum asi kupim Polaris 5 . Zima zas tak velka v poslednom case nie je

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal by si mat to co mas v tp a tp by mali byt schvalene rozmery. Ale nejak to nesedi. Tie m+s su oznacene preto, lebo take uzke na leto nemozez, len zimne. Ostatne rozmery, mozes i v zimnych i letnych variantach. Ja by som s kludom dal H, no cakam na tu poistovnu, lebo vraj boli pripady, kde neuznali na havarijko poistne plnenie. Myslim si, ale ze tam bol i rozmer ci ine parametre zle. Uvidim, mam tu istu poistovnu i na astre a nemal som s nimi problem este. Vzdy slo vsetko hladko a rychlo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se jen tak straší s těma pojišťovnama, mě se třeba jen podívali na vzorek a víc nezkoumali. Spíš by byl problém s nesmyslnými rozměry než jiné písmenko indexu.

 

@brrrrmopravdu musíte lepit upozornění na čelní sklo? U nás by mělo stačit na palubní desku kde to je stále na očích. Na tom čelním skle to přece může vadit výhledu. Každopádně v palubním počítači to není extra náročné nastavit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak s těmi indexy je to jen do doby než se něco stane a začne se to řešit. Pak se hledají důvody proč neplnit. Je to vždy na každém jak se k tomu postaví. Pojišťovny vždy hledají výluky.
Jinak s tím upozorněním. Já to měl na starém golfu nalepené na sloupku řízení shora (jakoby za volantem). Šlo a nešlo to i vidět [emoji3]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MilanHos no vlastne musí to byť nálepka v zornom poli vodiča, čiže mohla by stačiť aj palubka alebo stĺpik ako u vás. Samozrejme zákon o cestnej premávke, ktorý má vyššiu právnu silu ako vyhláška, zakazuje dávať akékoľvek nálepky do zorného poľa vodiča. Ale to je už len asi detail na diskusiu do inej témy..

 

V súčasnosti to už asi všetky nové autá majú vyriešené cez palubný počítač - minimálne všetky Scaly by to mali mať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poistovna odobrila nizsi index rychlosti ako je v TP. Takže za mňa to budú NOKIAN D4 rozmer 205/55R16 91H a plecháče podľa TP k tomu.

Pripajam odpoved z poistovne: "nesulad rychlostneho indexu nebude mat vplyv na pripadne poistne plnenie"

 

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minulý týden jsem už byl přezout a dostal jsem od Arvalu Fulda Kristall Control HP 2 205/50 R17. Přijdou mi, že jsou mnohem tišší, než co jsem měl letní Bridgestone Turanza T005 205/50 R17 z výroby. Takže zatím spokojenost, více nemůžu porovnat vzhledem k počasí. ;-)

Jinak při druhé jízdě se ozvala kontrolka tlaku pneu, zkontroloval jsem na benzině, všude bylo 2,5, tak jsem to nechala vyresetoval. Od té doby klid. 

Editováno: , autor: tomas.zmuda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...