Přejít na obsah

Závada Start stop 1,6 77kw


JakubCz

Doporučené příspěvky

1,6 77kw 203xxx km. Vůz koupen s vypnutým systémem start stop. Po roce vyskočila hláška " závada start stop " a po stisknutí tlačítka start stop závada zmizí. Diagnostika hlásí EGR. Je třeba vyměnit nebo pomůže zapnout funkci start stop, aby si řídící jednotka uvědomila, že vše funguje?

Předem děkuji za radu 

Editováno: , autor: Pawouk
Upraven název tématu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vím, tak start stop je funkční jen tehdy pokud je motor a jeho příslušenství OK. Předpokládám, že S/S je vypnutej pouze softvarově nastavením teploty, nebo napětí na hodnotu která v praxi nenastane a tím není splněná podmínka funkce S/S. Podobně jako když se odpoutáš. Problém bude patrně v tom EGR ventilu, který nefunguje jak má a tím řj. vyřadila z funkce S/S. Chtělo by to asi najít někoho kdo umí s diagnostikou trochu víc než jen načíst paměť závad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Jarda-k napsal:

Pokud vím, tak start stop je funkční jen tehdy pokud je motor a jeho příslušenství OK. 

 

Nevím, jak přesně je vypnuto, ale na tenhle systém určitě nějak. Nyní byli dva dny, kdy porucha se neobjevila a dnes opět ano. 10.10 jedu do autorizovaného, tak mohu následně napsat pro info, jaká závada byla objevena

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, pokud je mi známo, tak S/S jde vypnout jen třemi způsoby. Buď hardwarově: odpojit konektor na mínus pólu u baterky, čímž se zruší inteligentní dobíjení včetně S/S, nebo se paralelně k vypínacímu tlačítku připojí zařízení které po každém staru simuluje stisknutí tlačítka deaktivující S/S. A potom sowtvarově jak jsem popsal výše. Klasicky zcela vypnout S/S, případně otočit funkci tlačítka přes diagnostiku patrně nejde. 

 

Nejsem si jestej jestli zrovna v autorizáku udělají víc než výpis paměti závad. Ale třeba budeš mít štěstí a narazíš na odborníka kterej umí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...