Přejít na obsah

výmena rozvodov


Matej2702

Doporučené příspěvky

Dělal jsem několik těchto rozvodů s nájezdem přes 200 tkm a byly na tom ještě poměrně dobře. Žádný kritický stav, že by si člověk řekl že bylo za pět minut dvanáct.

Na jednom dvojkovým supu s 2,0TDI CR (rozvody totožný s 1,6tkou) jsem je dělal při asi 220 tkm a taky byly celkem OK, jen ta malinká kladka byla trochu hlučnější, ale nic kritickýho. 

Na svém rapidu mám teď 126 tkm a při nějakých 180 - 190 tkm je taky vyměním, myslím, že déle to psychicky nevydržím... :)

Kritický díl je vodní pumpa, ale ta těch motorech co jsem dělal byly vždy původní a měly jen nepatrný stopy úniku kapaliny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 25. 10. 2019 na 7:37, PajaSS napsal:

Tak já dělal rozvody při 155tkm, protože se mi rozpadly ložiska v pumpě (za dva dny mi přes ní vytekla všechna chladící kapalina). Rozvody byly při kontrole OK, ale když už to měl rozdělané, tak se to udělalo při jednom. Ale je to asi kus od kusu

Nakoniec mám podobný problém, tiež mi tiekla chladiaca a nevedel som z kade a išlo to z vodnej pumpy a mechanik mi povedal, že je už aj opotrebovaný remeň, tak mi vymenil komplet rozvody aj s vodnou pumpou... a to mám 150tkm najazdených .. ale je to asi naozaj kus od kusu ... dík za info

Editováno: , autor: Matej2702
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O tom si se ale nezmínil, že ti mizí chladící kapalina.... To je jiná, při těchto km je samozřejmě na výměnu vše.

Jinak já mám zkušenost, že řemenu jako takovýmu  většinou nic moc není. Myslím pohledově. To spíš ložiska v kladkách jsou někdy slyšet. Hlavně ty malý kladky. A pak ta vodní pumpa, ale to kus od kusu. Hlavně je důležitý dát při výměně vodní pumpy novou chladící kapalinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...