Přejít na obsah

Technické problémy a závady


losllanos1

Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, csabac napsal:

A co FA a sneh, kasa? Tiez sa Vam vypina? Mne po 5min jazde skonci a nefunguje.

Včera při sněžení trasa Praha - Východní Morava po D1. Po 15 minutách sněžení Scala hodila upozornění, že FA nemá výhled a vypnul se ACC. Za celou cestu, už se radar nevzpamatoval. Celá přijď auta zamrzlá. Jelikož nelze přepnout na normální tempomat, tak jsem holt rychlost reguloval já. Přítelkyně jela druhým autem FIII, celý předek rovněž zamrzlý, ale radar ne, takže jela celou cestu s ACC. Holt je v FIII narozdíl od Scaly vyhřívaný. Kdybych to věděl, jedu raději tou Fabkou. ?

Šetřit se musí na všem, jinak nebude na ty elektro vehikly. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 14. 12. 2019 na 23:05, csabac napsal:

@seal dopln prosim foto, aby sme vedeli, ze kde to prekontrolovat

Ahoj, doplňuji až teď. Zatím uznána výměna pouze pravého světla. Obrátil jsem se na zákaznické centrum, jednání s prodejcem o ničem + se u mě objevil i problém se sklápěním sedačky.

Na fotkách je vidět drobná puklina na levém světle, pravé po výměně + noční foto, kde je to patrné ještě před výměnou.

IMG_4668.jpg

IMG_5991.jpg

IMG_5993.jpg

 

IMG_5998.jpg

Editováno: , autor: Seal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Seal vdaka za foto. To mam asi tiez na svetle. Vcera po wapke mi pri utierani prisla spodna hrana ostra. Tak som pozeral pri nadvihnutom kufri a mam tam fugu. Ako keby dva zacvaknuty plasty svetla sa oddelili, ci odlepili. Uvidim. O 2-3mesiace podla najazdu idem na 1. garancku, tak to spisem zase. 

Sedanka ti drzi po vymene?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uvidime, kazdopadne som nasiel na superb fore, ze to voskuju. akurat nechapem, ze ked S3 nema vyhrievany tiez, tak ako to, ze na S3, co brala priatelka do firmy problem nemaju. A to jazdia aj do Rakuskych alp po daleko zasnezenejsich  cestach, atd.

 

Ale k teme. Potvrdzujem tie zadne svetla. Na oboch mam to iste co kolega vyssie.

Cez vikend som si vsimol fugu zospodu a vytekala voda odtial. Do svetla sa este nedostala. No dnes rano, pri  nakladani veci som sa zameral i na pohlad zpredu a ano na oboch svetlach to je vidiet. Vyfotim, ked budem mat cas a ocistim ich.

Na garancke to zahlasim, no zvazujem, ze zatial ich menit nebudem davat. Len chcem nech skodovka ma info a ked tak, dam ich menit az neskor, ked budu mat novu seriu. Lebo este dopadnem tak isto ako so sedankou, ze zase zle daju.

 

@Seal prosim ta spravil by si foto i po vymenen svetiel. Osobne by som ta poziadal o taku, aby bolo vidiet aj zo spodu, kde je ten spoj, ze ake to mas po vymene.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 hodinami, csabac napsal:

@Seal vdaka za foto. To mam asi tiez na svetle. Vcera po wapke mi pri utierani prisla spodna hrana ostra. Tak som pozeral pri nadvihnutom kufri a mam tam fugu. Ako keby dva zacvaknuty plasty svetla sa oddelili, ci odlepili. Uvidim. O 2-3mesiace podla najazdu idem na 1. garancku, tak to spisem zase. 

Sedanka ti drzi po vymene?

Sedačku jsem už rovnou nahlásil na zákaznické centrum, nějak nechápu postup dealerů, kteří říkají, že Škoda Auto jim to nepovolí vyměnit a tady to pak řešíš a jde to, takže na světlo a sedačku čekám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@petulko krytku som nedoriesil, lebo sa ochladilo a nemam vyhrievanu garaz. Budem to lepit. Na par miestach jemne prichytim, ked bude teplo. Asi dam i silikon, aby voda stekala po nich dole. Uvidim, ale este co tie zadne svetla. Musi sa vycasit, umyjem to a cez den za svetla to prejdem podrobne, ze ako to vyzera a co s tym.

Sedanka sa nevyriesila. Po nastaveni sacto uvolnuje, az sa to zasekne v nejakej polohe. Tam to drzi par dni a potom to zase ide. Aspon keby sa to zasekne tak, ze mi to vyhovuje, no vzdy za tou ciarou cca 1 zubok. Je to lepsie, ale vyriesene to nie je. A chcem to oddialit, lebo neverim, ze tu vadu vo vyrobe vyriesili. Takze budem jazdit dalsie 2-3mesiace a otvorim to na garancke. Nova meta je, do letnej dovolenky chcem mat auto 100%ne.

Osobne neverim, ze to skodovka dokaze dat dokopy.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

 

problém so sklápajúcou sa sedačkou vodiča mám aj ja.

Chcel by som sa opýtať, či niekomu výmena reálne pomohla, nakoľko @csabac písal vyššie, že problém pretrváva aj po výmene?

 

@Seal @PeWe @karkulka02 (prípadne aj ďalší, ktorých sa problém týkal) písali ste, že vám sedačku menili, resp. čakali ste na výmenu. Pomohla výmena a sedačka sa už viac nesklápa?

 

A tiež by ma zaujímalo, či sa tento problém prejavuje len na kusoch, ktoré boli z prvých výrobných sérií a po nejakom čase Škoda na problém prišla a v nových Scalách je to už v poriadku...

 

Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak mozete dajte aj info ako ste dokazali chybnu sedacku. Mne servis reklamaciu neuznal lebo sa v dielni chyba neprejavila a ked som mu ukazal forum kde to riesime tak ho to nezaujimalo. 

Budto ho zavolam na zvezenie cca 50 km alebo sa obratim na oblastneho technika. Ale to by som zas nechcel hrotit lebo ten servis je najblizsi a dochadzat 100 km do ineho je uz na zamyslenie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No presne preto som sa pýtal aj na to, či v novších kusoch je sedačka už od výroby OK. V takom prípade, ak o tom Škoda vie a podnikla nápravné opatrenia je podľa mňa nezmyselné, aby chceli dôkaz. Dátum výroby auta je im predsa známy, tak pri starších kusoch, kde sa problém prejavoval by mali meniť automaticky...

 

Iná by bola situácia, ak by problém pretrvával stále, ale v takom prípade by výmena asi nepomohla...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

csabac: Dakujem za radu.

Teraz cez vikend som si všímol, že na pristrojovke mi ukazuje vonkajšiu teplotu rozdielnu oproti ukazovateloch na tabuli napr. na mostoch alebo v meste a to až rozdielom -1,5°C . Je to normalne? 

Tiež som zaregistroval, že ked mam vypnutu automaticku klimu a zapnem manual tak na teplote +21,5 ide z priduchov uplne letny vzduch a ak pridam na teplotu 23 ide velmi horuci. Pridanie na 22 až 22,5 sa nič nezmeni. Je to OK?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tu teplotu na displayi som postrehol tiez, to som tu uz ani nerozoberal. nepovazujem to za podstatne riesit, lebo bez tak ten software v radiu budu este par krat menit, kym ho ako tak vychytaju. rekord mam z minuleho tyzdna, palubovka -3°C, display -7, riadim sa tym na palubovke, kedze beriem to tak, ze udaje pre vodica by mali byt na budikoch tie spravne.

kurenie scali je podla mna skvele a velmi vykonne, mnohokrat to stiahnem i na 19C lebo auto kuri neskutocne. ale to neberiem ako negativum, skor pozitivum. mylsim si, ze da sa teplota dostatocne regulovat a potrebuje min. zasahov , ak uz sa clovek s autom zzije a pozna ho. podla mna to kurenie zalezi aj od motora, mam diesel a dost dlho je zapnute pridavne kurenie na zaciatku (cca 10-15km)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Joszi @petulko v prosinci jsem se objednal na servis . V lednu auto předáno do servisu  a zároveň jsem předal i na A4 vypsané a vyfocené závady a chyby (vyfocené kolo ovládání opěry sedadla je přímo zde v tématu).  Technik  říkal že použije mou fotku z A4 , na kole stále byly nalepeny kontrolní proužky . Ještě ten den  automobilka schválila výměnu a technik objednal nové střeva opěry (na protokole je i objednávácí číslo , dle google cena +- 280eur) . Druhý den díl přišel a také bylo vyměněno a auto jsem si vyzvedl .  Samozřejmě ještě během toho udělali update MIB3 a dokódování sledování hladiny ostřikovače (auto předáno s téměř prázdnou nádobkou). Jěště když auto bylo v servisu a dělalo se na něm , jsem na mobilu v Škoda Connect viděl , že auto už hlásí nedostatek kapaliny)

Až zhruba 3 den jsem nalepil kontrolní proužky a drží polohu. Jelikož mám sedadlo až vzadu a nevidím na kontrolní nálepky ,ale před cca 5 dny to bylo stále naproti sobě .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Joszi este by som pockal s vymenou ak to nie je kryticke. mne sa to predtym sklapalo uz na 15-20km useku aj o 1-2zubky. teraz to drzi 2dni, potom sa zase posunie. 2dni su ale 400km cca, tak to reklamovat nejdem, lebo myslim si, ze skoda este len teraz dostava spatne vazby a ako sa to potvrdilo i u mna, vymena problem nevyriesila, len zmiernila. mna cca o 2 mesiace caka garancka ak sa najazd nezmeni a predtym asi budem kontaktovat skoda asistenciu, ci kde to kolegovia riesia a dotazovat sa na sedacku, ci je tam uz zmena. lebo menit to zase za mechanizmus, ktory bude vykazovat tie iste vady, zase davat dole calunenie, vyhrev sedacky, airbag je podla mna zbytocne. inak tym co vymenia, odporucal by som prejst sedacku, ci vsetko funguje este v servise. mne chybala napriklad packa na nastavenie vysky a neslo ju ani zacvaknut. takze technik na nej musel poohybat pliesky. to iste riziko al emoze byt pri vyhreve a ostatnych castiach sedacky. dufam ale, ze dokazu ten problem raz a navzdy vyriesit a nebude to trvala konstrukcna vada

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to sedadlo asi ak sa dostane do zadnej polohy uz sa viac nepohne , lebo aj mne ak uz dojde na urcitu polohu kedy uz skoro lezim ako v gauci tak ostane stat ale zaciatok ide.

Ono velmi zalezi od servisu a prijmacieho technika. tam , kde ja chodim asi si su vedomi, ze v okruhu 30km iny servis Skoda nie je. Ale skor je to o charaktere cloveka. V kazdom pripade do servisu pojdem ked bude trochu teplejsie a budem reklamovat sedacku, volant a to vrzganie od stlpika ak nepochodim budem uz pisat do BA na centralu. 

Ten snimac hladiny ostrikovacov  nemam v aplikacii v mobile ale ja neviem ani dohladat ci to vo vybave mam mat aj ked pisu ze vybava Ambiente by to malo mat. Tak sa hned na toto opytam.

Je niekde podla VIN moznost zistit aku vybavu resp co vsetko auto obsahuje?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@PeWe ďakujem za odpoveď, ak by sa niečo zmenilo a kontrolné prúžky sa posunuli, tak prosím napíš sem...

 

@csabac no presne tak uvažujem zatiaľ, že pokiaľ to netreba nastavovať každých 10km, tak počkám ešte chviľu... Každopádne to budem musieť niekedy vyriešiť. Budem zvedavý ako to dopadne na Tvojej garančke.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Joszi chystam sa tam i buduci tyzden, ak mi pride objednany tovar k nim. tak sa chcem o tom kazdopadne pobavit. a hlavne ten sos system, lebo uz to ma stavy, ze kontrolka zelena a na displayi hlasi, ci bolo uz aj ze kontrolka ani nesvietila. kazdy den po dlhsej trase, cca 40km sa to rozsvieti. takze meta je jasna do leta :D sedanka a SOS

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 1. 2020 na 22:36, csabac napsal:

@Seal skodovka im vraj musi vsetko odobrit, ak neodobri a technik uzna vymenu, tak to vraj hradi on sam. To mi povedal v servise prijimaci technik. 

tomu samozřejmě rozumím, ale při naprosto jasných závadách mi právě nesouhlasné stanovisko nedává rozum.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...