Přejít na obsah

Cukání volantem


JirkaV79

Doporučené příspěvky

Zdravím. Může mě někdo prosím poradit.  Mám Fabii 3 Combi  5.2016. Zjistil jsem ,že mě cuká volantem. Když stojím a normálně otáčím volantem ,tak to nedělá ,ale pokud  točím pomalu ,tak cuká. (Když pomalu  dojíždím třeba na semafor na červenou a trošku otočím do strany tak v něm cukne.) Mám to v záruce a byl jsem s tím v autorizovaném servisu a bylo mě řečeno ,že je to normální. Kamarád má to samé auto jen novější verzi a  nedělá mu to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@JirkaV79 Já si toho taky všiml, někdy si s touhle fičurou hraju. Stojím na semaforech a musím úplně pomalinku a jemně točit volantem a jako bych přejížděl nějaké aretace. To cukání mám v každém případě úplně jemné a vůbec neruší, vlastně musím stát, úplně pomalinku dvěmi prsty točit volantem a soustředit se na to. Podle mě to je normální.

 

EDIT: napadlo mě jestli to nedělá elektronický zámek volantu.

Editováno: , autor: los pakos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jel jsem delší trať a i při jizdě jsem to cítil ,když jsem zpomaloval na semafor a když jsem stál. (možná jsem se na to moc zaměřil) Jeden den auto stálo a rozhodně to nedělá tolik,ale stále dělá. Jenom mě štve ,že kdykoli přijdu do autorizovaného servisu s nějakým problémem co se týká záruky ,tak je vše ok. Pokud to nehlásí nějaký problém auto je podle nich v pořádku. (před rokem jsem tam byl reklamovat rosení předních světel a podle nich je to normální. Teplota venku 7 stupňů a níže a já mám orosené přední světla a to je v pořádku. Dle vyjádření servisu. Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Stejný problém jsem měl na předchozí Fabii r.v. 2016. Navíc se při poklesu teploty přidalo cvakání při rychlém otáčení volantu. Údajně špatný sběrací kroužek a čidlo pro úhel natočení volantu. Oprava není možná, takže proběhla výměna celého sloupku řízení v záruce. Servis s tím neměl problém, už po pěti minutách co jsem předal auto, věděli o co kráčí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...