Přejít na obsah

Neukazuje teplota/čidlo? 2004/75kw BFQ s climatronic


Wakizashi

Doporučené příspěvky

Ahoj,

zkusím to relativně smysluplně... Před pár dny mi přestal ukazovat budík teploty motoru. Je jedno, jestli je venku tepleji nebo ne. Auto jezdí ok, spotřeba mi přijde stejně nízká, ale budík teploty na 0. 2x za těch několik dnů vystoupal, ale pak hned klesl na 0 během vteřiny dvou. Takhle to je delší i krátké trasy, pořád na 0. Než myslet na termostat, kde by mi to podle mě asi skákalo sem a tam nebo alespoň ukazovalo nižší/vyšší hodnoty teploty dle otevření/uzavření, jsem to svedl na čidlo, které se snad dost často rozbijí a je levné, že jo...  Tak jsem objednal dle VIN na SKODA DILY- zdravim NOIZERA. Akorát mi přišlo nějaké čidlo šedivé 2pólové, které pasuje do předního konektoru  u rozdvojky (jestli tutově pasuje i do té samotné části motoru, nevím, nezkoušel jsem radši), které vede ještě k dalšímu čidlu, zelenému se 4 póly - to asi potřebuju. Kdybych nebyl idiot, mohl jsem si asi ušetřit čas a asi i litr chladící kapaliny, která mi umně vytekla, jelikož nemám čtyři ruce a nestíhal jsem čeknout spávnost čidla a ucpávat díru, protože má konektor na kabelu 4 kabely. Takže plánuju brnkout do škoda dílů a zeptat se na ten 4pól a doobjednat ho. Rád bych se ještě vás zeptal k čemu slouží ten 2pól a pak ty všechny póly na 4pólu. Na VAG to teď napojit bohužel nemůžu. Kdyby někoho napadlo něco dalšího, díky za rady. Snad to dává smysl trošku, co jsem napsal...

 

Jo, teď mne ještě napadá. Jak začala být zima, auto chce po prvním nastartování ráno zkontrolovat chladící médium dle kontrolky na maxidotu. Obvykle popojedu, zastavím, nastartuju a ok. Chladící kapalina byla v oblasti kousek nad minimem, takže by to asi mělo být  ale ok. Leda by bylo citlivější, když je je teď zima. No preventivně jsem maličko kapaliny přelil a uvidíme jestli to bude řvát.

Editováno: , autor: Wakizashi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, noxik600 napsal:

Dva piny jsou kostry, jeden dává hodnoty pro ŘJ a jeden pro budíky.

Jestli se pletu, tak mě opravte.

 

A dvou pin dle obrázku:a1636786c0ac9619bdbc3f03b9eb61b6.jpg

Ahoj, takže to, co jsem koupil (aspoň teda se správným těsněným a U ringem) https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/06a919501b-cidlo-teploty-chladici-kapaliny-skoda-4985.html je ten Sender? Ten je teda k čemu?  A podle PN to sedí na něj a asi je mi teda k ničemu? Díky. 

Editováno: , autor: Wakizashi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...