Přejít na obsah

Kupujem Rapid zo zahraničia


hi332

Doporučené příspěvky

Dobrý deň,

 

kupujem momentálne rapidku. Bol som ju obhliadnuť. Je dovezená z Belgicka, najazdených 160.000 rv 2014. Je to s starší pán, býva v rodinom dome. Pri obhliadke nás pozval dnu, predstavil rodinu, o aute nám všetko povedal všetko ukázal z ničím nemal problém. Ukazoval mi papiere o technických kontrolách v belgicku od človeka ktorý predtým vlastnil to auto, zhruba každých 30000 bolo servisované dokopy asi 20 servisov aj s výmenami preumatík a tak. Chcem sa spýtať na čo si mám dať pozor pírpadne či sa dá zistiť nejak či tam boli stočené kilometre alebo čo mám pozerať. Interier je naozaj veľmi zachovalý tam nenajdete nič ošuchnuté odreté proste fakt ako nový. Spojka zaberá tuho a docela vyšie a ked je auto naštartované tak na spojke je cítiť fakt minimálne trasenie. inak má auto tichý chod. Všetky funkcie ako tempomat a tak fungujú, geometria je fajn auto drží na ceste volant sa netrasie. BOli sme sa previesť. šli sme aj 130 auto nevykazovlao žiadne problémy. Pán má auto 3 mesiace a predáva ho lebo jeho manželka chce automat a toto je manual. Žiadne závady na tom aute neboli, ani na karoserii žiadne škrabance len v predu na narazniku dobky od kamienkou ale len minimum. Pan o žiadných závadach nevie tak sa chcem spýtať na koľko to ej možné že to auto má daný počet km. posledná kontrola ej vykonaná na slovensku v originálnom servise a boli menené oleje filter a tak.

Prosím poradte na čo si mám dať pozor a nejaké rady.

 

https://imgur.com/t1z0yV7
https://imgur.com/zRLWgmE
https://imgur.com/0h0gTjK
https://imgur.com/jEdpbf1
https://imgur.com/G85PH2T

 

Vozidlo až natú hrdzu na strekocha na ten výfuk enmá nič, podvozok je iank v pohode no neviem, prosím skúste mi dať váš názor.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když je že zahraničí tak stačí stočit km tam a u nás už je při evidenci a při prvním servisu zadaný stočený počet km! Vytisknout si můžeš co chceš.

Proč proboha kupovat auto že zahraničí ? To jich tady máme málo?

A ještě s takovým nájezdem?

Je to pres 30 ročně takže evidentně firmni takže dostávalo zabrat. Trpelo  oto vice že jim šéf nekoupil oktu.Nehlede na to že motor má už tak 3/4  za sebou..

No pokud to je TDI tak dejme půlku no...

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@hi332 Nepises nic o cene. Ale ten najezd je fakt dost velky (a s ne uplne jasnym zpusobem jezdeni). Postupne zacne odchazet jedna vec za druhou a budes do nej jen cpat penize (a ne malo). Jestli Ti auto davaji zadarmo, ber ho. Jinak radeji ruce od nej pryc.

Editováno: , autor: Pytlák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 
A čo môže byt na tom aute take zle ? Interiér je úplne ako cisto nový. Motor šľape nerobí žiadne divne zvuky, chod je tichý. Geometria je úplne v norme. Auto zaberá. Nie je obuchane všetky diely sedia na svojom mieste aj lak aj všetko. Čo môže byt teda na tom aute aka strašná zavádza že by som ho nemal brat ?


A navyše STK má dobre hodnoty emisií keby motor spaloval olej tak by boli zle. Ďalšia vec to auto som bol pozerať 3 krát stojí na tom istom mieste. Žiadne kvapaliny nie sú pod autom vytecene.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pýtal si radu, tú si dostal. Urob ako uznáš za vhodné.  Zatiaľ sú to tvoje peniaze a bude to tvoje auto.

Edit : Niktoré veci sú také by som povedal nie úplne jasné. Nik nevraví, že sa ten autiak zajtra rozsype. Najmä toho LL by som sa bál.

Editováno: , autor: Effendi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 53 minutami, hi332 napsal:

interiér je úplne ako cisto nový.

už tohle je u auta se 160 tisíci podezřelé. Zjevně vnitřek prošel nějakou optimalizací.

Mně přijde velmi divný důvod prodeje. Kdyby to ten člověk vozil na kšeft, tak budiž, ale takhle? Je možně, ža auto má skrytou vadu, kde myslíš, že taková auta končí. Na vrakovišti? Stačí se chvíli pohybovat na zdejším foru a pochopíš, jak to chodí.

 

Osobně nejsem fanda aut z dovozu a hlavně nevidím jediný důvod kupovat auto od soukromníka. Pokud s tím něco bude, tak jsi prakticky bez šance. V případě autobazaru či jiného obchodníka - ač je všeobecné mínění jiné - tomu tak není. Zde přeci jen požíváš určité ochrany "slabší strany".

 

A schválně: auto se snažíš prověřit, ale prověřoval jsi si prodávajícího, jestli náhodou není v exekuci? To je totiž ta fatální komplikace celého obchodu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už netreba chalani dakujem za rady.

 

nasiel som si priamo podľa papierov servis v Belgicku v ktorom bolo auto servisované. Našiel som ho na nete, zistil číslo, Zavolal som tam, dohovoril som sa anglicky, všetko som si overil, ten pán mi neklamal, všetko je tak ako má byt. Dakujem za rady chalani teraz mám už dušu na mieste. Pekný deň.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@hi332 Chtel jsi rady, slyset nazor. To se stalo. Nezname cenu, v aute jsme nesedeli, nejeli, nevideli ho. Muzes nakonec byt spokojeny. Ale ....

Proste je tam dost podezrelych okolnosti, ktere by me od koupi odrazovali. Treba je ale cena tak supervyhodna, ze ten risk za to stoji, a ze neprodelas ani v pripade, ze by jsi se auto rozhodl za chvili prodat ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem v čom je dôvod predaja zvláštny.Ja som kúpil auto s automatom ale žena si nemohla nato zvyknút , že nemá auto pod kontrolou a pre kľud v rodine som ho predal a kúpil s manuálom. Vytlačiť môžeš čo chceš ale keď sedí história servisu v Škodovke tak nemusí byt problém. A ten LL servis to tiež nič neznamená ja si mením po 15000km ale v servisnej je LL servis a nemám to ako dokázat . Ak je cena dobra ber.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otazka je, co je dobra cena ...

Moje prvni auto byl odkup z firmy. Na prvni pohled velmi zachovale, papiry OK, vnitrek jako novy (ono to "naslechtit" neni zase tak slozite). Znal jsem ale puvod a historii auta a vedel jsem, ze je to jen pozlatko. Presto jsem to koupil, protoze bylo skoro zadarmo. Jezdil jsem s tim 2 roky a autobazar to vykoupil skoro za dvojnasobek ceny, za kterou jsem auto koupil. 

Takze jestli je cena fakt dobra ... ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...