Přejít na obsah

Technické problémy a závady


losllanos1

Doporučené příspěvky

Ještě mám další poznatek :) Setření zadního stěrače při zařazení zpátečky jsem měl už na FI a pak na Ibize, ale na Scale funguje "inteligentně" a ono je spíš na škodu. Na předchozích autech musely být přední stěrače v zapnuté poloze, aby došlo vzadu k setření při zpátečce. U Scaly ale nemusí, stačí, když byly přední stěrače v činnosti, třeba jednorázové setření,  v nějakém časovém intervalu před zařazením zpátečky, ten interval jsem nevypozoroval. Takže příklad, parkuju proti zdi a mám orosený sklo zvenku, setřu sklo a následně chci trochu couvnout, protože jsem čumákem moc u zdi, zařadím zpátečku a zadní stěrač se rozběhne po suchým zaprášeným skle. Už jsem si toho všiml dřív, že ten stěrač jel i v době, kdy přední byly vypnuté, ale bylo to za deště, tak jsem to neřešil. Docela blbá věc, protože běžně se může stát, že umyješ hmyz na skle při pojíždění na parkovišti a chvilku na to budeš parkovat a zpátečku zařadíš.

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vormenJo, jo, přesně to co popisuješ, tedy ta manuální klimatizace, která běží, i když nemáš stisknuté A/C, i ta funkce zadního stěrače, kdy se zapne při zpátečce při předchozí činnosti předních, tak to mají běžně i ostatní modely Škoda. Teda Fabia III určitě, tam to mám osobně zjištěno, takže vůbec nic nového. Takových tzv. neobjevených funkcí je asi více, člověk na to přichází postupně a v návodu k obsluze nic není. Prostě si musíme zvyknout, že nás Škodovka vždycky něčím překvapí a někdy to není zrovna echt.

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Climatronic tiez nie je ziadna slava a nebyt tych skaredych okruhlych nastavovacov, by som kupujucim odporucil manual. Na climatronicu pri rezime auro nejde, alebo ide len minimalne vzduch z fukarou pod oknom. Ak chcem vytvorit rovnomerny efekt chladenia v aute, tak musim si manualne dat predne okno a ostatne k tomu. Pri autimate ide studeny vzduch, noha a stred a hlava v teple. Alebo nasmerovat stredove fukare hore, no aj tak sa neda spravit ta cirkulacia, ako ked ide cez fukar pod oknom a hore pod stropom. Takze ja v tom automate velky zmysel nevidim. Plus nechapem, ze ak mam automat a auto je rozpalene, preco nejde na plne gule chladenie. Scala ma aj v auto rezime 3 stupne intenzity nastavenia a ked je v strede, tak aj ked pusti na plno ventilator, nepusti to uplne ako ked je na najintenzivnejsom stupni. Takze niekedy musim urobit zasah i do toho. Som toho nazoru, ze na automatickej klime by sa mala regulovat len teplota, tak ako som to robil v minulosti na inych autach. Teraz je nutne pre komfort ist do menu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Martab když se podíváš na kompresor, když je 100% vypnutá klima, tak se otáčí jen jeho řemenice, ale prostřední část stojí nehybně. Když se klima zapne, je slyšet cvaknutí a to právě sepne elmag spojka a roztočí se ta vnitřní část (hřídel) kompresoru. Jak funguje regulace kompresoru ale nemám tušení. 

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@atlan díky za cenné info, že tam je nějaká regulace mi bylo jasné, protože, ikdyž se točí, v poloze skla s vypnutým AC tlačítkem, fouká příjemně chladný vzduch, když zapnu AC, fouká ledový. A já si furt říkal poslední dobou, že je mně ráno cestou do práce zima :) Sice je to jen Sanden, ale zatím bez pazvuků, tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně toto jsem pozoroval ve služebním Kamiqu a zaznamenal jsem v tomhle rozdíl mezi Rapidem. V Kamiqu když otočím regulaci teploty na nejnižší, tak je mi v autě zima i při vypnuté klimatizaci, kdežto v Rapidu fouká taková teplota, která je venku. Už alespoň vím, proč tomu tak je, díky @atlan !

 

Chápu tedy správně, že jakmile je nastaven ofuk čelního skla (přesně na pozici), tak ve 100% jede kompresor klimy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápeš to správně, akorát pokud jsou venku míň jak 2 nad nulou, neměla by sepnout ani ta spojka na kompresoru bez ohledu na polohu knoflíku distribuce vzduchu , ale jestli je to skutečně tak ověříme až na podzim :)

 

Jinak naprosto stejná věc se řeší v sekci FIII z roku 2018, jenže to jsem nemohl tušit, pač jsem se o FIII nikdy nezajímal a vlákna neprocházel. 

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, tak, tohle co máte na Scale a pozorujete i na Kamiqu, tak mi stejně funguje ohledně klimatizace na Fabii III , výroba listopad 2018 . Ale jak jsem psal dříve, zlatý manuální poloautomat Climatic, ten kdyby se principiálně vrátil, tak by se asi nikdo nezlobil, aspoň né Ti, co ho znají z praxe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem vodu v třetím brzdovém světle a padající sedačku řidiče reklamoval jednou. Stačilo pouze nafotit a poslat do servisu fotky za tři dny jsem byl na výměně a vše bez problémů, přístup perfektní, ráno jsem přistavil, odpoledne vyzvedl, auto umyté a čisté. Zatím vše v pořádku. Říkali mě, že když zase bude problém, že se mám hned ozvat a vyřeší to. Za mě zatím přístup na jedničku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@PressoSVK Čau, zatím jsem nereklamoval, jen jsem mluvil s technikem přímo u prodejce a ten mi řekl, že bez problému vymění.

Akorát to budu řešit v mým domovksým servisu, který mám kilometr od baráku.

Co jsem ale vypozoroval, tak zamlžení se poslední dny skoro úplně ztratilo. A to tam drželo pěkně dlouho, přes měsíc byla zamlžená + malé kapky v pravé části světla, tam kde je ostřikovač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...