Přejít na obsah

01274 - Krokový motor klapky rychlosti jízdy


Zubrik4

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni,

Velmi prosím o radu. Diag mi vypsal chybu:
01274 - krokový motor klapky rychlosti jízdy
projevy: žádné
trvale

Jak se projevuje:
Nefouká mi vzduch do kabiny auta na ECON, fouká pouze na vnitřní cirkulaci, přičemž ten vzduch je strašně vlhký a v tomto období se mi začala mlžit okna a ten vzduch, co jde s ofuků není moc čerstvý. Klimatizace pokud zapnu fouká jen na teplotu nižší než je v kabině, tedy...pokud v létě je v kabině 30°C, tak klima fouká v celým rozsahu (od LO do HI), ale pokud je v kabině třeba 21, tak klima fouká jen od LO do 20,5, poté už nefouká. Popř teď, kdy je chladno, tak klima fouká jen na LO.
Spíše mě zařáží, proč nefouká na ECON. Rozfoukne se třeba tehdy, když couvnu, ale jen tak na 5s.

Jasný, četl jsem nespočet diskuzí o tom, že je to servomotor V71 pod spolujezdcovým kastlíkem. A tam je ten problém. Rozebral jsme dnes kastlík, abych viděl na servomotorek, jenže ten funguje. Pokud zapnu vnitřní cirkulaci, tak se klapka otevře, pokud ji vypnu, tak se klapka uzavře. V autě by měly být ještě 2 klapky (servomotorky?) - tuším V70, V68. K čemu slouží ony?
Neví někdo, proč tato chyba je popsána jako "01274 - Krokový motor klapky rychlosti jízdy", ale všichni ostatní snad mají "01274 - motor tlaková klapky...

Prosím o jakoukoliv radu :( :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro ty, kdo by měl podobný problém. U mě to opravdu byl motorek V71 u spolujezdce, ale konkrétně až ten druhý za ním, co je blíže u čelního okna, co ovládá klapku pro průchod čerstvého vzduchu a pracuje zároveň s motorkem (a klapkou) na ovládání vnitřní/vnější cirkulace. Můj motorek byl slaboučký a nedokázal utáhnout zadní klapku (průchod čerstvého vzduchu), která tak neustále byla v poloze zavřeno a bránila průchodu čerstvého vzduchu. 
Jel jsem tak na vrakoviště, kde jsme si chtěl motorek vymontovat z jiné OII, k mému překvapení zrovna u této byl servomotorek pouze jeden, a trochu jiným mechanismem byly ovládáný obě dvě klapky jedním motorkem. Každopádně pán měl i jeden vymontovaný, který jsme potřeboval (kód 1K0907511D) a za 500,- mi ho dal :).
Opravu zvládne doma snad každý sám - já vypl airbag spolujezdce, vymontovat pár torxů na sundání kastlíku spolujezdce a ten odpojit od hadice klimy, světla a airbagu. Poté je krásný přístup na klapku a servomotorek. Odklapne se jen plastový kryt, co chrání servomotorky a vyklapnou oba servomotorky (já měl oba na čepech bez šroubků) - popř. prvně vyzkoušet funkčnost :) 
Když jsou odklaplý oba motorky, rukou se dají klapky jednoduše naklápět a při zapnutém ventilátoru zjistit, jak mají fungovat :)

Teď už jen musím odstranit chybu airbagu, který na mě svítí a pěkně foukat :D  

Editováno: , autor: Zubrik4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...