Přejít na obsah

Zvláštní zvuk po výměně rozvodů


matyasvane

Doporučené příspěvky

Ahoj komunito,

Tento pátek jsem si nechal vyměnit rozvody v servisu u OIII 1.6 TDi 77kw. Na rozvody byl použit materiál od společnosti Ina.

 

Ale co se neděje, první den bylo naprosto vše v pořádku, ale další den se motor začal po vyšším nájezdu km ozývat daleko více (větší hlasitost) a takový prapodivný zvuk. Nejsem mechanik a nevím jak probíhá výměna rozvodů, ale přijde mi, že auto má i menší výkon - ale to si nejsem jist.

 

Na budíkách žádná kontrolka nesvítí, otáčky drží a auto se neklepe, pouze zní jako silný traktor. Z relativně tichého vozu se stalo cosi traktorového. Samozřejmě zítra jedu do servisu kde to dělali, ale zajímal by mi spíše i váš názor, co si o tom myslíte.

 

Schválně i odesílám videa, která jsem pořídil v různých situacích před chvílí.

 

Interiér O3 2014: https://youtu.be/ymbX56z5SYI

Exteriér O3 2014 - zavřená kapota: https://youtu.be/mxAkl2-jyLo

Exteriér O3 2014 - otevřená kapota: https://youtu.be/LDtx7ajf_h8

Jízda: https://youtu.be/9tkgjAk-wEk

 

Ano i uznávám, kdybych měl auto se sportovním motorem tak to budu brát, ale na 1.6 TDi 77kw to má velice neobvyklý zvuk.

 

Díky za případné vaše postřehy,

M.

Editováno: , autor: matyasvane
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,
Tak ráno se rozsvítila dokonce i kontrolka motoru. Odvezl jsem auto hned do servisu, kde bylo zjištěno po rozebrání, že rozvodový řemen nějak tlačil na nějakou oblast motoru (vačka?) a tím došlo k závadě, že motor zněl jako traktor. Servis také řekl, že absolutně neví jak se to mohlo stát. 

Potom udělali ještě diagnostiku auta s tím, že jediná závada co se objevila byla vadná lambda sonda. Takže když se kontrolka objeví znovu, budu lambdu řešit :)

 

Díky,
(můžeme lock)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj tento tyden jsem mel stejny problem. Po vymene rozvodu kvuli protikajici vodni pumpe , znel motor jako traktor. Rachtal a divne tahl. Nedalo mi to a nechal jsem to mechanika prekontrolovat. Zjistil ze na palivovem cerpadle se mu to nejak o zub posunulo na rozvodech a tim to bylo spatne davkovany. Po oprave znovu klidny a tichy motor. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...