Přejít na obsah

Kde se v motorovém prostoru rozděluje napájení mlhovek?


Janotka

Doporučené příspěvky

Mám problém s pravou přední mlhovkou, nesvítí. Závada bude v kabelovém svazku a oprava bude spočívat v natažení nového drátu.

Jediný problém, který mám, nevím kde se nachází svorkovnice na které se rozděluje vedení na pravou a levou mlhovku, Poradíte?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Říkejme tomu jak chceme jde mi prostě o to co je na schématu označeno jako D59, tedy místo kde se z 2,5 bila/žluta stává 2x 1,5 bílá žlutá.  Závada musí byt na 1,5 kabel jdoucím od tohoto rozbočení k mlhovce vpravo a přišlo mi nejlogičtější zde napojiti nový.

Nepředpokládal jsem, že by to bylo jen tak rozbočený uvnitř svazku, ale i kdyby, mělo by snad byt dohledatelné kde k tomu dochází. Pod pojmem dohledatelné myslím, v dokumentaci ne páráním celého svazku.

Než tahat kabel až od svorkovnice na příčné stěně vlevo až k pravé mlhovce , to snad natáhnu kabel od levé mlhovky k pravé v nárazníku, sice pak půjde proud k oběma mlhovkám kusem 1,5 vlevo, ale jsou to 55W žárovky a 1,5 by i v izolovaném svazku mela snes 14A a tady to nebude ani 9,5A. Nicméně nejraději byl to napojil  v miste původního spoje 1x2.5 na 2x 1,5 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak, rozbočení je ukryté ve svazku. Předpokládám, že to bude někde hned za svorkovnicí na mezistěně, v tom kaslíku se stěrači. Zde se hlavní svazek rozdvojuje pro levou a pravou stranu. Není ale úplně jednoduché ho rozmotat a cokoliv ve něm najít.

A není chyba v ukostření?

Pokud je opravdu vadný "plusový" vodič, tak bych to tipoval buď hned na začátek úsek svorkovnice mlhovky odbočka od svazku ke světlometu. A nebo klasika - vyhnilý hlavní svazek pod ŘJ motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...