Přejít na obsah

Jednotka ABS, ESP 1.9TDI 77KW 2009


Tomáš Síth

Doporučené příspěvky

Ahoj, vyřešil někdo problém s jednotkou ABS? Opravuje někdo?

z výše uvedených textů vyplývá, že se jedná o opakovanou běžnou závadu (která se asi projeví po zásahu při svolávačce). Předpokládám, že se tomu někdo věnuje. Doporučíte někoho?

Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, osobně jsem se tehdy rozhodl zakoupit nový orig. díl, ale jednotky běžné opravuje tato firma: https://www.ecuservis.eu/, recenze mají dobré, ale oprava vycházela na 9500,- a teď kde máte částku za práci mechanika apd. 
Přeji hodně zdaru při řešení tohoto problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, mě se po roce a půl povedlo na bazaru koupit stejnou funkční jednotku za 1300 Kč
je to boj jí sehnat ale dá se :D
Našel jsem pána z Jihlavy který se zabývá opravou jednotek kde není nutná ani domontáž

Oprava výjde na 2500 K což je hezká cena. Zkuste mu napsat nebo zavolat třeba se něják domluvíte

 

https://sluzby.bazos.cz/inzerat/126483272/oprava-abs-ridicich-jednotek-vw-audi-skoda-seat.php

Martin Zvoník Tel:  730 601 504

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
V 15. 10. 2019 na 23:55, error_404 napsal:

Nedavno se me stalo to samy.. abs, esp, vykricnik (!), + jeste servo.. diagnostika vypsala chyby, k abs se neslo ani dostat, nektery chyby sly myslim i smaznout.. pak se promerili pojistky, jedna spatna, po vymene porad stejny chyby, k abs se uz slo dostat a vypsalo to chybu myslim ze svorka 30 pokud se nepletu. Pak sem nastartoval, vsechno zhaslo a od te doby je klid. Pak se to jeste napichlo a haze to porad chybu serva a myslim i neco s tou svorkou - to musim jeste poresit..
Nevim jestli jsi sel vyluc. metodou, ale ty pojistky zkus promerit, sem myslel, ze budu muset taky shanet jednotku abs a velky hovno ;) cus

Řeším teď úplně stejný problém, pojistky jsem už 2x zkoušel a kontrolky stále svítí. K řídící jednotce ABS se vůbec nedá dostat. Můžete mi prosím poradit, jak ji co nejlépe demontovat ven? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ten přístup je fakt na prd. Asi tě nemine dát to ven i s čerpadlem. Tak jsem to udělal já. Pak zpět. Pozor na dotahování - pouze rukou!!! je to hliník. Poslední závity  klíčem. Je třeba mít jistotu, že nejdeš přes závit, jinak měníš celou trubičku. Nakonec odvzdušňovat, odvzdušňovat, odvzdušňovat.

Ještě než to vytáhneš, dej si okolo hadry, aby ti to něco nepoleptalo.

 

Rady typu ohnout trubičky a vytáhnout jen jednotku jsem se hodně bál, protože, když nejede jednotka, dá se s tím normálně jezdit (jak v žigulíku), ale když praskne trubička, je to blbě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím

 

Ano lze tyto jednotky opravit z 90% s chybou 1130 - ABS-provoz, 008 - neverohodny signal - Sporadická

 

Tel: 730 601 504

 

https://sluzby.bazos.cz/inzerat/139479996/oprava-abs-ridicich-jednotek-vw-audi-skoda-seat.php

 

Není nutná demontáž, opravíme přímo v autě na počkání. Pokud jste zdaleka/nechce se Vám jezdit k nám, můžete jednotku vyndat a poslat poštou, opravíme ji a na dobírku posíláme zpět k Vám (není nutno vyndávat celé ESP a rozpojovat hydraulický okruh, stačí odmontovat řídicí elektroniku - černá část, drží 4 šroubky, pro více info o demontáži klidně zavolejte)

Editováno: , autor: ZvonikMartin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Ahoj, řeším taky teď tento problém. Po zapnutí zapalování svítí ABS, ESP, bliká ruční brzda a auto asi 5x zapípá. Umí někdo poradit, jak tento problém vyřešit opravou/výměnou? Závady smazat jdou, po chvilce jízdy se ale objeví to samé, ale závada už jen 01130. Octavia 2 po fl, 2.0tdi 103kw, rok 2009.

IMG_2081.jpg

IMG_2082.jpg

IMG_2083.jpg

IMG_2079 (1).jpg

Editováno: , autor: Dann83
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Zdravim vsechny, napadl snih a vcera pri brzdeni sepnulo ABS a pak nastal vypadek ABS/ESR signalizovany na pristrojovce. Pred lety byla ABS jednotka na svolavacce, bohuzel po ukonu neumrela a Skoda Auto se uz k tomuto problemu s poruchou ABS jednotky nehlasi. Po svolavacce to vydrzelo 2 roky a pak pri normalni jizde (zadna krizovka) budiky blikaly jak vanocni stromecek, ktery signalizoval vypadek ABS/ESR. Domluveno prehrani alternativniho firmware, ktery by mel problem navzdy vyresit. Nyni pri druhe zime od prehrani se pri vetsi zatezi jednotky (prudke brzdeni na snehu nebo rychle "mysky" tam a zpet) dojde opet k vypadku ABS/ESR systemu. Nejhorsi na tom je, ze je to strasne nebezpecne pokud to vypadne v nejake krizovce, protoze v tu chvili se auto zacne chovat naprosto nevyzpytatelne. Uvazuji, ze bych jednotku vymenil. Otazkou ovsem je, jestli je nutne menit cely blok nebo staci pouze elektronicka cast? Nevite nekdo?

 

V aute je nyni řídící jednotka SW: 1K0 907 379 CD    HW: 1K0 907 379 AD

 

Nekde jsem cetl, ze je lepsi puvodni jednotku nahradit 1K0 907 375 AN . Je to tak?

 

Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, Frygo napsal:

Klasická závada, i mě to potkalo. Nutná výměna RJ s hydroblokem.

Klidne bych to nechal za nejakou jetou vymenit, ale je otazkou za jakou? Autorizak chce necelych 30 litru s praci za novou a to do tak stareho auta vrazet nechci. 
 

Jednotka je: 1K0 907 379 AC, po svolavacce se v diagnostice hlasi jako 1K0 907 379 CD. Net je plny jednotek z vrakace, ale nevim jak se dopatrat toho spravneho oznaceni, ktere by tam pasovalo. Pokud by nekdo dokazal, dam do posty klidne VIN. Predem diky za ochotu.  

Editováno: , autor: MartinM_2013
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...