Přejít na obsah

Nepřišla mi výzva k zaplacení pokuty za parkování od městské policie


Doporučené příspěvky

Dobrý den,  za stěračem jsem našel pokutu za parkování a to od Městské policie. Bylo tam zmíněno...  Zaplaťte do 5 dnů na adrese..... Bohužel, jsem neměl prostředky na nečekaný výdaje. Proto jsem byl zdrženlivý, jsou to dva měsíce a stále mi nepřišla výzva, nebo složenka na uhrazení? Jak je to možné. Pokud je na lístečku napsáno,  můžete zaplatit na adrese... A to do 5 dnů? Co se děje pak, projdeto nějakým řízením a přijde mi to poštou?, takhle jsem to alespoň pochopil.. Máte s tím někdo zkušenost? 

Editováno: , autor: MišákH
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám takový pocit, že to změnili a prekluzivní doba (zaniká nárok) se protáhla na 24 měsíců vlivem různých pokoutných firem/lidí, kteří všemožně protahovali řízení přestupků.
Myslím si, že dostaneš po nějaké době oznámení do schránky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, graun napsal:

Mám takový pocit, že to změnili a prekluzivní doba (zaniká nárok) se protáhla na 24 měsíců

ono je to složitější: u přestupků (nejen dopravních) je promlčecí lhůta jeden rok, respektive tři roky u přestupků, kde hrozí pokuta až 100 tis. Tato promlčecí lhůta je ale přerušena v okamžiku, kdy je oznámeno zahájení řízení o přestupku a od toho okamžiku běží znova 12 měsíců. Pak může být ještě přerušena (a opet vyresetována) rozhodnutím o uznání viny. V zákoně jak pak maximální promlčecí lhůta omezena na tři roky, resp. pět let u přestupků se sazbou až 100 tis.

Takže rok mají na to, aby tě upozornili, pak další rok na to, aby to vyšetřili a pak rok na to, aby ti oznámili, že ti dali pokutu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No listecek za steracem muze byt treba jen za 200. nebo domluvam. Osobni zkusenost s mestaky v Ostrave. Zatimco spravni rizeni zacina na 1500. Takze v tomto pripade je lepsi opravdu byt proaktivni. Ale zalezi kde to by bylo.

Prvni listecek mi napsali na zabor verejneho prostranstvi (stal jsem vedle cesty u plotu v podstate na hline, o trave se neda nic rikat. A kdyz to na te sluzebne zjistil a rekl jsem mu kde, to bylo. Tak jen nekam zavolal a ujistil se zda na domluvu musi delat lustraci. A ze pry ne. Tak to resil domluvou. Jinak bych se musel bat cely rok abyc to nedostal podruhe. Protoze pak by to bylo rovnou drazsi:(

2. pripad byl v centru pred divadlem. Cele stare centrum Ostravy je zona zakaz stani. Nejak jsem to nevedel:) A to se tam pohybuji od roku 1993. proste na Sykoraku ani jinde jsem si tech znacek nikdy nevsiml a u Myrona pred Atlantikem tam vzdy stoji kolona aut. Takze jsem se opet stavil na sluzebnu radsi mimo centrum. Prijemne pokecal. Ukazali mi spis a jak tam je vse popsane nafocene vcetne situacni mapky s umistenim znacek zony. A ze pry tam to je bezne. Lidi tam normalne parkuji a nekdo tam to policajtum vola. A kdyz je to udani, tak to musi holt resit. Co vim, tak ten listecek tam meli vsechny auta v rade kolem Atlantiku.

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Domluva je zrušená (ano, bude se znovu zavádět) a blokový čístění je za 500 (bez odtahu), ve správku dtto, pokud už jeden není řidič recidivista. Prostě kasička. Když přijde výzva k uhrazení částky, či jak se to jmenuje, tak to bývá okolo 600. Dost se změnily časy - k horšímu. Naprosto přecpaný parkoviště, oni začínaj vybírat na křižovatkách, 5 m před nima (tzorna ta jedna je jak náměstí) a i na zákaze zastavení, kterej je naprosto pointless, asi 6 hodin za týden - kdoví proč tam je. No teď vím jedno, je to kasička. MP si musí obhájit svou existenci, nákup drahý techniky včetně aut a měřidel a ty strážníci svoje prémie. Viž Řehoř a Lázně Bohdaneč, nyní totéž ve Chvaleticích. Stačí vidět statistiky. Represe místo prevence a zatočení s bezďákama, nepřizůspobivýma a gamblerama v hernách - geniální tah.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok chapu to minusko. ta domluva je cca 3-4 roky zpet. a prave kvuli te recidive a lustraci to tak resil. Ze pry prave zabor prostranstvi se resi pak recidiva a opakovana parkovacka za tohle by byla az 50000. Nevim zda me strasil ci ne, ale proste to tak bylo.

Ty 200 mi dali myslim loni ci predloni. Proste jsem to uznal, ze jsem byl v divalde a nevsiml si. byl slusny atd. a dali mi to za 200. Holt asi taky zalezi na lokaci. Vedel jsem ze treba v na centrale na Masarykaci jsou protivnejsi. Proto jsem schvalne zkusil jinou sluzebu. A tam byly mile policajtky. Otec pred iks lety dostal 500 za vycuhujici 0.5 auta z parkovaciho mista do zakazu stani (resp. po smeru jizdy byl zakaz stani nasledovany znackou parkoviste. A on se cely nevesel.

V obou pripadech vyzva neprisla, jen parkovacka za steracem. tj vyreseni do 3 dnu. Holt co MP to jiny pristup.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas s lumirnavrat. Na místě, nebo na úřadu je to vždy levnější jak ve správním, kde je sazba jen za chycení kliky od dveří litr nebo už 1500? plus flastr obyčejně v horní sazbě. Mě to za ten ztracený čas nikdy nestálo a řešil pokud možno ihned za nějakou stovku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás dává MP lístek za stěrač + fotí auto. Na lístku je "předvolání k vysvětlení" a obvykle je to hned za 200 kč, jelikož když jde o nahlášený přestupek - výjezd, musí se platit, bez pokuty to nejde. U nás ve městě totiž MP funguje tak, že hlídky projíždí klidně okolo špatně parkujících aut (bílé pruhy, žluté čáry, zeleň, invalida) a nedělají nic. Až když přijde podnět od nějakého občana, tak to řeší :-D. Produktivní jsou jen na náměstí, kde je radnice :-D. Tam člověk na chvíli zaparkuje a do 5 minut jsou tam. Kolega špatně parkoval v jiném městě než bydlí a přišel mu doporučený dopis a musel zaplatit 1000 kč, dokonce do nějakého termínu (žádný lístek za stěračem ani neměl). Takže asi záleží jak v daném městě MP funguje...

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč DS, tu stejně řada úřadů stále ve styku s občanem ignoruje i když ji musí používat. na DS se už při zřízení nabaluje povinnost použítí pro podání na FÚ a na to jim seju, řada lidí to ani netušílo a mělo s nimi tahanice. Stejné je to s očipovanou občankou, stát teď dodatečně vymýšlí na co by čip vlastně fungoval, ale zadání bylo jasné, OP s čipem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Pánové, je to tak. Pokud nebude řešit a nedostavíte se k řešení přestupku, ze kterého jste jako řidič podezřelý, strážník počká cca 2 týdny a poté pošle - oznámí správnímu orgánu. Doloží úřední záznam a oznámení o podezření z přestupku, ve kterém uvede důvody a důkazy o které se jeho tvrzení popírá, přiloží fotografie, situační plánek. Úřední to zkoukne a pokud je vše v pořádku pošle vám pokutu příkazem 1000 - 2500,-Kč. Až poté co se odvoláte probíhá správní řízení a pokuta může narůst o dalších 1000,-Kč za zahájení řízení. Pokud se dostavíte na služebnu s trochou pokory, může to být klidně jen 100,-Kč

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....a ve správním řízení jsem jako majitel povinen sdělit, komu jsem vozidlo svěřil ( já to přece neřídil a neparkoval ), takže sdělím osobu, komu jsem vozidlo svěřil a tato druhá osoba již nemusí ze zákona sdělovat ( protože není majitel), komu vozidlo svěřil, a jelikož nebude vypodívat proti osobě blízké ....a věc se odloží :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takto to funguje nyní. Dřív se majitel odkazoval na osobu blízkou ( to nyní nelze) a proto tento sdělí osobu, které vozidlo zapůjčil. Tato následná osoba už ale  nemusí sdělit, kdo vozidlo řídil ( protože není majitel/provozovatel)  a odkázat se na osobu blízkou ( a to bez postihu jak této osoby, tak bez postihu majitele vozidla) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak. A pokud se skutečného viníka nepodaří dohledat (nepřizná se, odmítá vinu, je nekontaktovatelný apod.), tak se úředník vrátí k majiteli vozidla.

 

Jinak na osobu blízkou se dá odkázat i nyní (podle evropského práva nemůže být nikdo nucen, aby svědčil vůči sobě a svým blízkým. Takže u soudu nemusí obviněný - na rozdíl od USA - říkat pravdu a má "právo lhát"). Ovšem v tomto případě je to k ničemu, protože to stejně skončí u majitele vozu. Jediný rozdíl je v tom, že mu za to nelze strhnout body, protože porušení povinností majitele motorového vozidla není bodově sankcionováno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...