Přejít na obsah

CarPlay - kvalita hovoru přes kabel - iPhone


Doporučené příspěvky

Ahoj lidi! Dostal jsem v práci novej služebák. Je to Fabia combi III vyrobená teď v létě. Má CarPlay, s kterým jsem spokojenej. Používám Waze a Spotify, což je super. Mám ale problém s kvalitou hovorů, když jsem připojený přes usb kabel. Když volám se zapojeným kabelem, je kvalita hovoru mizerná, když kabel odpojím a přepne se hovor na bluetooth, rázem je kvalita o dost lepší. Říkalo mi to už více lidí, že mě hůře slyší a když jsem kabel vypojil, vždy hned zlepšení. Používám iPhone + origo kabel. Nemáte s tím někdo prosím zkušenost? Nenapadá někoho, jak to řešit? Díky moc! Tonda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvalita hovoru, jako že ty špatně slyšíš druhou stranu, nebo druhá strana špatně slyší tebe? nedá se při tom hovoru "přes kabel" někde nastavit mikrofon (Auto vs. Mobil)? Když mlusíš o volání přes BT, myslíš položku na rádiu "Phone" a když přes kabel, tak myslíš telefonní rozhraní co je v CarPlay? Pokud ano, co se stane, když máš telefon připojen do CarPlay a voláš přes tlačítko Phone?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slyší mě právě špatně ostatní, já je slyším dobře. Jinak projel jsem snad vše nastavení, ale nikde tady ta funkce není. Přes "phone" bez kabelu to právě funguje dobře, všichni mě slyší dobře, ale jak připojím kabel, už je to špatný. Když je kabel připojen, tak se automaticky aktivuje Carplay a sekce "phone" už nefunguje. Docela se divím, že s tím nikdo nemá zkušenost. Že by vadný kabel? Nebo USB konektor? Nějak se mi to celé nezdá :-/ Chci využívat navigaci a zároveň i volat. Jak toho můžu docílit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 27. 9. 2019 na 17:47, Martab napsal:

Zkus při volání, zda to nebere ten mikrofon telefonu (třeba si dát telefon k ústům, zda to pomůže (při stojícím autě :) . IP nemám, tak nevím, zda se to dá přepnout, u Androidu je tam tlačítko přímo při probíhajícím hovoru.

Zkoušel jsem to, mikrofon telefonu to bohužel nebere. Můžu to přepnout na displeji, ale pak jede i zvuk jen přes telefon. Už fakt nevím, čím by to mohlo být. Co třeba zajet do Škody?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 28. 9. 2019 na 19:19, Jaraa napsal:

Kde máš umístěn telefon?? Já ho mám pod ruční brzdou. Kvalitu hovoru mám stejnou jak přez BT nebo kabel. Tipnul bych to na špatný kabel.....

Telefon mívám v přihrádce pod rádiem. Kabel už jsem zkoušel jiný a pořád je to stejný. Už fakt nevím co s tím. Iphone mám zánovní a kabel taky. Musí to být snad v tom autě něčím :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím, mám Škodu Octavia 2020 a presne rovnaký problém. Už tretí iPhone, káblov som vyskušal niekoľko - druhá strana ma cez Car Play zle počuje. 
Kolega - rovnaké auto, Android play a úplne rovnaký problém. 
Podarilo sa Vám nájsť riešenie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...