Přejít na obsah

Mytí vozu za pomocí Mikroprášku


Jirka 1985

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 

chtěl bych Vás všechny kdo myjí své auto v bezkontaktní myčce za pomocí mikroprášku požádat o zkušenost. Jestli mikroprášek nepoškozuje lak a jestli nezalézá do štěrbin jako třeba do chladiče, pantů, brzdičů, okolo oken a vůbec všude kde nemá co dělat  a pak následně  působí jako abrazivo? Napište sem všichni co tak svá auta myjete zkušenosti a pomůžete nejen mě ale všem co o tom mytí přemýšlejí ale bojí se poškození atd. 

Děkuju předem všem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Microprasok,alebo aj aktivna pena....raz som to pouzil na firemne auto a presne ako pises,zaliezlo to aj tam,kam nemalo,zaschlo to tam a ostali z toho doslova vyzrate flaky na laku.Bolo to na miestach,kde sa to ani poriadne vywapkovat neda,muselo by sa to utriet rucne a na to nebol ani prestor,ani pocasie v ten moment.Za mna uplna blbost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mikroprášek určitě nic nepoškodí, mapy jsou odstranitelné. Jo, pokud máš trhliny v laku, je to jiné. Jinak nutno dobře opláchnout. Jako nouzovka v zimě (abych neměl zápal plic) je to super na mytí od soli a bordelu (voda je ohřívaná). Nepoškrábe jako sebelepší kartáčová myčka. Nejnej je ta aktivní pěna, ale tu maj jen málokde. Hlavně za 2 kila (cena obyč mytí) se to auto dá umýt naprosto nadstandardně, byť ruku+houbu nic nenahradí.

Editováno: , autor: bouchy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidávám se k pozitivním zkušenostem. Když není čas nebo počasí na ruční mytí, volím bezkontaktní myčku a s výsledkem jsem spokojený. Je to celkem drahé (jedno mytí mi vychází na cca 200 Kč), ale výsledek je mnohem lepší než k běžný kartáčový myčky. Pokud bych kvalitu umytí měl nějak kvantifikovat, tak pokud je běžná kartáčová myčka 0 a precizní ruční mytí 10, pak je bezkontaktní myčka kvalitou umytí tak 7 a tím bonusem, že neškrábe lak.

 

S mikropráškem zalezlým kamsi nebo dokonce mapama jsem se nesetkal. Lak mám pravidelně 2x ročně voskovaný tvrdým voskem a to určitě přispívá ke snadnosti mytí tedy dobrýmu výsledku z bezkontaktní myčky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesněji řečeno, na obou zbude stejně špíny, akorát černá špína není na černém vidět... Tuhle jsem tam byl přeblafnout okna a i za zataženého počasí jsem na bílé viděl, co všechno ten prášek neumyl. Klasiku houba s šamponem nic nenahradí (nemluvě o detailingu). Takže zásadně nepoužívám ten jejich nástřik voskem, jedine to hodit na ručně umyté auto, ale na to zas mám tekutý vosk. Vejdu se dle velikosti auta mezi 60 a 80 Kč i s odstraněním hmyzu a špíny z koberců, využívám slevu mimo špičku. Oproti sebelepším kartáčům posun vpřed a možnost celoročního mytí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, bouchy napsal:

Vejdu se dle velikosti auta mezi 60 a 80 Kč

 

To by mě zajímalo :-). Já mám typicky jen předmytí za cca 40 Kč :-p . Prostě než celé auto obejdu a důkladně ostříkám, chvíli to zabere. To samý pro aktivní pěnu, mytí kol, oplach, druhý oplach osmotickou vodou... Možná že to neuspěchání se oplatí čistějším autem :-).

 

Ale samozřejmě souhlas, že proti ručnímu mytí kvalitní kosmetikou je to jiná...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1, Mám slevu, 2. Odhmyzení tak za 10 Kč (jen na tý jedný myčce), Pak předmytí vodou 10-20, šampon max 30, oplach vodou 20. Ta časomíra opravdu funguje :)

edt - tak už i  v Pardubicích máme myčku s aktivní pěnou. Teda dvě, ale ta první to má na smetáku a tím já auto ničit nehodlám, takže až ta druhá. Jupí. Je to ul. Poděbradská u Baumaxu.

Editováno: , autor: bouchy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj Kluci přidám taky zkušenost v Karlových Varech u globusu cca 4 měsíce už je též Ruční myčka z aktivní pěnou , mikroprášek, vosk a lesk, Použil jsem všechno za 110kč a super výsledek ted v zimě jinak na opravdové ruční mytí houba atd to nikdy mít nebude

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Osobně už taky používám jen ruční myčky. Když si auto umyju pěkně sám, tak má jistotu, že nepoškrábu lak a udělám to fakt pečlivě. A nebojím se ani mytí pěkně doma. Někdo možná řekne, že je to neekologické atd. ale tak když to děláte na dlažbě, tak asi není problém. A co použít na odmaštění laku auta? Dobrou zkušenost mám s přípravky EZ Car Care nebo Tac System

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klidně zůstaň u EZ Car Care, pokud seš s tím spokojený. Na odmaštění spousta lidí používá naředěnou IPU, ale s tou se mi hrozně špatně pracovalo, jak se rychle odpařuje. Navíc jak je ten roztok "suchej", nejsou v tom žádný lubrikanty, tak si můžeš dost pokazit práci, pokud si předtím auto rozlešťoval.

Já používám Gyeon Prep, hezky voní, nezasychá, takže ho ve výsledku i míň spotřebuješ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Ahoj lidi, trochu to tady oživím. Mám tmavě hnědého Karoka (hnědá mangetic), Lak navoskován Fussem, ale po mytí na bezkontaktní myčce (aktivní pěna, mikroprášek, oplach) mi na laku vždycky zůstane takový šedý nevzhledný film. Pokud na to nevezmu rukavici, tak to auto prostě nikdy nevypadá čisté! Co na to zkušení detaileři? Dělám něco špatně nebo máte podobnou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, beuticek napsal:

Ahpj, pokud máš takhle ošetřenou karoserii, tak mikroprášek neeee! Předmýt čistou vodou, neutrální šampon nebo aktivní pěna + umýt rukavicí a pak opláchnout. 

Jsem v tomto směru amatér, takže dotaz - proč ne? Mikroprášek vosk zlikviduje? Takže jen aktivní pěnu? Teď s nástupem zimy končím s ručním mytím u domu a chci využívat právě těchto myček, tak se rád nechám jakkoliv nachytřit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@dafro pokud by jsi si to chtěl trochu v zimě zjednodušit a máš auto alespoň navoskované jak uvádíš Fussem, tak můžeš použít i nějaký prostředek na předmytí např. AF Dynamite nebo AF Citrus Power popř. Valetpro Citrus Prewash, tyhle mám odzkoušené, jsou ph netrální. Je jich samozřejmě víc. Na myčce nastříkáš z láhve s postřikovačem popř. ruční napěňovač, necháš chvíli působit a pak umýváš jen tou jejich demineralizovanou vodou, aby jsi "nesundal" nanesenou ochranu a zároveň neměl stopy po tvrdé vodě. Takhle to řeším přes zimu já. Samozřejmě mytí s rukavicí je fajn, ale ne vždycky se chci v zimě máchat ve studené vodě.

  • Díky 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...